Kraków jest wyprzedany, jak ktoś chce iść to niestety tylko z drugiej ręki bilety.
Cradle Of Filth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Re: Cradle Of Filth
Chciałem coś napisać, a po Twoich słowach nie mam nic do dodania! Super to ująłeś, podpisuję się pod tym. Zajebisty wieczór 
Kraków jest wyprzedany, jak ktoś chce iść to niestety tylko z drugiej ręki bilety.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
Hej, odsprzedam (transfer przez apkę) bilet na koncert w Katowicach w dniu 6.08.2024 za 90 zł.
Myślicie, że o której skończy się koncert we Wrocławiu? Zastanawiam się czy zdążę na pociąg czy będę musiał koczować na dworcu :/
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- -#Assassin

Zaczynają o 21, więc zapewne ok 22.30 jak nie będzie żadnej obsuwy.
- -#Assassin

I co, zdążyłeś? Jak wrażenia?
Moim zdaniem stabilna, zajebista forma, super koncert.
Invader był widziany???
Zgadza się, spoko koncert.Recit The Thornographer pisze: ↑wt sie 06, 2024 1:12 pmI co, zdążyłeś? Jak wrażenia?
Moim zdaniem stabilna, zajebista forma, super koncert.
https://www.youtube.com/watch?v=2tiuzo6jA7U - nagrałem jeden numer spod sceny.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- -#Assassin

https://www.instagram.com/reel/DBJv78gN6Mx/
Mała część nowej muzyki, która pojawi się 22 października. Ależ to brzmi!Jaram się. Teledysk też zapowiada się fenomenalnie. Jak przejażdżka kolejką strachów w lunaparku.
Dani o nowej płycie mówi tak: "To zdecydowanie nie jest nasze "Cold Lake". To po prostu kolejny krok w ewolucji zespołu. Ma wszystko. Jest wiele rzeczy, które nawiązują atmosferycznie, a nawet muzycznie, do wczesnych płyt. Ma też sporo rzeczy bardzo nowoczesnych. Ma wszystko, co kojarzy się Cradle".
Mała część nowej muzyki, która pojawi się 22 października. Ależ to brzmi!Jaram się. Teledysk też zapowiada się fenomenalnie. Jak przejażdżka kolejką strachów w lunaparku.
Dani o nowej płycie mówi tak: "To zdecydowanie nie jest nasze "Cold Lake". To po prostu kolejny krok w ewolucji zespołu. Ma wszystko. Jest wiele rzeczy, które nawiązują atmosferycznie, a nawet muzycznie, do wczesnych płyt. Ma też sporo rzeczy bardzo nowoczesnych. Ma wszystko, co kojarzy się Cradle".
I jest naprawdę dobrze. Mam wrażenie, że na singiel wybrali taki utwór by wywołać nieco nostalgii (saffron curse/from cradle/troche młócki z Dusk(?) i opatrzone tym “nowym sznytem” z Existance). Takie mam pierwsze wrażenie.
Klimat jest mega przedni. Porównanie z dupy ale trochę mi się przypomniało Hunters Moon od Ghosta.
Teledysk niezły (trochę mi jednak brakuje konkretnej fabuły) - nie lubię takiego pokazu slajdów typu zespół-brzydka morda-zespol- drzewo i tak w kółko ;p
Jest jak najbardziej na tak i jaram się nowym LP.
Ciekawe jak wypadnie na żywo ten kawałek (bez Polski jesienią, ale kurde grali u nas 5 razy w tym roku xD)
Klimat jest mega przedni. Porównanie z dupy ale trochę mi się przypomniało Hunters Moon od Ghosta.
Teledysk niezły (trochę mi jednak brakuje konkretnej fabuły) - nie lubię takiego pokazu slajdów typu zespół-brzydka morda-zespol- drzewo i tak w kółko ;p
Jest jak najbardziej na tak i jaram się nowym LP.
Ciekawe jak wypadnie na żywo ten kawałek (bez Polski jesienią, ale kurde grali u nas 5 razy w tym roku xD)
Mnie nie specjalnie to porwało. Lajtowośc tego kawałka przypomina mi raczej czasy Thornography. Może nie jest tragicznie, ale każdy singiel z ostatniej płyty + She is A Fire podobał mi się bardziej.
- -#Assassin

Może fabuła to za duże słowo, ale jest w tym śmiesznym teledysku jakaś treść. Mamy parę dzieciaków, które pchają się tam, gdzie nie do końca powinny i trafiają na demoniczne treści, oglądają, poznają, najpierw z ciekawością, potem już przymuszone (bo w pewnym momencie nie ma już odwrotu, to ten moment, gdy postacie nie pozwalają im nawet zamknąć oczu) i na koniec dwoje (chyba) ginie, a jeden chłopak przetrwał i jest teraz wtajemniczonym, świadomym okultystą, tak jak mistrz ceremonii. Stąd podobieństwo w makijażu jego i Daniego w ostatnich scenach, krew na ustach i śmiech.
W sumie banalna historyjka.
Szkoda, że nie ma ani słowa o albumie, okładki, tytułu, daty... ten kawałek ewidentnie pod jesień i Halloween.
W sumie banalna historyjka.
Szkoda, że nie ma ani słowa o albumie, okładki, tytułu, daty... ten kawałek ewidentnie pod jesień i Halloween.
Dlatego przypomina mi trochę Hunters Moon, tylko, że bez wydania fizycznego itp itd.
Dziwna sytuacja - chyba zespół nigdy czegoś takiego nie robił, aby wypuścić singla z czapy.
Wiadomo, że album jest nagrany i gotowy - być może puszczą info, gdy się zacznie trasa.
Dziwna sytuacja - chyba zespół nigdy czegoś takiego nie robił, aby wypuścić singla z czapy.
Wiadomo, że album jest nagrany i gotowy - być może puszczą info, gdy się zacznie trasa.
- -#Assassin

Z tego co wiewiórki pomrukują, to dopiero na przełomie roku kolejny singiel, preorder i ogłoszenie daty na kwiecień 25.
Trochę smutne w jakiej otchłani są nośniki fizyczne, że dla takiego Cradle nie opłaca się wypuścić nawet limitowanej 7" lub CD z tym singlem. Mają nawet fajną okładkę, którą przygotował niejaki Robert Roberto Diaz Drews (to nie jest SI, Dani nie chce produktów SI na swoich płytach).
Trochę smutne w jakiej otchłani są nośniki fizyczne, że dla takiego Cradle nie opłaca się wypuścić nawet limitowanej 7" lub CD z tym singlem. Mają nawet fajną okładkę, którą przygotował niejaki Robert Roberto Diaz Drews (to nie jest SI, Dani nie chce produktów SI na swoich płytach).
Ostatnio zmieniony śr paź 23, 2024 5:49 pm przez Recit The Thornographer, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak okładka jest fajna. Estetyka w tym zespole jest od początku na wysokim poziomie. Domyślam się, że kwestia Eda Sh. Jest tutaj kluczowa dla terminów.
- -#Assassin

Nie, Ed nie ma nic do rzeczy. Tego kawałka nawet nie będzie na płycie z tego co mi mówili. Będzie dopiero na edycji specjalnej i jej ukazanie się to już właśnie kwestia uzgodnień z menago Eda (będzie jakoś na jesień/zimę 25).
Dzięki za info, jak coś wiesz więcej o CoF - dziel się
Pogoda dzisiaj sprzyja puszczeniu Dusk...
Pogoda dzisiaj sprzyja puszczeniu Dusk...
Takie pitu pitu ten nowy kawałek.
- -#Assassin

Bardzo sympatyczni ludzie. Niech im się wiedzie. Ciekawy jestem, czy zamieszkają faktycznie w Czechach, tak jak mi mówili latem.
Swoją drogą, zespół iście międzynarodowy. Od lewej: Szkot, Czech z Moraw, Amerykanka z korzeniami w Szwecji i Finlandii, Anglik, Amerykanin.
Swoją drogą, zespół iście międzynarodowy. Od lewej: Szkot, Czech z Moraw, Amerykanka z korzeniami w Szwecji i Finlandii, Anglik, Amerykanin.
- -#Assassin

Nowy kawałek na streamingach. Zdecydowanie odmienny od pierwszego. Jest i okładka. Linku nie wstawiam, bo na YT jeszcze nie widzę.
Płyta 21 marca!
1. To Live Deliciously
2. Demagoguery
3. The Trinity Of Shadows
4. Non Omnis Moriar
5. White Hellebore
6. You Are My Nautilus
7. Malignant Perfection
8. Ex Sanguine Draculae
9. When Misery Was A Stranger
Płyta 21 marca!
1. To Live Deliciously