Pierwsze 6 i ostatnie 3dostoevsky pisze:Też mnie TRATB nie przekonuje - pierwsze 6 minut jest bardzo dobre, ale później jest średnio.
24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/02/2016 - Ft. Lauderdale, FL @ BB&T Center [SPOILERY]
-
Deleted User 1499
Żeby ten utwór został napisany przez kogoś innego to zapewne by nie wszedł do setu, i faktycznie mogli by zagrać TGU, jest duuuużo lepszy.dostoevsky pisze:Też mnie TRATB nie przekonuje - pierwsze 6 minut jest bardzo dobre, ale później jest średnio. Z perspektywy czasu to WTWWB o wiele korzystniej wypada. Zamiast TRATB mogliby dać dwa utwory: The Great Unknown i Ghost of the Navigator, i wtedy na pewno postarałbym się zobaczyć nie jeden gig na tej trasie a dwa.
WTWWB to w ogóle fantastycznie wypada, i mam nadzieję że jeszcze kiedyś wejdzie do setudostoevsky pisze:Z perspektywy czasu to WTWWB o wiele korzystniej wypada.
A tam opowiadacie, dla mnie brzmi super i czekam na ten utwór 
https://www.youtube.com/watch?v=i8_N2vd3efE
dostoevsky pisze:Też mnie TRATB nie przekonuje - pierwsze 6 minut jest bardzo dobre, ale później jest średnio. Z perspektywy czasu to WTWWB o wiele korzystniej wypada. Zamiast TRATB mogliby dać dwa utwory: The Great Unknown i Ghost of the Navigator, i wtedy na pewno postarałbym się zobaczyć nie jeden gig na tej trasie a dwa.
Ale nie wypadnie, ile razy mozna walkowac to samo
Największy problem tego utworu polega na tym, ze bez tekstu przed nosem nie da się zrozumieć co Bruce śpiewa. Jest tylko jeden wielki pisk... Powinni zostawić samo oooooo i gitary.
- dostoevsky
- -#Assassin

Przemyślałem sprawę i chyba masz rację, Budziol - na Twoim miejscu po prostu wykosiłbym wszystkie posty wałkujące zmiany w setliście. To samo dotyczy spraw, na które nie mamy praktycznie żadnego wpływu, jak np. plany managementu dotyczącego przyszłych wydawnictw DVD czy decyzja zespołu o przejściu na emeryturę.Budziol pisze:dostoevsky pisze:Też mnie TRATB nie przekonuje - pierwsze 6 minut jest bardzo dobre, ale później jest średnio. Z perspektywy czasu to WTWWB o wiele korzystniej wypada. Zamiast TRATB mogliby dać dwa utwory: The Great Unknown i Ghost of the Navigator, i wtedy na pewno postarałbym się zobaczyć nie jeden gig na tej trasie a dwa.
Ale nie wypadnie, ile razy mozna walkowac to samo
Muszę przyznać, że z każdym występem ten utwór zyskuje. Podobnie TBOS. Ale w przeciwieństwie do TBOS przeżyłbym jego brak w setliście.wojczi pisze:A tam opowiadacie, dla mnie brzmi super i czekam na ten utwór
Nie bede kasowal, ale jak czytam 100x to samo ... 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tytułowy, Eternity i Tears of The Clown to prawdziwe koncertowe petardy. 
To się zgadza. Może jest jakaś szansa aby kolejne koncerty w Mexico City zostały sfilmowane!?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie sądzę - Maiden raczej nigdy nie filmuje jednych z pierwszych koncertów na trasie, a grają raptem tydzień po 19-miesięcznej przerwie... Myślę, że prędzej sfilmują jeden z europejskich występów (znowu Download?) tudzież któryś z koncertów w 2017 roku...RALF pisze:To się zgadza. Może jest jakaś szansa aby kolejne koncerty w Mexico City zostały sfilmowane!?
Może Wacken... 
Wrocław 
"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
niezbyt medialna nazwa miasta, niezbyt medialny kraj więc wątpię 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
To nawet nie brzmi dobrze
"Live in Wroclaw", "Maiden Wroclaw '16", "Scream for me Wroclaw!"

"I will return and I'll poses your bodies and I'll make you burn!"
ewentualnie Poland, to może jeszcze jakoś ujdzie 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- dostoevsky
- -#Assassin

A czy wrocławski koncert w 2003 roku nie był czasem filmowany? Wydaje mi się, że przynajmniej zdjęcia wrocławskiej publiczności można zobaczyć w "Death on the Road".Mikojaski pisze:niezbyt medialna nazwa miasta, niezbyt medialny kraj więc wątpię
W sumie to chyba będzie jeden z większych koncertów na drugiej części trasy. I tak bym jednak na nic nie liczył.
Na No More Lies (video) jeśli już...
Niech filmują Amerykę Południową. Sao Paulo na przykład, byle nie żadnego festiwalu ze sztywną publicznością.
Sorry, ale Bruce nie jest w takiej formie, żeby pociągnąć The Great Unknown. Zwłaszcza z tym trudnym pre-chorusem i refrenem.dostoevsky pisze:Też mnie TRATB nie przekonuje - pierwsze 6 minut jest bardzo dobre, ale później jest średnio. Z perspektywy czasu to WTWWB o wiele korzystniej wypada. Zamiast TRATB mogliby dać dwa utwory: The Great Unknown i Ghost of the Navigator, i wtedy na pewno postarałbym się zobaczyć nie jeden gig na tej trasie a dwa.