Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Solo
Fakt jest taki, że od -nastu lat są wrzutki o pracy nad solowym albumem. Harris w tym czasie machnął dwie płyty z British Lion i był z tym materiałem w trasie.
www.MetalSide.pl
To jest jakieś pierdolenie, jakby chciał, to w tych Stanach by siedział teraz i tyle
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
przy okazji - Scream for me Sarajewo puścili na tvp kultura
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Chętnie posłucham tego podcastu:
https://loudwire.com/iron-maiden-bruce- ... o-espresso
https://loudwire.com/iron-maiden-bruce- ... o-espresso
Ktoś przesłuchał i poleca poświęcić 50 minut z życia, czy niekoniecznie?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Audycja dotyczy Księgi (a własciwie ksiąg
) Apokalipsy i Liczby Bestii, przy czym ta druga jest intrygująco zinterpretowana od różnych stron, nie tylko od "nadprzyrodzonej", ale też np. politycznej czy społecznej. Aż nabrałem ochoty na przeczytanie Starego Testamentu – dotąd przeczytałem tylko Nowy i nie sądziłem, że się przekonam kiedykolwiek do lektury Starego. We'll see.
Ale znaczna część, być może nawet blisko połowa, tej porcji podcastu odpływa w tematy okołomuzyczne, m.in. koszulki zespołów metalowych, oczywiście kawałek z trzema szóstkami w tekście, ale również Lot Ikara, Imperium Chmur i animowany klip do pierwszego singla ze "Senjutsu". 
Polecam bardzo, choć, trzeba przyznać, głównie osobom porządnie ogarniającym English. Zamierzam przesłuchać ten odcinek jeszcze co najmniej raz dla wydobycia smaczków i czekam na drugi odcinek, bo ten temat został podzielony na dwa.
Polecam bardzo, choć, trzeba przyznać, głównie osobom porządnie ogarniającym English. Zamierzam przesłuchać ten odcinek jeszcze co najmniej raz dla wydobycia smaczków i czekam na drugi odcinek, bo ten temat został podzielony na dwa.
Bardzo mnie to zaciekawiło, zwłaszcza część o Starym Testamencie, szkoda, że nie znam angielskiego :/
I am the man who walks alone.
Z koncertu w Gyor 5 XI 2021
https://www.youtube.com/watch?v=8Esdv2KL41E
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 5490
Kiepsko to wychodzi. Szału nie ma. I nie chodzi o to, że jakoś tam bardziej fałszuje, bo nie odbiega od swojej normy. Po prostu jest to bardzo zmęczony, stary głos.
No i wygląda jak Romek Kostrzewski Anno Domini 2021. To źle wróży.
No i wygląda jak Romek Kostrzewski Anno Domini 2021. To źle wróży.
Z tym Kostrzewskim z roku bieżącego to mocno przesadziłeś.
Bliższe już byłoby prawdy stwierdzenie, że dyrygował na koncercie Krzysztof Krawczyk
Powiedziałbym tak: szału nie ma, ale czy on lepiej śpiewał 20 - 25 lat temu
Bliższe już byłoby prawdy stwierdzenie, że dyrygował na koncercie Krzysztof Krawczyk
Powiedziałbym tak: szału nie ma, ale czy on lepiej śpiewał 20 - 25 lat temu
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 5490
Kiedyś po prostu nie miał tej starczej barwy... no ale biologii i czasu się nie oszuka. Smutne.
Mi te wykonania się podobają. Śpiewał jeszcze min. When a Blind Man Cries i Hush.
No nie przesadzajmy. Nieźle, myślę, że na miejscu byłbym usatysfakcjonowany, ale do "świetnie" dużo brakuje. Pamiętajmy, że mowa o starszym panu. On już nie ma możliwości na "świetnie".
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Bardzo dobry wykon.krusejder pisze: ↑ndz lis 07, 2021 10:52 am Z koncertu w Gyor 5 XI 2021
O liczbie Bestii przeczytasz w księdze Apokalipsy, która jest w Nowym Testamencie. Piszę tak tylko porządkowoZakkahletz pisze: ↑śr lis 03, 2021 10:43 pm Audycja dotyczy Księgi (a własciwie ksiąg) Apokalipsy i Liczby Bestii, przy czym ta druga jest intrygująco zinterpretowana od różnych stron, nie tylko od "nadprzyrodzonej", ale też np. politycznej czy społecznej. Aż nabrałem ochoty na przeczytanie Starego Testamentu – dotąd przeczytałem tylko Nowy i nie sądziłem, że się przekonam kiedykolwiek do lektury Starego. We'll see.
![]()
A czemu chcesz zacząć czytać ST? I czy cały? Bo ja powiedziałbym, na ile znam, że to nierówny materiał.
Nigdy nie czytałem księgi Apokalipsy, podobnie jak proroctw ST - jakoś mnie to nie ciekawiło.
Z tego co słyszę na YT, całkiem dobrze wykonał te numery. Parę miejsc z pianiem, ale ogolnie bardzo przyzwoicie. Chyba najbardziej mi się podoba Pictures of Home.