Setlista - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista - spekulacje
To bardzo prawdopodobny wybór.
Wy tu macie wymagania typu Alexander czy To tame ...a moim skromnym zdaniem będzie co najwyżej Hallowed ,stały zestaw odgrzewanych kotletów i 5 nowych kawałków z TBOS - i tymi pięcioma nowymi kawałkami kawałkami będziemy się musieli zadowolić
a kotlety dla Januszy 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Taa dla Januszy , ktos wyrzyga 200 zl w lecie zeby w niedziele sobie pojsc na Maiden , pomysl .
Mówimy ogólnie nie o Polsce. U nas w 90% fanatycy przyjadą 
-
Deleted User 2259
No pewniemic7 pisze:Wy tu macie wymagania typu Alexander czy To tame
No niestety a pewnie będą te kotlety dla Januszy (Chociaż niech sobie Bringa strzelą albo Quicka)
No też bym bardzo chciał...marzenia to dobra rzeczInvader pisze:No pewniemic7 pisze:Wy tu macie wymagania typu Alexander czy To tame![]()
dobrze by było, wszak To Tame to jedyny wielki epik z tamtych lat którego nie grali od wiel wielu lat 83' ! A olka to już nawet nie liczę.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
A może tak Akacjowa? Myślę, że to całkiem prawdopodobne, skoro mówili o odświeżeniu kilku dawno nie granych numerów. To dość prosty i przyjemny do zagrania na żywo kawałek i chyba Arry nie ma do niego awersji, w odróżnieniu od Lotu Ikara.
-
Deleted User 2259
Za dużego już tego Numbera, lepiej niech dadzą coś z SiT vide Strangera w 99' ostatni raz, chyba każdy by go wolał niż Akację 03' - Katosy czyż nie ?
Taaa powiedz to milionom fanów 
-
Deleted User 5155
Akacjowa vs. Stranger
Dramatyczny wybór. Najchętniej wziąłbym oba. Ale gdybym musiał wybrać - wybrałbym 22 AA 
Jakby panowie mieli duże jaja, to zamiast 3 oklepanych bisów pojechaliby na całość z Empire of the Clouds, wspartym profesjonalnym pianistą i sekcjami dętą i smyczkową. A nie zbywali temat tekstami w stylu "za długi kawałek by go zapamiętać, hahaha".
M.
M.
Nooooo! Albo wywaliliby Fear of the dark i the number of the beast. Ja wiem, że fani kochają odśpiewywać te utwory, ale kurcze.. to jest zawszebeaviso pisze:Jakby panowie mieli duże jaja, to zamiast 3 oklepanych bisów pojechaliby na całość z Empire of the Clouds, wspartym profesjonalnym pianistą i sekcjami dętą i smyczkową. A nie zbywali temat tekstami w stylu "za długi kawałek by go zapamiętać, hahaha".
M.
Kiedy grali cały A matter było eee i beee , jak na Early nie zagrali fear znowu ejze my chcemy , jesli na bis zostawiaja sobie Aces High to chyba te jaja maja , jak duze tego nie wiem .
- hipcio_stg
- -#Moonchild

A ja tam bez feara wróciłbym jakiś nieswój. Każdy musi drzeć japę nawet tysiąc razy. Ten numer jest prawie jak sam Iron Maiden. To hymn zespołu. Nie dziwcie się, bo na feara naciski głównie kładzie Rod z otoczką liczących hajs z trasy. Dla prawdziwego fana nie ma numerów kapeli, których by nie chciał słyszeć na żywo. Gdyby Ironi już do końca kariery grali jeden niezmieniony set to i tak za każdym razem bym był zadowolony z koncertu. Pitolenie, pitolenie a chłopaki i tak swoje zrobią.
666 nie bedzie bo seta nie zmieniaja, a w Chinach nie przejdzie 
Prawdziwy fan =/= psychofan. Przepraszam bardzo, ale mi średnio widzi się słuchanie na żywo Invaders czy Age Of Innocence, które uważam za bardzo słabe. Nie chciałbym ich usłyszeć na koncercie, mają całą masę lepszych.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Najwyżej wytną 1-2 numery z chińskiej setlisty... Stonesi np. mieli zakaz wykonania "Brown Sugar" i "Honky Tonk Woman", a Metallica "Master of Puppets", "One" i "Creeping Death", ale za to numery typu "Satisfaction" czy "Seek And Destroy" przeszły więc trudno przewidzieć, które kawałki naprawdę podpadną skośnookim.Budziol pisze:666 nie bedzie bo seta nie zmieniaja, a w Chinach nie przejdzie
Ostatecznie może jednak dobry wujek Harris się zlituje nad chińskimi fanami i doda Wrathchild albo RTTH.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
Budziol to tak jak napisałe Wicker pominą go wtedy, choć dla mnie może być tak jak piszesz
a na co zamienić Bestie ? jak to na co na To Tame A Land 
Edit : Wicker mnie ubiegł już
Edit : Wicker mnie ubiegł już
co oni zlego widzieli w czolgu