Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: ??? Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE

Post autor: Schizoid »

Akurat tematyka trasy była dość mocno teasowana w ostatnich miesiącach i choć sam bywam sceptykiem co do takich rzeczy, to już jakiś czas temu stwierdziłem, że coś z tym SIT jest na rzeczy. Alexandra dalej wsadzam między bajki.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Super, że Kraków :D ciekawe czy z SiT wjedzie więcej niż 3 numery...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wasted Years, Heaven Can Wait, Stranger, może Sea Of Madness. Na więcej nie liczę. Ale ten zestaw by mnie kompletnie zadowolił, w końcu mówimy o bardzo olewanej przez zespół płycie i według mnie ich najlepszej.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

gumbyy pisze: czw paź 06, 2022 12:31 pm Super, że Kraków :D ciekawe czy z SiT wjedzie więcej niż 3 numery...
No bankowo będzie Stranger, Wasted i Heaven - wersja optymistyczna to dodatkowo Caught i Sea of Madness, czyli wszystko co grali na albumowej
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Harris specjalnie taką trasę zrobił z okazji dwudziestolecia Sanatorium.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Dobra, to moim zdaniem tak:

Start trasy jakaś hala w okolicach Sweden Rocka, może znowu Tallin? Obok Helsinki (może x2), Oslo, Kopenhaga lub to Herning jak w 2016? Także Skandynawia na start. Czyli coś w stylu

31.05 ???Tallin
01.06 Hellsinki
02.06 Hellsinki
04.06 Sweden Rock
06.06 Oslo
08.06 Dania (Herning?)
10.06 Nova Rock
13.06 Kraków
14.06 Kraków
16.06 ???
18.06 Hellfest
20.06-23.06 ???Jakis Madryt?

28.06 First Direct Arena, Leeds, ENGLAND - (On sale Fri Oct 14)
30.06 AO Arena, Manchester, ENGLAND - (On sale Fri Oct 14)
03.06 Motorpoint Arena, Nottingham, ENGLAND - (On sale Fri Oct 14)
04.07 Utilita Arena, Birmingham, ENGLAND - (On sale Fri Oct 14)
07.07 O2 Arena, London, ENGLAND - (On sale Fri Oct 14)

08.07 Drugi Londyn

11 Ziggo Dome, Amsterdam, THE NETHERLANDS - (On sale Thu Oct 13)
13 Sportpaleis, Antwerp, BELGIUM - (On sale Thu Oct 13)
15 The Return of the Gods Festival, Milan, ITALY - (On sale Tomorrow! Fri Oct 7)

?? 03.08 Wacken

Między Mediolanem i Wacken 2 tygodnie przerwy. Wypadałoby, żeby zagrali jakieś koncerty w Czechach, może jakiś festiwal na Węgrzech, może coś na Słowacji w końcu? No i pytanie co z Niemcami, pasowałby koncert po Krakowie w drodze na Hellfest.

To oczywiście bardzo luźne spekulacje oparte na kalendarzu festiwali, nie mam żadnych insiderskich informacji ani tajnych źródeł ;)

Co do seta, moim zdaniem:
3-4x Senjutsu: Days of Future Past, Hell on Earth, Darkest Hour, może The Parchment
3-4x SiT: Heaven, Stranger, Wasted, może Sea of Madness. CSIT nie wierzę.
5x kotlet: Hallowed, Number, Trooper, Fear, Iron Maiden

Czyli jak zagrają po 3 z S i SiT wychodzi z kotletami 11 numerów. Zostaje 4-5 do zagospodarowania. Pachnie mi 2MTM niestety, bo chyba być coś z Powerslave. Moonchilda coś czuję.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

mrfox pisze: czw paź 06, 2022 12:12 pm
Bon Dzosef pisze: czw paź 06, 2022 12:09 pm Ha, typowałem że będzie Stranger
Ty typowałeś że ten news to fake, zepsuty zegra też 2 razy na dobę pokazuje prawidłową godzinę
I w ogóle nie wiem po co się prujesz, skoro ja od początku typowałem, że będzie miks S + SiT, poczytaj poprzednie posty.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

PZ, trzeba utworzyć dział na THE FUTURE PAST TOUR :) Ale zostaw jeszcze Legacy do końca amerykańskiej jako aktywny

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Najbardziej cieszy to, że kończy się LOTB, ile można
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Mysle, ze w okolicach wiosny bedzie mozna zaczac powoli przyjmowac zaklady na Olka ;)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

A czy przypadkiem nie grali na próbacj CSiT w 2008 i został odrzucony?
Ogólnie to materiał z SiT jest dla mnie trochę ograny. Nie liczę na cuda rzędu wspomniany otwieracz czy chyba raz zagrany Loneliness. Jedyne co wydaje się być pewne to Sea of Madness i Stranger. Bardziej mnie ciekawi co z nowego materiału poleci.
Ostatnio zmieniony czw paź 06, 2022 12:53 pm przez marekkraw, łącznie zmieniany 1 raz.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Ciekawe czy będzie się dało kupić bilety stacjonarnie (empik, itp.)...
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Chyba nigdy nie byłem aż tak zajarany trasą IM. Oby Panowie się skusili na zagranie CSiT.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Caught, Stranger, Alexander - i nic więcej nie potrzebuje. Naprawdę ;)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Emocje miałbym jakby była szansa usłyszeć Sea Of Madness, Alexandra, Loneliness czy CSIT. A przecież nie będę skakał z radości na WY, Heaven Can Wait i Strangera.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bon Dzosef pisze: czw paź 06, 2022 12:37 pm
Co do seta, moim zdaniem:
3-4x Senjutsu: Days of Future Past, Hell on Earth, Darkest Hour, może The Parchment
3-4x SiT: Heaven, Stranger, Wasted, może Sea of Madness. CSIT nie wierzę.
5x kotlet: Hallowed, Number, Trooper, Fear, Iron Maiden

Czyli jak zagrają po 3 z S i SiT wychodzi z kotletami 11 numerów. Zostaje 4-5 do zagospodarowania. Pachnie mi 2MTM niestety, bo chyba być coś z Powerslave. Moonchilda coś czuję.
Na ten moment widziałbym coś takiego:

1. Days Of Future Past
2. 2 Minutes To Midnight
3. Stranger In A Strange Land
4. The Writing On The Wall
5. Sea Of Madness
6. Heaven Can Wait
7. The Time Machine
8. The Trooper
9. Phantom Of The Opera
10. Hell On Earth
11. Fear Of The Dark
12. Iron Maiden
----------------------------------
13. The Number Of The Beast
14. The Clairvoyant
15. Wasted Years

Otwieraczem powinno być CSIT, ale nie będzie -> otworzy Days, które nawet się sprawdzi + to tytuł trasy
Z Samłerki 4 utwory (najwyżej).
Z Senjutsu zostawią TWOTW, które pojawia się w materiałach promocyjnych, do tego wleci tematyczne The Time Machine, wspomniane już Days i Hell On Earth.
Phantom zastąpi Hallowed tak jak na Maiden England. Łatwiejsza opcja dla Bruce'a, do tego odhaczony rarytas.
The Clairvoyant dawno nie było, myślę że jest bardzo realne.
Z kotletów mamy klasyczny zestaw The Trooper, 23:58, TNOTB, FOTD, IM, WY - to ostatnie w 2016 świetnie kończyło koncerty, więc widziałbym powrót na finałowy slot.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

marekkraw pisze: czw paź 06, 2022 12:51 pm Ogólnie to materiał z SiT jest dla mnie trochę ograny. Nie liczę na cuda rzędu wspomniany otwieracz czy chyba raz zagrany Loneliness. Jedyne co wydaje się być pewne to Sea of Madness i Stranger. Bardziej mnie ciekawi co z nowego materiału poleci.
Jakim cudem? W ostatnich latach grali tylko Wasted Years. Heaven Can Wait ostatni raz w 2008, a reszta w czasach prehistorycznych.

Temat trasy super, jak nie zagrają teraz Alexandra, to palę wszystkie płyty Maiden :B żartuję
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Otwieraczem powinno być CSIT, ale nie będzie -> otworzy Days, które nawet się sprawdzi + to tytuł trasy
Z Samłerki 4 utwory (najwyżej).
Z Senjutsu zostawią TWOTW, które pojawia się w materiałach promocyjnych, do tego wleci tematyczne The Time Machine, wspomniane już Days i Hell On Earth.
Phantom zastąpi Hallowed tak jak na Maiden England. Łatwiejsza opcja dla Bruce'a, do tego odhaczony rarytas.
The Clairvoyant dawno nie było, myślę że jest bardzo realne.
Z kotletów mamy klasyczny zestaw The Trooper, 23:58, TNOTB, FOTD, IM, WY - to ostatnie w 2016 świetnie kończyło koncerty, więc widziałbym powrót na finałowy slot.
Z otwieraczem zgoda.
4 utwory z SiT - zgoda.
TotW - nie jestem taki pewien, sprzyja że to numer Adriana i Bruce'a, to że to mocny singiel też, tu się z Toba zgadzam. Days pewniak, HoE pewniak, Time Machine no nie wiem... ale ma to sens.
Phantom za Hallowed - bardzo bym chciał, ale ostatnio trzymają się bardzo mocno tego Hallowed i boje sie ze juz trzeba traktować go jako beton.
Clairvoyant - tak, albo Moonchild
Kotlety - tak, tak będzie.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: The Future Past Tour 2023

Post autor: LukaSieka »

W trailerze nadchodzącej trasy w podkładzie mamy "Stranger In A Strange Land"!. Jeżeli faktycznie zagrają go w końcu pierwszy raz od 1999 roku na żywo, to chyba sie autentycznie zesram :D! Po tym kiedy zobaczyłem już lwią część pierwszej płyty oraz "Killers" na trasie w 2005 roku, "Stranger In A Strange Land" to moje kolejne największe marzenie jeżeli chodzi o Iron Maiden.
Mam nadzieje, że to nie tylko jakiś medialny trick i zagrają zarówno "Stranger In A Strange Land" jak i pokuszą się o odkopanie czegoś ze starego koncertowego repertuaru, tak jak to było niedawno w przypadki "Flight Of Icarus" np.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bruce kiedyś się odgrażał w temacie The Time Machine, więc myślę, że mogą to zrobić. Osobiście bym nie chciał i znacznie bardziej wolałbym, żeby zostało Stratego, które sądząc po filmikach sprawdzało się fajnie, ale wydaje mi się, że faktycznie poleci to TTM.

ODPOWIEDZ