Brave New World wygrał!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1309

Re: Brave New World wygrał!

Post autor: Deleted User 1309 »

Hallowed
Fear
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

ThunderBird pisze:Wszystko...najlepszy obok Killers utwór z DiAnno ,rewelacja, kompozycyjnie, riffowo i potęzny kop energii,za to Fear of the Dark to dla mnie typowy średniak,ale niech każdy ma własne zdanie..i tak wam sie Fear of the Dark znudzi,hehe Razz .
Człowieku... FOTD się nigdy nie nudzi 8)
Jeden z najlepszych utworów IM a Ty go nazywasz średniakiem :lol: Oj grabisz sobie Thunder, grabisz :P :lol:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Przecież On ma racje :wink:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Że niby to typowy średniak ? :>
lol
Ciekawe ile zespołów hciałby mieć takie "typowe" sredniaki :>
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Żelazny pisze:Przecież On ma racje
następny sobie grabi ;)
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Hallowed i Fear:P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Fear jest super, ale tylko na koncertach, właściwie wersja z RiR mi podchodzi najbardziej (niespodzianka :laugh ), bo DOTR to kicha jak ogólnie wiadomo, a LAD brzmi jak przez ściane :P Aaa przecież mam od dzisiaj boot Stockholm 2000 i tam także wymiata, niczym nie ustępuje wersji z Rock In Rio.

Podsumowując: Fear studyjny- średniak :twisted: Fear z RiR- utwór wybitny :wink:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Hallowed Be Thy Name
Fear Of The Dark
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

syzygy pisze:Fear studyjny- średniak Twisted Evil Fear z RiR- utwór wybitny
poprawka: Fear studyjny - wybitny, Fear z RiR - megawybitny ;)
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

dokładnie Wratchild:D
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Matek pisze:

Thunderze a po zakończeniu tej zabawy zrób ankietę ilu forumowiczów uważa 'zwycięski' song za najlepszy utwór Maiden i sie przekonasz jaki to miało sens ;)
robiłem już pare takich rankingów i zawsze wygrywa Hallowed, to że więcej uważa inny utwór za najlepszy niż Hallowed to jasne, ale ile jest tych utworów ,a Hallowed jest tylko jeden. Zresztą ja nie uważam ,żeby Hallowed deklasował reszte utworów IM , jest jeszcze conajmiej z 10 utworów IM ,które mu dorównują,przecież

Co nie zmienia faktu ,że konkurs jest bardzo bidny, bo żeby konkurs był dobry,to musi z 300-400 osób brac udział, bo wtedy to ma sens, robiłem to troche bez sprawdzenia tego jakie jest zainteresowanie i stąd taki efekt, to już ostatni taki konkurs, no chyba że przyjdzie nowa fala spragnionych dyskusji o Maiden fanów, we wrześniu a to będzie gorący okres 8)
Aha ,konkursu na najgorszy utwór Maiden napewno robić nie będe ,bo uważam ,że to kompletnie nie ma sensu.
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Finał - Paschendale
O 3 miejsce - Phantom Of The Opera

To nie moje ulubione.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

ThunderBird pisze:wbrew pozorom róznica między Phantom a Fearem jest większa niż między Hallowedem a Paschendale...dla mnie oczywiście
Chodzi Ci o różnicę "poziomów" czy o różnicę "stylistyczną"? Oczywiście, że się zgadzam że pomiędzy Phantomem i Fearem jest większa różnica. Przecież to jak niebo i ziemia. Dla mnie pierwsze 8 miejsc TOP100 utworów Iron Maiden to utwory z pierwszego albumu ;) A w finale nie miałem wątpliwości - Paschendale jest marny jak barszcz, więc głos na Hallowed.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Tak chodziło mi o poziom,zresztą gdyby ten Fear nie był takim kinder-klasykiem Ironów to może i bym cieplej na niego patrzył, wogóle to zastanawia mnie kiedy ten utwór nabrał takiej pozycji wśród fanów, zresztą o tym był osobny temat.
herki
-#Clansman
-#Clansman

ThunderBird pisze:Tak chodziło mi o poziom,zresztą gdyby ten Fear nie był takim kinder-klasykiem Ironów to może i bym cieplej na niego patrzył, wogóle to zastanawia mnie kiedy ten utwór nabrał takiej pozycji wśród fanów, zresztą o tym był osobny temat.
Czyli co - nie podoba Ci się on, bo jest lubiany przez "nowych" fanów Iron Maiden? Na utwory chyba powinno się patrzeć pod pryzmatem muzyki, a nie popularnośći wśród ludzi wszelkiej maści. Wychodzi trochę na to, że chcesz być alternatywny - jak inni lubią Feara, to ty będziesz inny i nie będziesz lubił ;)

Co nie zmienia faktu, że dla mnie jest zdecydowanie gorszy od Phantoma.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Nie ,nie,zawsze uważałem go za średni, po pierwszym przesłuchaniu Feara, katowałem tylko Be Quick i Afraid, Feara tak dośc słabo, natomiast jak zauważyłem, całą tą manie na punkcie jednego utworu, te gadanie" najlepszy utwór IM, no wiadomo że Fear" i te krzyczenie w Chorzowie, to poprostu go to pogrążyło. Podobać to mi sie tak podoba, ale każdy utwór IM mi sie podoba ,poza może 15 utworami, więc to żaden wyczyn, dla mnie IM ma po prostu ze 100 razy lepsze, ciekawsze utwory,ale to moja opinia.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Też uważam go za taki dla Maiden normalny utwór - za to w wersji live miażdży. Studyjna wersja jest taka nijaka, za to na żywca na pewno bym go chciał kiedyś usłyszeć - wiele fanów Maiden również - stąd darcie ryja w Chorzowie. Śmieszne jest też to jak ludzie oceniają cały albumn "Fear Of The Dark" pod kątem tylko utworu tytułowego :)

Ale EOT, żebyś później nie musiał się przekopywac przez miliardy postów podliczając głosy ;]
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

herki pisze:Śmieszne jest też to jak ludzie oceniają cały albumn "Fear Of The Dark" pod kątem tylko utworu tytułowego
Na pewno nie ja :P Dla mnie jest on jednym z najlepszych albumów Maiden nie tylko dzięki tytułowemu, ale dzięki wszystkim, dosłownie wszystkim... Nawet jeśli taki "The Apparition" niczym wielkim nie jest i blednie w porównaniu z innymi to ja go lubię... Bardzo podoba mi się to zróżnicowanie jakie jest na "Fear Of The Dark", lubię też ten luz obecny w kilku utworach i jeszcze te lekkie wpływy Led Zeppelin i hard rocka. Zdanie zapewne nigdy nie zmienię i tylko dziwi mnie, jak ktoś tylko smęci, że wszystkie kinder-metale się tym albumem podniecają, że nie wiedzą co dobra, że, oceniają album po tytułowym utworze... Zgoda - część tak ma, co jest bardzo śmiesznym podejściem, ale ja znam bardzo dobrze wszystkie albumy Maiden i dla mnie "FOTD" jest jednym z najlepszych, już chyba nawet gdzieś w "Ankietach" wyjaśniałem dlaczego tak mi się podoba...
No, ale ja też EOT, bo nasz liczyciel(krupa :P ) będzie miał utrudnione zadanie, a tu taaaki ważny konkurs :wink:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Spokojnie ,żaden głos nie przepadnie, a wszystkich uwag chętnie wysłucham i myśle że nie tylko ja.
Ile by nie było dyskusji o Maiden ,zawsze będzie o jedną za mało :D
Lomion

Post autor: Lomion »

No to mój głos niech będzie na Hallowed Be Thy Name
ODPOWIEDZ