Mam kolejne pytanie - jak się miały w poprzednich edycjach godziny występów zespołów z małej sceny do tych z dużej? tnz czy mała scena skończy grać przed występem Metallicy? Jak to było w poprzednich latach?
10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Dobranoc 
Mam kolejne pytanie - jak się miały w poprzednich edycjach godziny występów zespołów z małej sceny do tych z dużej? tnz czy mała scena skończy grać przed występem Metallicy? Jak to było w poprzednich latach?
Night Mistress Fan Club Łódź
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

tak, jakoś tak to się uzupełniało że w czasie gdy wchodził headliner, mała scena była już nieczynna.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

W ubiegłym roku było idealnie wahadłowo.
-
Deleted User 2868
Dokładnie, w przerwach na dużej scenie były koncerty na małej 
http://pl.sonisphere.eu/uncategorized/b ... sprzedazy/Tegoroczna edycja Sonisphere przyćmi poprzednie dwie. Wasze zainteresowanie jest ogromne, to nas bardzo cieszy. Szykujemy dla Was dużą niespodziankę. Już niebawem ogłosimy kolejną gwiazdę – gościa specjalnego!
popędziłem dzisiaj do MM i niestety tam biletów brak...
niema co skład powala na kolana...
IRON MAIDEN
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Przedwczoraj byłem w EMPiK-u - "sprzedaż nie została udostępniona".vanyorick pisze:popędziłem dzisiaj do MM i niestety tam biletów brak...
Z tymi informacjami... w zeszłym roku LN mówili na dwa miesiące przed imprezą, że liczą na 80,000 ludzi... Ta(...) Fakt, skład jest super, czekam co też ciekawego nam ogłoszą!
dziwna sprawa z tymi biletami. Np Strefa Biletów (główny Łódzki punkt sprzedaży), też nie sprzedają biletów spod znaku Live Nations. Tylko net.
Może tam rzucą później... 
Co do biletów to spokojnie, pewnie za jakiś czas będą dostępne w MM, empikach itd. Te ich informacje, no cóż zawsze mają one taki ton.
Trudno przewidzieć frekwencję, ale za tą kasę minimum 50 tysięcy ludzi powinno przybyć. A ta gwiazda to zapewne Tool, ale to jedynie moje strzelanie.
Albo The Cult. Pobić dwie poprzednie... 120 - 130,000!? 
No żeby pobić to chyba na tej imprezie musiałby grać jeszcze RHCP (jedyny koncert w Polsce), Queen z Adamem Lambertem i U2. 
czyli czekamy na ogloszenie niespodzianki 
pytanie kiedy to nastąpi?
pytanie kiedy to nastąpi?
A organizator twierdzi, że pobiją.. zobaczymy 
Dla mnie Tfu Fighters, Green Gay czy Maszyn Het to nazwy nicnieznaczące, więc pobić wielką czwórkę mogliby tylko kapelą klasy Kiss czy Aerosmith. A więc nie pobiją.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Faktycznie, 2 pierwsze nazwy znaczą wiecej komercyjnie niż Ironi czy pozostała część BIG4, wiec jakby ją wrzucili, to absolutnie by nie pobili poprzednich edycji, bo Ty byłbyś niezadowolony
.
To są fakty, jakby udało im się ściagnąć Foo lub Green Daya (w obie kapele mocno wątpie), to potencjał komercyjny tej imprezy byłby baaardzo baaaardzo duży
To są fakty, jakby udało im się ściagnąć Foo lub Green Daya (w obie kapele mocno wątpie), to potencjał komercyjny tej imprezy byłby baaardzo baaaardzo duży
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Wiesz zależy gdzie w Stanach Zjednoczonych,Wielkiej Brytaniia czy dajmy na to we Francji to pewnie tak jest,ale w krajach Skandynawskich, Włoszech czy u Niemców to no way!Kuki91 pisze:Faktycznie, 2 pierwsze nazwy znaczą wiecej komercyjnie niż Ironi czy pozostała część BIG4, wiec jakby ją wrzucili, to absolutnie by nie pobili poprzednich edycji, bo Ty byłbyś niezadowolony.
Ale fakt faktem te zespoły przyciągnełyby ludzi którzy na samą Metallice by nie przyjechali-inny target zresztą podobnie jak KISS zresztą
KISS w Polsce nie ma jakiś rzesz fanów. Nie wiem czy by Spodek zapełnili?! IM - Foo Fighters czy Green Day - wiesz, to kompletnie inna muza i w wielu krajach IM mają tyle samo, jak nie więcej fanów (...) W Polsce byli GD w Spodku przy 3000 ludzi, w tym czasie (2005) IM na Stadionie Śląskim grali dla dziesięciokrotnie większej widowni...
Ja liczę, że ze względu na wyjątkowość repertuaru Mety na ten rok, przyjedzie masa "radiowych" fanów zespołu, którzy przekonali się do nich po premierze "Czarnej". Cóż, ta trasa jest zdecydowanie skierowana na target "mainstreamowy"... Wątpię też, aby Metallica zabrała jakaś drugą mega - gwiazdę ze sobą, nie będą dzielić się splendorem i (zasadniczo) kasą... Bo taka super-grupa każe sobie dobrze płacić. To jest BIZNES
Ja liczę, że ze względu na wyjątkowość repertuaru Mety na ten rok, przyjedzie masa "radiowych" fanów zespołu, którzy przekonali się do nich po premierze "Czarnej". Cóż, ta trasa jest zdecydowanie skierowana na target "mainstreamowy"... Wątpię też, aby Metallica zabrała jakaś drugą mega - gwiazdę ze sobą, nie będą dzielić się splendorem i (zasadniczo) kasą... Bo taka super-grupa każe sobie dobrze płacić. To jest BIZNES