Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Kogo to interesuje
Granie na perkusji to ostatnie, co robi w Metallice 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

IMHO Robert też się nie oszczędza i zasuwa na 100%.
Nie twierdzę, że sie oszczędza, po prostu nie pasuje mi do końca prezencja chlopa, od samego poczatku. Idealnie pasowal w Suicidal.
Nie mial nigdy np. takiego momentu - https://youtu.be/sGV0P6YuFcE?t=172
Nawet po latach James nadal wspominal wklad Jasona w granie na zywo, i ile serducha i zdrowia zostawial na scenie.
Nawet po latach James nadal wspominal wklad Jasona w granie na zywo, i ile serducha i zdrowia zostawial na scenie.
Mialem okazje przekartkowac wydanie o Metallice z tej kolekcji Hachette.
W sumie nic specjalnego i nic ponad to, co wiekszosc w temacie wie, pewnie nawet lepiej temat byl ugryziony w TR, ale ostatecznie mozna kupic.
Od razu rzucilo mi sie w oczy, ze wedlug kogos kto to pisal, pierwsze koncerty w Polsce byly w lipcu (!) 87
W sumie nic specjalnego i nic ponad to, co wiekszosc w temacie wie, pewnie nawet lepiej temat byl ugryziony w TR, ale ostatecznie mozna kupic.
Od razu rzucilo mi sie w oczy, ze wedlug kogos kto to pisal, pierwsze koncerty w Polsce byly w lipcu (!) 87
Przeczytałem od deski do deski wydania o Mecie i Iron Maiden z tejże kolekcji Hachette. Jak dla mnie nic wyjątkowego. Nieco literówek, kilka błędów merytorycznych (np. podpisanie foty z koncertu IM w USA w 1982 rokiem 1980). W przypadku Maiden wybór płyt wyjątkowych/najlepszych mocno dyskusyjny. Wyróżnienie Powerslave, pominięcie Piece Of Mind. Zachwyty nad Somewhere In Time, a pod koniec omówienia tejże informacja, że dwa lata później zespół wydał jeszcze lepszy, wręcz genialny SSOASS, któremu, o dziwo, nie poświęcono nawet dwóch/trzech zdań. A później zachwyty nad albumem No Prayer For The Dying i szczególne wyróżnienie dla kawałka Hooks in You
Poza tym kompletny brak okładek płyt czy singli, jak i oryginalnych czcionek w nazwach zespołów. Terazrockowe "Wydania Specjalne" dotyczące zespołów treścią i rzeczowością biją kolekcję Hachette na głowę. Tu to tylko sztywna okładka i grube stronice.
Poza tym kompletny brak okładek płyt czy singli, jak i oryginalnych czcionek w nazwach zespołów. Terazrockowe "Wydania Specjalne" dotyczące zespołów treścią i rzeczowością biją kolekcję Hachette na głowę. Tu to tylko sztywna okładka i grube stronice.
Wydaje mi się, że Creeping Death jest najlepszym tego przykładem - chociażby z tego samego koncertu, albo tu - https://www.youtube.com/watch?v=3-BUC8UE_t8&t=226snugz pisze: ↑pn gru 26, 2022 10:58 am Nie twierdzę, że sie oszczędza, po prostu nie pasuje mi do końca prezencja chlopa, od samego poczatku. Idealnie pasowal w Suicidal.
Bez Jasona ten kawałek nie ma już takiego jaja.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
https://m.youtube.com/watch?v=qONdZg95Vi8
Czarno na białym widać jaki jest problem z tym utworem - nie został wydany 40 lat temu
Czarno na białym widać jaki jest problem z tym utworem - nie został wydany 40 lat temu
Zapuściłem dziś 7455335 raz Lightning w całości. Ja pierdole, przeskok muzyczny przy debiucie jest po prostu piorunujący
Trapped Under Ice ściąga skórę z..... twarzy 
Jak jest Wasz ulubiony otwieracz, do Justice/BA?
Ja też raczej FAJA 
Od najnowszych:
1.Enter
2.Blackened
3.Battery
1.Enter
2.Blackened
3.Battery
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Blackened super, ale jednak dla mnie polka nizej niz Fire czy Battery.
U mnie pewnie jakos tak: Fire, Battery, Lights, Blackened, Sandman.
U mnie pewnie jakos tak: Fire, Battery, Lights, Blackened, Sandman.
Niech Ci Royal w gardle stanie za Lights na koncu! 
-
Deleted User 8107
A no tak jakoś wyszło, nie jestem jakimś mega fanem debiutu (poza jeźdźcami) i wczoraj nie było maka :/ bo nie dałem rady, ale może dziś się uda
i dziś biorę tylko McDouble.
Dla mnie na końcu Fire. Nie lubię tego numeru 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Posluchaj jeszcze raz KEA. Taki Metal Militia czy Phantom Lord to elitarny thrash metal 
-
Deleted User 8107
^ a no tak, Phantom lubię jeszcze, No Remorse też spoko, przypomniałem sobie lol.
pz, jak smiesz... 
Rozumiem, ze masz wladze, ale nie wolno takich rzeczy tutaj pisac
Rozumiem, ze masz wladze, ale nie wolno takich rzeczy tutaj pisac