Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Re: Wywiady i newsy
http://www.tvp.info/27784327/wokalista- ... o-biznesie
Specjalna rozmowa dla TVP info!
Specjalna rozmowa dla TVP info!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Fakt, to chyba najbardziej prywatne i zdecydowanie najdłuższe z moich dotychczasowych spotkań z Bruce'm... Długo by opowiadać, ale niestety szczegóły muszę zachować dla siebie...Mandrake pisze:A resztę pytajcie Wickera. Przesiedział z nim dzień wcześniej co najmniej 4 godziny w hotelu i łykał bro
Bardzo wielu osobom udało się przynajmniej zrobić sobie zdjęcie z Bruce'm. Natomiast fakt, że pod koniec dnia był już zmęczony (4h snu, masa zamieszania na samym Kongresie) więc nie dziwię się, że był już zniecierpliwiony i mógł olać kilka osób. Natomiast na samym Kongresie sporo osób go "dopadło".Budziol pisze:Chyba wlasnie czesc ludkow ktora przyjechala cyknac fote i wziac autograf obeszla sie smakiem.
Puścił oko do osób, które mogą być wrażliwe na punkcie cyfry 6.Budziol pisze:Dobry motyw z tymi 666. Powinien zadedykowac polskim rzadzacym
Bruce "uciekł" na bok i udzielał wywiadów, a Prezydent długo pozował do zdjęć na sali.Mr. M pisze:Szkoda, że nie ma żadnych zdjęć Bruce'a z Dudełem (nie ma?), liczyłem na wysyp memów
Wydaje mi się, że o ile Lars to zdeklarowany lewak (w końcu Duńczyk), to Jamesa podejrzewałbym raczej o bardziej republikański światopogląd (chociażby polowania, wspieranie żołnierzy itp.RALF pisze:Problem tkwi w tym, czy np. Meta autentycznie stoi za wartościami lewicy, czy jest to kolejny trik, bo to modne i wygodne, sedno zatem tkwi w AUTENTYCZNOŚCI głoszonych poglądów, nie zaś w samych poglądach... Mam wątpliwości w ich przypadku
Chyba co poniektórym osobom na tym forum włosy stanęłyby dęba, gdyby poznali poglądy Bruce'a na sytuację międzynarodową i polityczną na świecie.Dejavu pisze:Doszukiwanie się w tym jakiejkolwiek polityki myślę, że jest przesadą.
Co, pewnie zgoła odmienne od bulszitu w stylu "we're all equal, we're blood brothers"?WICKER MAN pisze: Chyba co poniektórym osobom na tym forum włosy stanęłyby dęba, gdyby poznali poglądy Bruce'a na sytuację międzynarodową i polityczną na świecie.
M.
Niespecjalnie mnie interesują poglądy muzyków, ale sugestie, że wzięcie udziału w "Pisowskim kongresie" to jakaś wypowiedź czy deklaracja polityczna to faktycznie coś co sprawia, że włosy stają dęba.WICKER MAN pisze:Chyba co poniektórym osobom na tym forum włosy stanęłyby dęba, gdyby poznali poglądy Bruce'a na sytuację międzynarodową i polityczną na świecie.Dejavu pisze:Doszukiwanie się w tym jakiejkolwiek polityki myślę, że jest przesadą.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nic ode mnie nie wyciągnięcie.
A Kongres 590 to inicjatywa rządowa (co nie jest w 100% równoznaczne z PiSowską - to tak, jakby o Forum Ekonomicznym w Krynicy mówić, że to event PO-wski), a Bruce nie wystąpił na nim charytatywnie tylko za gażę - tak jak na innych tego typu eventach.
Otóż to.WICKER MAN pisze:(co nie jest w 100% równoznaczne z PiSowską - to tak, jakby o Forum Ekonomicznym w Krynicy mówić, że to event PO-wski)
Co do poglądów politycznych Bruce'a - jak wspominałem niespecjalnie się nimi interesuję, zresztą słuchając niektórych wywiadów można wydaje mi się pewne rzeczy dość łatwo określić (przynajmniej np. w sferze gospodarki) natomiast takie gadanie typu "chyba włosy stanęłyby dęba gdybyście wiedzieli..." a później "nic ode mnie nie wyciągniecie" jest moim zdaniem bardzo śmieszne
Wicker Man - to zrozumiałe, że niczego się od Ciebie wyciągnąć nie da, lecz tak sobie pomyślałem: skoro masz możliwość pogadać sobie bardziej spokojnie z wokalistą to wspomniałeś mu coś o stylu, brzmieniu utworów, jakie grupa mogłaby tworzyć (pewnie masz jakiś ulubiony rodzaj zagrywek, melodii, brzmienia gitar, tempa utworów itd.)? Czego mogłoby być więcej w nagraniach, jakiego typu kompozycje? Wcielasz się w takiego fana/producenta i coś tam podpowiesz
Nie nachalnie i agresywnie oczywiście, tylko tak "luźno"? Nie mam na myśli tego, aby wypowiadać się za jakąś szerszą grupę, np. żeby Iron Maiden zaczęło grać znów jak w stylu z lat 80-tych (dość często takie życzenia słychać), ale podać własne odczucia co do nagrywanego materiału.
Czy zapytałeś może o kwestię następnych albumów studyjnych, bo to co wynika z wypowiedzi na szeroko pojętym forum publicznym nic jednoznacznie nie mówi. Czy Dickinson ma przeświadczenie, że to nie koniec ogłaszania nowych płyt?
Czy zapytałeś może o kwestię następnych albumów studyjnych, bo to co wynika z wypowiedzi na szeroko pojętym forum publicznym nic jednoznacznie nie mówi. Czy Dickinson ma przeświadczenie, że to nie koniec ogłaszania nowych płyt?
"Still my heart calculate and pray"
Ironi powinni zatrudnić lepszego specjalistę od akustyki, bo ten obecny podcina im skrzydła, no i unowocześnić spektakl o zdobycze współczesnej technologii. Boże, estrada MANOWAR wygląda nowocześniej niż Maiden - skandal!
Hehe, serio jakby ktoś z Was mógł dłużej porozmawiać z kimś z Maiden, to zadawałby takie pytania albo robił uwagi co do stylu muzycznego? Ja nie miałbym czelnościHospes pisze:Wicker Man - to zrozumiałe, że niczego się od Ciebie wyciągnąć nie da, lecz tak sobie pomyślałem: skoro masz możliwość pogadać sobie bardziej spokojnie z wokalistą to wspomniałeś mu coś o stylu, brzmieniu utworów, jakie grupa mogłaby tworzyć (pewnie masz jakiś ulubiony rodzaj zagrywek, melodii, brzmienia gitar, tempa utworów itd.)? Czego mogłoby być więcej w nagraniach, jakiego typu kompozycje? Wcielasz się w takiego fana/producenta i coś tam podpowieszNie nachalnie i agresywnie oczywiście, tylko tak "luźno"? Nie mam na myśli tego, aby wypowiadać się za jakąś szerszą grupę, np. żeby Iron Maiden zaczęło grać znów jak w stylu z lat 80-tych (dość często takie życzenia słychać), ale podać własne odczucia co do nagrywanego materiału.
M.
beaviso - ja bym o takich sprawach próbował rozmawiać, rzecz jasna obok innych spraw. Dla mnie najważniejsza jest muzyka, a reszta (maskotka, machina biznesowa, sceneria koncertów, gadżety itp.) to dodatek. Właśnie próbowałbym się dowiedzieć, dlaczego najwięcej jest w utworach zagrywek typu "X", brzmienia gitar takiego a nie innego itd. Może jednak Wicker coś tam zapodał z tych kwestii :-)
"Still my heart calculate and pray"
http://www.terazrock.pl/artysci/726/Iron-Maiden.html
Wesprzyjcie IM - zarejestruj się i zostań fanem!
Wesprzyjcie IM - zarejestruj się i zostań fanem!
Akurat moim zdaniem to, że Maiden unika ekranów LEDowych i innych tego typu zagrywek jest jak najbardziej w porządku. Mi bardzo się podoba to, że są płachty z tyłu zamiast wyświetlonych obrazków, że cała obudowa sceny jest pokryta tkaniną a nie elektroniką. Dopóki całość wygląda profesjonalnie i klimatycznie, to jest to fajne. W końcu ich występy są bardzo teatralne, to i scenografia typowo teatralna do tego pasujeRALF pisze:Ironi powinni zatrudnić lepszego specjalistę od akustyki, bo ten obecny podcina im skrzydła, no i unowocześnić spektakl o zdobycze współczesnej technologii. Boże, estrada MANOWAR wygląda nowocześniej niż Maiden - skandal!
Jednak pewne urozmaicenie by się przydało...
-
Deleted User 1499
Ja również jestem za tym żeby scenografia pozostała taka jak jest. Scena która jest na obecnej trasie jest naprawdę imponująca , i oprócz może dodania jeszcze jakiś szczegółów , nie widziałbym tam żadnych ledów itp.
Natomiast nad akustykiem to bym się zastanowił poważnie
Ciekawe jak brzmią koncerty BL 
Natomiast nad akustykiem to bym się zastanowił poważnie
Bardzo dobrze!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ale gdzie są nagłaśniane? W małych klubach. Nie ma co porównywać.
British Lion w hali w Zlinie brzmiał dużo lepiej niż IM w Atlas Arenie. Czeska sala oczywiście dużo mniejsza od Atlas, ale to jednak też obiekt bardziej ogólnego przeznaczenia (hala sportowa) niż klub muzyczny.
Dokładnie...
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Iron nigdy przesadnie dobrze nie wypadał w sensie nagłośnienia na koncertach, na których byłem...byłem na chyba 7 i tylko w Polsce....być może to jest problem...jak oglądałem 2 lub 3 transmisje na żywo z Wacken...to wszystko było dobrze...raczej nie stosowali post-produkcji w locie:) Zakładam, ze przynajmniej szef akustyków był ten sam (błogosławiony przez zespół). Być może to jest kwestia "pijanych polskich" pomagierów, być może to jest kwestia podejścia do różnych miejsc (np. w Wacken się spinamy, jakąś tam Polskę olewamy - nie łudźmy się - jesteśmy małym rynkiem i na pewno się dla nas nikt nie będzie napinał).
Ale z całą pewnością wina jest po stronie sali (czytaj organizatora, który tam wpycha koncerty)- zarówno Atlas jak i Ergo oraz Narodowy to nie są miejsca z dobrą akustyką (konia z rzędem, komuś kto nagłośni poprawnie obiekt z blaszanym dachem i betonowymi schodami:)). Nie wiem jak jest w Tauronie - nie byłem. Ale w tych trzech obiektach - zawsze każdy narzeka, niezależnie od rodzaju muzyki i kunsztu akustyka (jeśli nawet Knopfler, Waters i inne tuzy są słabo nagłośnione - to chyba nie ma co dalej dywagować). Ja tęsknię za koncertami na Bemowie - ludzie narzekali, ze klepisko itp. - a tam było zawsze fajnie:).
Ale z całą pewnością wina jest po stronie sali (czytaj organizatora, który tam wpycha koncerty)- zarówno Atlas jak i Ergo oraz Narodowy to nie są miejsca z dobrą akustyką (konia z rzędem, komuś kto nagłośni poprawnie obiekt z blaszanym dachem i betonowymi schodami:)). Nie wiem jak jest w Tauronie - nie byłem. Ale w tych trzech obiektach - zawsze każdy narzeka, niezależnie od rodzaju muzyki i kunsztu akustyka (jeśli nawet Knopfler, Waters i inne tuzy są słabo nagłośnione - to chyba nie ma co dalej dywagować). Ja tęsknię za koncertami na Bemowie - ludzie narzekali, ze klepisko itp. - a tam było zawsze fajnie:).
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Rzadko kiedy rozmawiałem z nim w ogóle o Maiden, a w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby "pouczać" swojego muzycznego idola i sugerować jak i co ma nagrywać. Chłopaki mają blisko 40-letnie doświadczenie w branży, a ostatnie sukcesy, w tym wyjątkowo entuzjastycznie przyjęty "The Book of Souls", świadczą o tym, że chyba najlepiej wiedzą co robią, a fani są zadowoleni z kierunku, w jakim podążają.Hospes pisze:Wicker Man - to zrozumiałe, że niczego się od Ciebie wyciągnąć nie da, lecz tak sobie pomyślałem: skoro masz możliwość pogadać sobie bardziej spokojnie z wokalistą to wspomniałeś mu coś o stylu, brzmieniu utworów, jakie grupa mogłaby tworzyć (pewnie masz jakiś ulubiony rodzaj zagrywek, melodii, brzmienia gitar, tempa utworów itd.)? Czego mogłoby być więcej w nagraniach, jakiego typu kompozycje? Wcielasz się w takiego fana/producenta i coś tam podpowieszNie nachalnie i agresywnie oczywiście, tylko tak "luźno"? Nie mam na myśli tego, aby wypowiadać się za jakąś szerszą grupę, np. żeby Iron Maiden zaczęło grać znów jak w stylu z lat 80-tych (dość często takie życzenia słychać), ale podać własne odczucia co do nagrywanego materiału.