Support - NIGHTWISH
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Righ Druadh
- -#Charlotte

Re: Support - NIGHTWISH
Z racji bycia miłym, dobrym, uczynnym człowiekiemJustin Credible pisze:Nie podzielę się, niby z jakiej racji
W końcu trzeba sobie pomagać.
"Poland, we salute you!"
I'm running free, yeah
I'm running free 
Trzeba dodac ze jakos tego boota nie jest dobra ale mozna sluchac. Troche uszy bola jak wokalistka wezmie za duzo powietrza 
Wokal był glośno ustawiony, dlatego jak Tarja śpiewa wyższe partie, to słychać charakterystyczne trzeszczenie. Zresztą nie należy dużo wymagać od mikrofonu wbudowanego w magnetofon.
Wielka pomyłka
oto cytat jednej z gazet wrocławskich ja sie z nim zgadzam w 100%
Popisom fałszu w wykonaniu wokalistki Tarjii Turunen i jej kolegi Marco Hietalii (a nie jak błędnie napisałem Samiego Vanskii, za co wszystkich zainteresowanych przepraszam - MH) nie było co prawda końca, ale dopiero wykonanie przez niego coveru utworu "High Hopes" z repertuaru Pink Floyd ostatecznie udowodniło, że ten zespół nie powinien w ogóle znaleźć się w gronie tak szacownych ekip.
Popisom fałszu w wykonaniu wokalistki Tarjii Turunen i jej kolegi Marco Hietalii (a nie jak błędnie napisałem Samiego Vanskii, za co wszystkich zainteresowanych przepraszam - MH) nie było co prawda końca, ale dopiero wykonanie przez niego coveru utworu "High Hopes" z repertuaru Pink Floyd ostatecznie udowodniło, że ten zespół nie powinien w ogóle znaleźć się w gronie tak szacownych ekip.
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

Muzyki Nightwisha można nie lubieć, głos Marco też nie jest najwyższych lotów (ale mnie i tak sie podoba) ale żeby nazywać śpiew Tarji fałszem... Lekka przesada 
A tam lekka, toż to herezjaIron Sajmon pisze:Muzyki Nightwisha można nie lubieć, głos Marco też nie jest najwyższych lotów (ale mnie i tak sie podoba) ale żeby nazywać śpiew Tarji fałszem... Lekka przesada
Ja bym nie powiedziała, że Tarja falszuje, bo tego nie robi. PRzecież ta kobieta skończyła szkołe specjalną.
Tylko ona sapie, slychać jak wciąga powietrze, posłuchajcie sobie piosenki Beauty And The Beast z Century Child. Koszmarne.
Tylko ona sapie, slychać jak wciąga powietrze, posłuchajcie sobie piosenki Beauty And The Beast z Century Child. Koszmarne.
- real_alien
- -#Long distance runner

EvE pisze:Ja bym nie powiedziała, że Tarja falszuje, bo tego nie robi. PRzecież ta kobieta skończyła szkołe specjalną.
znaczy no 
powinno być specjalną szkołe i nie byłoby chyba większych wątpliwości
.
Kobiety nie znam, ale moze fajna jest
. Kto tam wie.
powinno być specjalną szkołe i nie byłoby chyba większych wątpliwości
Kobiety nie znam, ale moze fajna jest
-
Nikki Rebel
- -#Prodigal son

a ja znam i zapewniam ze jest nawet bardzo fajnaEvE pisze: Kobiety nie znam, ale moze fajna jest. Kto tam wie.
beauty OF the beastBeauty And The Beast z Century Child. Koszmarne.
Sympatyczna jest na pewno, a uśmiech ma wspaniały.
Z tym fałszowaniem to nie powiem, live idzie jej ciężko. W studiu o wszystko odpowiednio zadbają, a na scenie musi się starać sama, co nie zawsze jej wychodzi. Ale i tak jest nieźle. 
KMFDM
Nikki to Ty jesteś na tych zdjęciach?
. Dlatego zaznaczyłam album
.
Jak kogoś uraziląm to wybaczcie
, ale jej głos to mi się podoba na baaaaaardzo krótką metę :>
Było 50% szans że się pomylębeauty OF the beast [and the beast jest z angels fall first
Taaaaa na Mysticu jak zaczęła śpiewać piosenkę "Siren" (chyba) i tam był tekst "Lady With The Violin" (chyba, nie jestem fanem, nie wiem) a potem "o,o,ooooo,oooo" to musialam sobie ten fragment nagrać, zeby utrwalić to wycie, ktore na płycie nie jest tak koszmarne jak bylo live ;]Z tym fałszowaniem to nie powiem, live idzie jej ciężko
Jak kogoś uraziląm to wybaczcie
-
Nikki Rebel
- -#Prodigal son

cieżko to dla mnie za duzo słowo ... ja widzac ją w hali, stojac własciwie te 1,5 - 2 metry od niej, widziałam to z jaką łatwoscia przychodzi jej spiewanie wishmastera czy deep silent complete .... ogolnie to uwazam, ze na mystic nie było tragicznie [baa, dla mnie było fantastycznieGreddo pisze:Sympatyczna jest na pewno, a uśmiech ma wspaniały.Z tym fałszowaniem to nie powiem, live idzie jej ciężko. W studiu o wszystko odpowiednio zadbają, a na scenie musi się starać sama, co nie zawsze jej wychodzi. Ale i tak jest nieźle.
eve - nie wiem o jakich zdjeciach mowsz
co do the siren .... własnie specjalnie zapuscłam bootleg .. jak dla mnie zadnego tam fałszu nie ma, ona po prostu ma taki głos, taką skale i w ogole jak dla mnie to i tak swietnie sobie radzi z pios nw
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

Nie chciałem przeginać. Ale co prawda to prawdaA tam lekka, toż to herezja
Moim zdaniem nie należy opierać się na bootlegu, gdyż nie realistyczny jest ten dźwięk, tzn. inaczej brzmią piosenki na bootlegu a zupełnie inaczej pamiętam je z koncertu, np. Ever dream.własnie specjalnie zapuscłam bootleg
A co do występu Tarji na żywo to nie należy opierać się tylko na naszym koncercie ale pooglądać też inne. Na innych jest całkiem w porządku.
P.S. Co nie zmienia faktu, że i tak na płycie jest dużo lepiej
No właśnieNikki Rebel pisze:co do the siren .... własnie specjalnie zapuscłam bootleg .. jak dla mnie zadnego tam fałszu nie ma, ona po prostu ma taki głos, taką skale i w ogole jak dla mnie to i tak swietnie sobie radzi z pios nw![]()
[zaznaczam - ja jestem zdecydowanie nie obiektywna
]
Złwaszcza, ze jakaś laska cały czas za mna wyła a jej brat ględził ciągle "ja chce Fear Of The Dark bo tylko do tego znam słowa". Więc po Mysticu pojęcie o NW mi się jeszcze bardziej zmieniło
A na płycie jej wycie wydaje mi się i tak inne
A mnie Nightwish zaskoczył totalnie na plus cholernie mi sie podobalo 
No coz...Nightwisha nawet lubie, mam na playliscie wszytko oprocz ostatniej plyty. Zagrali calkiem fajnie, napewno milej sie sluchalo niz Behemota, ktory byl swiadectwem ze Polacy musza jednak robic z siebie widowsko zeby zaistniec.
!!!UP THE IRONS!!!METAL RULEZ!!!
Va'esse deireadh aep eigean...