Rush

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Re: Rush

Post autor: Mr. M »

Ale sold outy są? Są. To znaczy, że bilety nie są za drogie :wink:.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Geri666 pisze: wt paź 28, 2025 11:08 am
Sardi pisze: wt paź 28, 2025 11:04 am
Geri666 pisze: wt paź 28, 2025 11:03 am Czytam na reddicie, że ludzie strasznie narzekają na ceny. Ponad 300$ za bilet.
no, narzekam strasznie. 460 CAD za plyte w Toronto...
Masakra... dolicz to tego koszty podróży itp.
dlatego nadal liczę, że zaraz ogłoszą Europę w 2027 i będę mógł sprzedać Toronto :D jak nie, to się wykosztuję, trudno. To Rush. Trochę na własne życzenie, bo wracając z Zabrza z IQ gadałem z Tatą i powiedziałem mu, że w zasadzie zostało mi jedno koncertowe marzenie - jakby Geddy i Alex się zebrali choćby na jeden koncert w Toronto...dwa dni później ogłosili powrót.

Z drugiej strony, zobaczenie Rush w Toronto, to tak jakby zobaczyć Judasów w Walsall, albo Ćpaj Stajl na Krowodrzy.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Mr. M pisze: wt paź 28, 2025 11:09 am Ale sold outy są? Są. To znaczy, że bilety nie są za drogie :wink:.
Znaczy, że są za tanie :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Zajzajer »

Widziałem ich w 2011, to ciśnienia raczej nie mam, jak będą jakieś Niemcy albo Czechy (w 2004 tam grali) to może się wybiorę, ale dobrze się czuję z tym, że już rzadko na koncerty chodzę, szkoda czasu na dojazdy, bo same koncerty w sobie nie są złe, tylko potem jak jest dużo ludzi, to jestem wydrenowany z energii przez kilka dni po wydarzeniu, albo mam depresje pokoncertowa. Dream Theater nie będą w przyszłym roku to zostanie kasy i można by na Rush przeznaczyć. Ale to jeśli w ogóle będą w europie.
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

No ja na Rusha też się wybiorę jak będą w Europie i jak w ogóle będę jeszcze żył do tego czasu (oni też właściwie) :lol:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Będziesz żył. Alex z tego co wiem jara szlugi (a przynajmniej kiedyś jarał) Neil też jarał swego czasu, nie wiem jak Geddy. Bedzie ok :) jak zagrają emotion detector z tym zajebistym solo, to nie ma bata żeby mnie nie było, nigdy go nie grali na żywo.
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Caracalized »

Nie można być w 100% tego takim pewnym. Do lutego przynajmniej bym jeszcze pożył, może i do maja czy czerwca, bo w końcu mam parę koncertów w planach i coś do nagrania, natomiast 2027 wydaje się już jak wieczność, nawet 2025 się jeszcze nie skończył!

Ale jak dożyję koncertów Rusha w Europie, to nieważne co zagrają to się będę cieszył, bo nigdy ich nie widziałem. Oczywiście fajnie gdyby zagrali coś co lubię, ale ja jestem fanem większości rzeczy od 2112 do Grace Under Pressure co najmniej, a z okresu 1976-1984 na pewno trochę zagrają i coś z kolejnych płyt też na pewno, nawet Presto czy Roll the Bones lubię.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

Dla mnie obojętne co zagrają, bo tylko raz widziałem i nie będę wybrzydzać, tylko się zastanawiam czy ta perkusistka jest dobra, jaki ma styl grania, bo jej nie znam.

No ja też nie wiem czy pociągnę, bo ostatnio mi wyszło na ekg że mam coś z sercem a 2 lata temu jeszcze było ok, pewnie od szlugów, męczę się jak wchodzę na 2 piętro po paleniu, tak więc moja przyszłość też nie jest jasna.
Still Reigning...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Perkusistka jest bardzo dobra, doskonała wręcz. Ale jak będzie grać partie NP, zobaczymy. Gdyby odtwarzała je dokładnie, to byłoby trochę ze szkodą dla jej osobistego stylu, więc myslę, że będzie to w miarę wierne granie, z oddaniem charakterystycznycy patentów, ale jednak okraszone własną osobowością. Czy tak w istocie będzie to się przekonamy.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

IgorW pisze: pt paź 31, 2025 8:00 am Perkusistka jest bardzo dobra, doskonała wręcz. Ale jak będzie grać partie NP, zobaczymy. Gdyby odtwarzała je dokładnie, to byłoby trochę ze szkodą dla jej osobistego stylu, więc myslę, że będzie to w miarę wierne granie, z oddaniem charakterystycznycy patentów, ale jednak okraszone własną osobowością. Czy tak w istocie będzie to się przekonamy.
Nom to prawda, fajne ma te solowe płyty. Buja to jej instrumentalne granie :)
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

wybieramy najlepszy album a potem utwor Rush, zapraszam do wziecia udzialu w zabawie
Still Reigning...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Rush w 2027 ma niby grac na Rock in Rio, wiec moze moze Europa tez?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

https://kagra.com.pl/produkt/rush-anthe ... latach-70/

książka o zespole 300 stron albo i więcej, po polsku, lata 70te na razie, maja byc jeszcze 2 inne tomy, wszystko o dalszej działalności Rush ;) zamówiłbym, ale już nie czytam od lat książek
Still Reigning...
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Kupiłem, ale musi swoje odczekać w kolejce :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To jest Popoff, więc cudów nie oczekujcie 😏

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

13 marca wychodzi "Grace Under Pressure" w wersji deluxe na 40-lecie. Wielbicieli tego okresu z pewnością zachwyci wiadomość, że koncert z Toronto 1984 będzie w końcu do obejrzenia i odsłuchania w całości :dance:
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

deluxe w sensie 2 cd?
Still Reigning...
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ostatnio zmieniony śr sty 21, 2026 2:22 pm przez DeJMIeN Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zajzajer
-#Clansman
-#Clansman

daj linka jak mozesz, bo nie moge znaleźć, zastanawiam sie czy okladka zmieniona bedzie

edit: dzieki
Still Reigning...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Trochę dziwna ta okładka. Niby czuć klimat Hugha Syme'a, ale wieje też ai-em.
ODPOWIEDZ