Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
A mi się zajebiście podoba. Nawiązania w riffach i tekście do początków - znakomite. Oby tylko nie przesadzili z tymi dłużyznami i było w nich więcej treści niż na takim...a, nieważne 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Fakt, Hardwired jest sporo za długie.Sardi z Batumi pisze: ↑wt lis 29, 2022 12:11 am A mi się zajebiście podoba. Nawiązania w riffach i tekście do początków - znakomite. Oby tylko nie przesadzili z tymi dłużyznami i było w nich więcej treści niż na takim...a, nieważne![]()
Utwór dobry, mnie o dziwo się podoba. Okładka siadła mi kolorystycznie, na pewno dużo lepsza od kilku wcześniejszych.
Mi zupełnie nie siadła, no ale jak muza będzie dobra, to przymknę na to oko
www.MetalSide.pl
Nie spodziwalbym sie takiej okladki po M, ale na penwo jest jakas 
Juz rozkminiam na wiosle nowy kawalek
Juz rozkminiam na wiosle nowy kawalek
- Saimon1995
- -#Moderator

Utwór średni. Słabsze "Hardwired". Mam nadzieję, że na albumie będą lepsze rzeczy 
Lubie Hardwired, ale ten numer jest zdecydowanie dla mnie bardziej nosny i kreci sie czesciej, pewnie chodzi o ten klasyczny vibe 
Gdyby Atlas nie byl tak przeciagniety, to bylby dla mnie na poziomie tego kawalka.
Gdyby Atlas nie byl tak przeciagniety, to bylby dla mnie na poziomie tego kawalka.
Numer jest generyczny, a jednocześnie świeży - dobra nuta! 
Dokładnie. Jak na Metę jest niezły ale Hardwired czy nawet Atlus był ciekawszy muzycznie. Również Stratego (może porównywalne) i WoTW są lepsze. Liczę, że dłużyznami mnie pozytywnie zaskoczą ale nie oczekuje Parchment czy Oriona.Saimon1995 pisze: ↑wt lis 29, 2022 9:02 am Utwór średni. Słabsze "Hardwired". Mam nadzieję, że na albumie będą lepsze rzeczy![]()
Gdzie temu dziadowaniu w postaci TWOTW do Lux? Stratego w miarę równo, ale chyba dalej przewaga jest po stronie Mety. A Hardwired brzmiał, jakby próbowali bardzo mocno, ale z niekoniecznie dobrym skutkiem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Kurcze, przecież to dwa inne style, niby metal ale inne korzenie. Nie lubię tych porównań.
Przy czym jedni brzmią na emerytów dorabiających na pół etatu, a drudzy zaskoczyli całkiem przyjemną energią. I to już można porównywać, bo tych pierwszych nikt nie pilnuje w studiu i mają tam totalną samowolkę, a jak widać skutki tego są złe.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Hardwired to spoko otwieracz imo.
Zestawienie fatalne, ale slyszalem Wall raz czy dwa razy - i wystarczy
Zestawienie fatalne, ale slyszalem Wall raz czy dwa razy - i wystarczy
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Harris ich pilnuje, jeśli coś. Producent nie ma nic do powiedzenia a przy okazji nie nadaje się do rejestracji metalu, to jest rzeczywisty problem. Wracając do tematu - b. dobry wałek Mety!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

XDDDD
TOTW przezajebisty numer, hejterzy Maiden jak zwykle w z rakiem.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Metallica wybrała na singel numer energetyczny, Iron Maiden - quasi balladę. Ja tam TWotW bardzo lubię, ma swój klimat i pewne smaczki, których wcześniej u nich nie było. Koncertowo wypadł świetnie!
Wyparcie to pierwszy etap.Bon Dzosef pisze: ↑wt lis 29, 2022 4:49 pmXDDDD
Harris pilnujący zespołu w studiu to jak sędzia prowadzący własną sprawę.
Nie sadze, zeby bylo tutaj wielu hejterow Maiden, po prostu nie każdy łyka wszystko.
A zestawienie Metalliki z IM jest niefortunne - po prostu inne granie.
A zestawienie Metalliki z IM jest niefortunne - po prostu inne granie.
Ma niezłe pomysły, ale jak w przypadku wielu ostatnich dokonań IM gorzej z wykonaniemBon Dzosef pisze: ↑wt lis 29, 2022 4:49 pmXDDDD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Nam nie wmówią, że białe jest białe, a czarne jest czarne!
Odkad czytam forum (gdzies 06/07), jest nieustanny bol sraki o krytyke Maiden - niesamowite.