Najlepszy album zespołu - TYPER
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy album zespołu - TYPER
Atom Heart Mother
The Piper at the Gates of Dawn to bez dwoch zdań najlepsza płyta Pink Floyd, biblia rocka progresywnego i jeden z najgenialniejszych i najbardziej oryginalnych debiutów w historii. The Dark Side Of The Moon rowniez arcydzieło, bez słabego punktu. Dalej można już polemizować. Dla mnie Ummagumma i tuż za nią A Saucerful of Secrets, Meddle, chociaz ten album jest troche nierowny. A dalej już mi troche wszystko jedno.Siwy pisze:Ja się nie zgodzę. Płyta jest oczywiście bardzo dobra i może za wcześnie dla niej, żeby odpaść teraz, ale czy podium? Jednak okres Barretta i późniejszy 68 - 70 jest dosyć ciężki.
Wish You Were Here to bez dwóch zdań najlepsza płyta Pink Floyd, płyta kompletna, idealna i chyba jedyna w swoim rodzaju. The Dark Side Of The Moon również arcydzieło, bez słabego punktu. Dalej można już polemizować. Dla mnie chyba Animals i The Wall.
Że tak sparafrazuję Twoją wypowiedź.
Zgadzam się, że debiut jest jednym z najgenialniejszych i najbardziej oryginalnych w historii. W końcu mówimy o jednym z najlepszych zespołów w historii, który w zasadzie słabej płyty nie ma. Ale uważam, że większość późniejszych płyt była po prostu lepsza od tej pierwszej.
Że tak sparafrazuję Twoją wypowiedź.
Zgadzam się, że debiut jest jednym z najgenialniejszych i najbardziej oryginalnych w historii. W końcu mówimy o jednym z najlepszych zespołów w historii, który w zasadzie słabej płyty nie ma. Ale uważam, że większość późniejszych płyt była po prostu lepsza od tej pierwszej.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Atom Heart Mother
jak już musicie offtopować, to chociaż głos oddajcie na coś
jak już musicie offtopować, to chociaż głos oddajcie na coś
ja już oddałem
zresztą to nie offtop

zresztą to nie offtop
mozesz sobie parafrazowac, ale zrob to jakos umiejetnie bo rzucasz jednak ogolnikami. im wiecej w muzyce PF bylo Watersa, tym bardziej stawała sie ona wygladzona, pretensjonalna i radiowa. i na pewno zadna plyta po TDSOTM nawet sie do debiutu nie umywa, kazda ma jakieś mielizny i zadna nie jest tak rewolucyjna.Siwy pisze:Że tak sparafrazuję Twoją wypowiedź.
Zgadzam się, że debiut jest jednym z najgenialniejszych i najbardziej oryginalnych w historii. W końcu mówimy o jednym z najlepszych zespołów w historii, który w zasadzie słabej płyty nie ma. Ale uważam, że większość późniejszych płyt była po prostu lepsza od tej pierwszej
a płyty słabe jednak nagrywali. a przynajmniej ja o The Final Cut i The Division Bell najlepszego zdania nie mam.
żeby każdy zespół tak słabe płyty nagrywałvoivod pisze:a płyty słabe jednak nagrywali. a przynajmniej ja o The Final Cut i The Division Bell najlepszego zdania nie mam.
-
Deleted User 2259
odpadaAtom Heart Mother
* 1967 - The Piper at the Gates of Dawn
* 1968 - A Saucerful of Secrets
* 1971 - Meddle
* 1973 - Dark Side of the Moon
* 1975 - Wish You Were Here
* 1977 - Animals
* 1979 - The Wall
* 1983 - The Final Cut
* 1987 - A Momentary Lapse of Reason
* 1994 - The Division Bell
a to teraz trochę inaczej głos na The Final Cut
* 1968 - A Saucerful of Secrets
* 1971 - Meddle
* 1977 - Animals
* 1979 - The Wall
* 1983 - The Final Cut
a to teraz trochę inaczej głos na The Final Cut
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

The Final Cut
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Animals zdecydowanie najbardziej rockowe,najostrzejsze i najwięcej tam konkretnego graniavoivod pisze:mozesz sobie parafrazowac, ale zrob to jakos umiejetnie bo rzucasz jednak ogolnikami. im wiecej w muzyce PF bylo Watersa, tym bardziej stawała sie ona wygladzona, pretensjonalna i radiowa. i na pewno zadna plyta po TDSOTM nawet sie do debiutu nie umywa, kazda ma jakieś mielizny i zadna nie jest tak rewolucyjna.Siwy pisze:Że tak sparafrazuję Twoją wypowiedź.
Zgadzam się, że debiut jest jednym z najgenialniejszych i najbardziej oryginalnych w historii. W końcu mówimy o jednym z najlepszych zespołów w historii, który w zasadzie słabej płyty nie ma. Ale uważam, że większość późniejszych płyt była po prostu lepsza od tej pierwszej
a płyty słabe jednak nagrywali. a przynajmniej ja o The Final Cut i The Division Bell najlepszego zdania nie mam.
myślę, że można napisać już, że odpada The Final Cut
-
Deleted User 2259
odpadaThe Final Cut
* 1971 - Meddle
* 1977 - Animals
* 1979 - The Wall
głos na A Saucerful of Secrets
* 1971 - Meddle
* 1977 - Animals
* 1979 - The Wall
głos na A Saucerful of Secrets
The Division Bell
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

A Momentary Lapse Of Reason
A Momentary Lapse Of Reason
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

A Saucerful of Secrets
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No i jak powaznie traktować takie gry gdy już na wstępie odpadają takie fenomenalne strzały jak "Atom Heart Mother" i "Ummagumma", ważą się losy "A Saucerful of Secrets" i kwestionowany jest kanoniczny debiut? Oczywistym było, że na koniec w grze zostaną same "reżimowe" płyty, do tego ta przebeznadziejna Division Bell czyli płyta lecąca na opinii teledysku którym puszczonym z youtube'a można zrobić niezłe wrażenie przed studentką pierwszego roku kulturoznawstwa, dzięki czemu może i da się wtedy nawet puknąć w swoim pokoju z plakatem Audrey Hepburne i plątającym się po nogach kotem. No jak, ja się pytam?
Ostatnio zmieniony pt gru 16, 2011 1:24 am przez panzerschreck, łącznie zmieniany 1 raz.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
-
Deleted User 2259
Kwestia gustu,lecz kto głosuje na debiut to głosuje,możesz zagłosować by ratować ASOSpanzerschreck pisze:No i jak powaznie traktować takie gry gdy już na wstępie odpadają takie fenomenalne strzały jak "Atom Heart Mother" i "Ummagumma", ważą się losy "A Saucerful of Secrets"
ja bym zagłosował, ale zauważyłem, że popełniłbym błądInvader pisze:to głosuje na debiut to głosuje
żeby uratować ASoS głosuję na:
The Division Bell
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Żeby uratować The Division Bell głosuję na:
A Saucerful of Secrets
Ale z drugiej strony trochę mi szkoda, bo między tymi płytami jest przepaść...
A Saucerful of Secrets
Ale z drugiej strony trochę mi szkoda, bo między tymi płytami jest przepaść...