Cały koncert z Armenii! Na weekend jak znalazł.
System Of A Down
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: System Of A Down
http://www.antyradio.pl/Newsy/Koncerty/ ... menii-2612
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Koncert mega, a dodatkowo fajne efekty wizualne w postaci piorunów.
Aż prosi się o wydanie go na DVD/Blu-ray. W sumie planowałem nawet wybrać się do Armenii na ten koncert, ale nie wiem czy miło stałoby się tych kilka godzin w deszczu. 
Tylko chciałem powiedzieć, że nowa płytka Darona M. po prostu wymiata 
- Saimon1995
- -#Moderator

A ja chciałem tylko napisać, że się z przedmówcą zgadzam. Płytka naprawdę b.dobra... Szkoda tylko, że na nowy SOAD się nie zanosi. Malakian pewnie by bardzo chciał, z tego co czytałem wywiady, a Serj - w opublikowanym oświadczeniu - przyznał że to on "zatrzymuje" działalność wydawniczą.
No trudno, teraz trzeba trzymać kciuki, żeby Daron ze Scars zagrał w 2019 w naszym kraju.
No trudno, teraz trzeba trzymać kciuki, żeby Daron ze Scars zagrał w 2019 w naszym kraju.
Serj niech spada
Z całej jego solowej kariery pamiętam jedynie kawałek Empty Walls. Wiadomo, kto odpowiada za te wszystkie zajebiste systemowe riffy. Daron wydał dwie płytki ze Scars i obydwie w niczym nie ustępują SOAD. Chociaż jest w tym pewien paradoks, bo kiedyś mega nie znosiłem wokalu Darona. Denerwował mnie na Mezmerize (które bardzo lubię), gdy odczuwalnie zaczął się więcej udzielać. Jednak na tych swoich płytach śpiewa b. dobrze mimo tej jego charakterystycznej i co by nie mówić - lekko denerwującej barwy głosu. Wybaczyłem mu wszystko gdy usłyszałem jak pozamiatał w They Say - jeszcze przed premierą pierwszego Scars. Na reszcie płyty też mnie nie rozczarował - nie wiem, czy to mi się poprzestawiało, czy faktycznie śpiewa lepiej w SoB ;P Jednak ma chłopak dużo pomysłów co z tym swoim głosikiem zrobić - oprócz śpiewu w "standardowych" dla siebie rejestrach na najnowszej płytce usłyszymy też operowe zaśpiewy (War is coming, soldiers marching), darcie mordy, super też mu wychodzą fragmenty liryczne. Wiele smaczków można znaleźć.
Na dyktatorze podoba mi się mega pierwsza część krążka - do Guns Are Loaded włącznie. Totalna jazda bez trzymanki, Fuck and Kill to chyba wymiatacz nr 1 w chwili obecnej dla mnie, na miarę They Say
Chociaż ciężki wybór, Guns i dyktator też są ekstra
Bardzo się cieszę z tej płytki, szkoda tylko że trzeba było na nią czekać aż 10 lat 
Na dyktatorze podoba mi się mega pierwsza część krążka - do Guns Are Loaded włącznie. Totalna jazda bez trzymanki, Fuck and Kill to chyba wymiatacz nr 1 w chwili obecnej dla mnie, na miarę They Say
- Saimon1995
- -#Moderator

Po 15 latach przerwy muzycy SOAD wypuścili w końcu nową muzykę. Dwa premierowe - i to całkiem dobre - utwory w sieci: https://www.terazmuzyka.pl/system-of-a- ... yka-audio/
Oby wrócili z kolejnym albumem. Szkoda byłoby marnować potencjał.
Oby wrócili z kolejnym albumem. Szkoda byłoby marnować potencjał.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ta dłuższa jest fajna, ale powinna mieć rozmiar tej krótszej, a ta krótsza mi zupełnie nie leży.
Protect the Land - ładna pioseneczka, ale nic specjalnego. Natomiast Genocidal Humanoidz - wow, stary dobry SoaD + te blasty. Jeśli tak miałaby brzmieć cała płyta, to "shut up and take my money" 
Podobnie uważam, Genocidal Humanoidz zajebisty numer, Protect the Land zbyt przewidywalny. Generalnie fajne utwory muzycznie, co do tekstów - nie przepadam za takim angażowaniem się w politykę, aczkolwiek rozumiem, że próbują coś zrobić dla swojej ojczyzny ze swoich wypasionych willi w Bel Air :-)
Na płytę nie ma szans, tak więc musimy zadowolić się tymi dwoma numerami.
Na płytę nie ma szans, tak więc musimy zadowolić się tymi dwoma numerami.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Kiedyś to te kawałki były średnio-słabe, ale chociaż wyraziste. To jest tak miałkie i wymuszone, że aż boli
Z pewnością jeden z najgorszych zespołów świata.
pojedyncze kawalki gdzies tam sie przewinely i zawiesily na chwile na uszach, ale nie moja "wrazliwosc"ogolnie.
a te nowe numery, niestety - https://www.youtube.com/watch?v=I0xZoKNh4nE
Kurcze, nie wiem czemu oczekiwałem, że ten link będzie prowadził do koncertu Scream Maker z RzeszowaKarl pisze: ↑ndz lis 08, 2020 12:46 pm pojedyncze kawalki gdzies tam sie przewinely i zawiesily na chwile na uszach, ale nie moja "wrazliwosc"ogolnie.
Pamiętam, że kiedyś ze 2 czy 3 numery nawet trochę mi się podobały, ale ogólnie to zdecydowanie nie moja stylistyka.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Totalnie się z tym niezgodzę. Na takim "Toxicity" praktycznie każdy kawałek rozwala - nomen omen - system. Wiadomo, że żadni z nich wirtuozi, to jest prosto zagrana muza. Ale nie każdy zespół musi silić się na techniczne wygibasy, są zespoły grające prosto i mało technicznie, a mimo to tworzą / tworzyły świetną muzykę.
Może to jest dobre dla kolesi w pumpach z krokiem w kolanach i innych 'yoyo' zamaszyście gestykulujących. Ale raczej nie dla fanów porządnego heavy.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

"Genocidal Humanoidz" nie bardzo mi wchodzi, ale nowy teledysk do niego pierwsza klasa:
www.youtube.com/watch?v=9VvmixeowNI
www.youtube.com/watch?v=9VvmixeowNI