The Future Past Tour 2024 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: The Future Past Tour 2024 - trasa

Postautor: Piotr Lange » pn lip 15, 2024 10:08 am

Nicko zagrał koncerty z Titanum Tart w ramach których zaprezentował repertuar TFP. Potwierdził, iż nie będzie zmian w setliście. Niestety wykonania poszczególnych kompozycji były pozbawione przejść na bębnach lecz solidne rytmicznie. Wskazuje to na fakt, iż udar pozostawił trwały ślad i raczej lepiej już nie będzie. Słabo to widzę w dalszej perspektywie.

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » pn lip 15, 2024 10:29 am

Przeciez on już przed udarem grał prościej pewne rzeczy. Wieku się nie oszuka.

Za jakiś czas podmianka na Lazarusa i do boju.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » pn lip 15, 2024 11:11 am

Przeciez on już przed udarem grał prościej pewne rzeczy. Wieku się nie oszuka.

Za jakiś czas podmianka na Lazarusa i do boju.
Jestem pewien, że tak będzie, długo nie da się utrzymać takiego stanu rzeczy a zmiany w życiu są nieuniknione. Zastrzyk młodej krwi może nakręcić cały zespół, z nowym bębniarzem to z powodzeniem mogliby grać kolejne 10 lat i chyba tak będzie.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pn lip 15, 2024 11:14 am

Powiedz to Nicko :D
Dopóki fizycznie trzyma tempo, to naprawdę te bardziej gęste przejścia to tylko dodatek. a nie jakiś krytyczny argument w tym, kto ma obstawiać stołek.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » pn lip 15, 2024 11:29 am

Powiedz to Nicko :D
Dopóki fizycznie trzyma tempo, to naprawdę te bardziej gęste przejścia to tylko dodatek. a nie jakiś krytyczny argument w tym, kto ma obstawiać stołek.
Ja też bym.chciał żeby trochę jeszcze pograł, niemniej to najbardziej newralgiczny element zespołu.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pn lip 15, 2024 11:44 am

Poza tym, nie podoba mi się ten pomysł z Joe od początku, gdyby nie połączenia rodzinne ze Stefanem, nigdy nie byłby pewnie nawet tematem na zastępstwo. Powinni wybrać jakiegoś bardziej wysezonowanego i zwyczajnie bardziej popularnego zawodnika, jeśli faktycznie przyjdzie ten dzień.
Później Joe zgarnie tonę hejtu, a 85% publiki na każdym koncercie będzie zadawało pytanie: "Kim jest kurwa ten typ???" :D

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » pn lip 15, 2024 11:52 am

Poza tym, nie podoba mi się ten pomysł z Joe od początku, gdyby nie połączenia rodzinne ze Stefanem, nigdy nie byłby pewnie nawet tematem na zastępstwo. Powinni wybrać jakiegoś bardziej wysezonowanego i zwyczajnie bardziej popularnego zawodnika, jeśli faktycznie przyjdzie ten dzień.
Później Joe zgarnie tonę hejtu, a 85% publiki na każdym koncercie będzie zadawało pytanie: "Kim jest kurwa ten typ???" :D
Jak Nicko zastąpił Clive'a też tak bywało. Kto wie może zaproszą kogoś innego, ale to dopiero za kilka lat. Ostatnio Shirley zamieścił na FB wspomnienia odnośnie koncertowych albumów wyprodukowanych dla Maiden, czyżby szykowała się kolejna koncertówka z obecnej trasy? Biorąc pod uwagę setlistę to byłby dobry pomysł.

Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: beaviso » wt lip 16, 2024 5:48 pm

Zaryzykuję stwierdzenie, że 70% publiki nie wie kim jest Nicko. Joe mógłby nie wychodzić zza zestawu, to nikt by się nie wyczaił. A gra dobrze - bo idealnie naśladuje Nicko, a o to chyba chodzi w odgrywaniu starych numerów.
Jednak z trzeciej ręki usłyszałem ostatnio plotkę, że Joe niestety na następcę nie będzie pasowany i sam się do tego przyczynia. Nie słyszałem jej u źródła, więc nawet nie będę jej tu powtarzał.

M.

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » wt lip 16, 2024 6:05 pm

Zaryzykuję stwierdzenie, że 70% publiki nie wie kim jest Nicko
Mysle ze to akurat mocna przesada.

Deleted User 5490

Postautor: Deleted User 5490 » wt lip 16, 2024 6:05 pm

Ostatnio Shirley zamieścił na FB wspomnienia odnośnie koncertowych albumów wyprodukowanych dla Maiden, czyżby szykowała się kolejna koncertówka z obecnej trasy? Biorąc pod uwagę setlistę to byłby dobry pomysł.
No ciekawe, czy w studio byłyby poprawiane bębny, żeby było bardziej jak dawniej? W wersji audio przełknąłbym to z pewnością.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » wt lip 16, 2024 6:59 pm

Ostatnio Shirley zamieścił na FB wspomnienia odnośnie koncertowych albumów wyprodukowanych dla Maiden, czyżby szykowała się kolejna koncertówka z obecnej trasy? Biorąc pod uwagę setlistę to byłby dobry pomysł.
No ciekawe, czy w studio byłyby poprawiane bębny, żeby było bardziej jak dawniej? W wersji audio przełknąłbym to z pewnością.
Nie sądzę, to nie w ich stylu. Byłaby kwestia doboru wersji poszczególnych wersji utworów. Może i coś jest na rzeczy.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » wt lip 16, 2024 7:55 pm

I tak nie kupię takiego wydawnictwa, temat Future Past zamknąłem w Krakowie :)

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » wt lip 16, 2024 8:08 pm

I tak nie kupię takiego wydawnictwa, temat Future Past zamknąłem w Krakowie :)
Ja też zamknąłem ten temat, niemniej koncertówka z kawałkami z SiT, marzenie!

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » wt lip 16, 2024 8:27 pm

Nagrywają każdy koncert, jaki problem byłoby zmiksować i wypuścić dla fanów do pobrania lub na CD, z każdego kraju, i na tym zrobić. Ale po co..... :) Po co, jak można mieć pełną halę i stadion bez tego :)

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » wt lip 16, 2024 9:24 pm

Jak będzie to brzmiało jak Meksyk to nie kupię, tak jak i jego nie kupiłem. Nie dam kasy za półprodukt.
www.MetalSide.pl

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » wt lip 16, 2024 9:36 pm

Pooch tak się chwalił sprzętem audio-video, a nawet chłop nie ma jak się wykazać :)

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » wt lip 16, 2024 9:37 pm

Jak będzie to brzmiało jak Meksyk to nie kupię, tak jak i jego nie kupiłem. Nie dam kasy za półprodukt.
Jak miksuje Shirley to nie ma opcji, gdyby nie pandemia Meksyk nigdy by się w tej formie nie ukazał. Z drugiej strony, Live Chapter miksował Newton i efekt jest nieporównywalnie lepszy niż Meksyk. Poczekamy, zobaczymy co z tego będzie, sądzę iż jeśli ma być wydawnictwo live to raczej ukaże się w przyszłym roku, po trasie jak kiedyś Death on the Road.

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Piotr Lange » wt lip 16, 2024 9:38 pm

Pooch tak się chwalił sprzętem audio-video, a nawet chłop nie ma jak się wykazać :)
Odnośnie Poocha - ciekawe czy to on miksował koncertowe utwory z najnowszego singla Bruce'a?

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: MaidenFan » śr lip 17, 2024 2:29 pm

Przecież Shirley wrzucił wspominki różnych albumów live, które miksował W TYM Iron Maiden XD co znaczy zupełnie nic.

Deleted User 8263

Postautor: Deleted User 8263 » śr lip 17, 2024 3:03 pm

Ludzie to w losowym tiktoku z EF-one doszukuja się chuj wie czego xD

Wróć do „The Future Past Tour 2023/2024”