10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa
Jakby doszli Foo Fighters to byłbym bardzo zadowolony heh. Green Day to już mniej heh.
Dostałem mejla od organizatorów o biletach. Ponadto napisali:
Na SCENIE GŁÓWNEJ zagrają:
METALLICA
Gość specjalny
Black Label Society
Gojira
Na SCENIE GŁÓWNEJ zagrają:
METALLICA
Gość specjalny
Black Label Society
Gojira
www.MetalSide.pl
Spoko
Na stronie Sonisphere czy na stronie Eventimu jest, że Gości
Nie ma sensu się spierać. Jak będzie to duża kapela, to nikt narzekać na skład nie będzie. Tak samo, jak ogłoszą 2-3 mniejsze. Gorzej, jak ogłoszą jedną małą, ale myślę, że nie zapowiadaliby wtedy dużej niespodzianki. Zresztą, sama Meta się dobrze sprzeda. Nie oszukujmy się. Gdyby nic nie doszło, to i tak lekko te 50 tys ludu się uzbiera.
Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia zielonego co to może być za duży gość... Mi to się marzy Black Sabbath, ale wątpię. Myślałem, że jeśli Gunsi nie wypalą w Rybniku, to zawitają właśnie na Bemowo. Marzy mi się Godsmack, ale mają trasę wtedy po Ameryce. Disturbed zawiesiło działalność.
No cóż, może lepiej się nie domyślać, bo będzie duża niespodzianka.
No cóż, może lepiej się nie domyślać, bo będzie duża niespodzianka.
Mejla dostałem od babeczki z działu promocji LN, więc chyba wie co i jakyankes pisze:Na stronie Sonisphere czy na stronie Eventimu jest
Ja nie spodziewam się jakiejś dużej kapeli. Zresztą to i tak będzie tylko support dla M., tak jak było na B4. O frekwencję też się"nie martwię", bo główna gwiazda swoje zrobi i tutaj dodatkowy zespół wiele nie zmieni. Kto ma pojechać i tak pojedzie, a jeden zespół więcej nie ściągnie wielu tysięcy dodatkowych ludzi. Kto by to nie był, bo kto przy popularności Mety zrobi różnicę?
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Sądzę, że jednak jest dużo takich, którzy nie wybraliby się na Soni dla samej Mety lub nie dla Mety grającej BA, ale niejako "przy okazji" gościa specjalnego (tu można podać kilka, jeżeli nie kilkanaście opcji) zaliczą i Metę, czemu nie.gumbyy pisze:O frekwencję też się"nie martwię", bo główna gwiazda swoje zrobi i tutaj dodatkowy zespół wiele nie zmieni. Kto ma pojechać i tak pojedzie, a jeden zespół więcej nie ściągnie wielu tysięcy dodatkowych ludzi. Kto by to nie był, bo kto przy popularności Mety zrobi różnicę?
Dużo wg mnie wskazuje na zreaktywowany skład Guns n Roses ze Slashem albo na Queen + Lambert, z tym że ci drudzy wydają mi się na chwilę obecną bardziej prawdopodobną opcją.
I mam wrażenie że nie dostaną tylko godziny, ale zagrają jako drugi headliner, być może 1,5h.
Za to Machine Head, Soundgarden i Slipknota można wykluczyć od razu. Caly ten "gość specjalny" prawdopodobnie będzie ten sam na wszystkich trzech obecnie ogłoszonych edycjach + w Szwajcarii. MH i Soungarden już ogłoszeni, a Slipknot już tam wcześniej grał, więc żaden to gość specjalny.
Poczekamy zobaczymy
I mam wrażenie że nie dostaną tylko godziny, ale zagrają jako drugi headliner, być może 1,5h.
Za to Machine Head, Soundgarden i Slipknota można wykluczyć od razu. Caly ten "gość specjalny" prawdopodobnie będzie ten sam na wszystkich trzech obecnie ogłoszonych edycjach + w Szwajcarii. MH i Soungarden już ogłoszeni, a Slipknot już tam wcześniej grał, więc żaden to gość specjalny.
Poczekamy zobaczymy
Ale co na to wskazuje?lead pisze:Dużo wg mnie wskazuje na zreaktywowany skład Guns n Roses ze Slashem albo na Queen + Lambert, z tym że ci drudzy wydają mi się na chwilę obecną bardziej prawdopodobną opcją.
www.MetalSide.pl
ptaszki o takim koncercie w Polsce ćwierkają od pół roku ale konkretów żadnychlead pisze: Queen + Lambert
już nie mam tu najwięcej postów

Ten Lambert tak a propos, to jest jakiś typ z Idola czy coś?
Kilka spraw 
Zapowiedzi Sonisphere, że tegoroczna edycja pobije dwie poprzednie, że gość specjalny będzie dużą niespodzianką itd. Zapewne to po prostu takie hasła, ale gdyby nie mieli nic mocnego w zanadrzu raczej zapowiedź byłaby bardziej stonowana. Widocznie udało im się ściągnąć naprawdę coś mocnego.
Po drugie, tak jak pisałem, informacja o gościach specjalnych jest też na pozostałych dwóch plakatach. Mają one już ogłoszone trochę zespołów, mniej więcej tyle ile grało tam w poprzednich latach. Więc możliwe że czekają z ogłoszeniem już tylko gościa specjalnego na tych trzech (czy więcej) edycjach. Podobnie jak zrobili w 2010, najpierw ogłaszając Metallikę, Slayera i Anthrax + supporty, a dopiero po niedługim czasie Megadeth i całą tą sprawę z Big4.
Tak jak wcześniej pisałem, jeżeli przyjąć że ten tok myślenia jest zgodny z prawdą (a jest dość prawdopodobny patrząc po działaniach Sonisphere) można wykluczyć Soundgarden i MH - te zespoły już są ogłoszone na tamtych edycjach, nie jako goście specjalni. Slipknot już grał na tych edycjach, w Finlandii rok temu niezłą klapą się okazało Soni gdzie byli headlinerem. Więc tacy specjalni to oni znowu nie są. No i podobno nie planują trasy po Europie.
Idąc dalej, jeżeli gość specjalny ma grać przed Metalliką i być faktycznie czymś specjalnym, nie może być większą marką obecnie niż oni, ale nie może też być jakimś mniej znanym zespołem w stylu powiedzmy Testament. Raczej stawiałbym na jakąś mocno medialną nazwę, ale którego pozycja obecnie już tak wielka nie jest, więc zajmie drugie miejsce za Metalliką, czy jako headliner drugiego dnia w Hiszpanii. W takim przedziale trochę zespołów się mieści, w tym właśnie Guns n Roses (jeżeli by się zreaktywowali w starym składzie) i Queen z Lambertem. Pewnie trochę innych by się znalazło, ale o tych dwóch najczęściej się mówi w odniesieniu do głównej edycji Sonisphere w UK. Black Sabbath raczej odpada - głośny powrót, wielki zespół, spokojnie radzą sobie jako samodzielny headliner.
Queen ma być headlinerem jednego dnia na angielskim Soni, wiadomość już jest prawie pewna, wyciekła z kilku źródeł. Soni mogą zrobić jak ze Slipknotem rok temu - byli headlinerem jednego dnia na Soni UK, a na kilku innych grali przed Maiden. A że to taka legenda, to raczej dostaliby trochę więcej czasu niż godzinę - raczej co najmniej 1,5. Zwłaszcza że jeżeli ich ogłoszą, to na głównej scenie prawdopodobnie będziemy mieli tylko 4 zespoły, mniej niż w poprzedich latach, więc jeden z nich będzie mógł zagrać dłużej. No i pozycja Queen z takim akurat wokalistą i jedynie 2 oryginalnymi członkami właśnie na takim miejscu ich plasuje, jako drugi headliner.
GnR - sporo było plotek o Rybniku, później o tym że coś jednak poszło nie tak i ostatecznie że koncert się nie odbędzie. Do tego bardzo dużo się ostatnio mówi o reaktywacji w składzie ze Slashem z okazji wprowadzenia do hall of fame w kwietniu, a być może także na jakąś trasę. Oni też bardzo często byli wymieniani jako zespół na Soni UK. Możliwe że Soni zwinęło ich Rybniowi. Są w ticket alarm na eventimie. RMF puściło informację o Velvet Revolver, która raczej daleka jest od prawdy, ale może jako podpowiedź - zespół Slasha
No i specjalne ogłoszenie jako specjalna gwiazda... To tak cholernie pasuje do Axla
To tylko naciągane domysły, ale imho jest w nich spore prawdopodobieństwo. Podobnymi domysłami udało mi się odgadnąć że Meta zagra na Sonisphere kiedy jeszcze wszędzie było głośno o składzie z Black Sabbath
Więc może i tym razem coś w moich domysłach jest 
Zapowiedzi Sonisphere, że tegoroczna edycja pobije dwie poprzednie, że gość specjalny będzie dużą niespodzianką itd. Zapewne to po prostu takie hasła, ale gdyby nie mieli nic mocnego w zanadrzu raczej zapowiedź byłaby bardziej stonowana. Widocznie udało im się ściągnąć naprawdę coś mocnego.
Po drugie, tak jak pisałem, informacja o gościach specjalnych jest też na pozostałych dwóch plakatach. Mają one już ogłoszone trochę zespołów, mniej więcej tyle ile grało tam w poprzednich latach. Więc możliwe że czekają z ogłoszeniem już tylko gościa specjalnego na tych trzech (czy więcej) edycjach. Podobnie jak zrobili w 2010, najpierw ogłaszając Metallikę, Slayera i Anthrax + supporty, a dopiero po niedługim czasie Megadeth i całą tą sprawę z Big4.
Tak jak wcześniej pisałem, jeżeli przyjąć że ten tok myślenia jest zgodny z prawdą (a jest dość prawdopodobny patrząc po działaniach Sonisphere) można wykluczyć Soundgarden i MH - te zespoły już są ogłoszone na tamtych edycjach, nie jako goście specjalni. Slipknot już grał na tych edycjach, w Finlandii rok temu niezłą klapą się okazało Soni gdzie byli headlinerem. Więc tacy specjalni to oni znowu nie są. No i podobno nie planują trasy po Europie.
Idąc dalej, jeżeli gość specjalny ma grać przed Metalliką i być faktycznie czymś specjalnym, nie może być większą marką obecnie niż oni, ale nie może też być jakimś mniej znanym zespołem w stylu powiedzmy Testament. Raczej stawiałbym na jakąś mocno medialną nazwę, ale którego pozycja obecnie już tak wielka nie jest, więc zajmie drugie miejsce za Metalliką, czy jako headliner drugiego dnia w Hiszpanii. W takim przedziale trochę zespołów się mieści, w tym właśnie Guns n Roses (jeżeli by się zreaktywowali w starym składzie) i Queen z Lambertem. Pewnie trochę innych by się znalazło, ale o tych dwóch najczęściej się mówi w odniesieniu do głównej edycji Sonisphere w UK. Black Sabbath raczej odpada - głośny powrót, wielki zespół, spokojnie radzą sobie jako samodzielny headliner.
Queen ma być headlinerem jednego dnia na angielskim Soni, wiadomość już jest prawie pewna, wyciekła z kilku źródeł. Soni mogą zrobić jak ze Slipknotem rok temu - byli headlinerem jednego dnia na Soni UK, a na kilku innych grali przed Maiden. A że to taka legenda, to raczej dostaliby trochę więcej czasu niż godzinę - raczej co najmniej 1,5. Zwłaszcza że jeżeli ich ogłoszą, to na głównej scenie prawdopodobnie będziemy mieli tylko 4 zespoły, mniej niż w poprzedich latach, więc jeden z nich będzie mógł zagrać dłużej. No i pozycja Queen z takim akurat wokalistą i jedynie 2 oryginalnymi członkami właśnie na takim miejscu ich plasuje, jako drugi headliner.
GnR - sporo było plotek o Rybniku, później o tym że coś jednak poszło nie tak i ostatecznie że koncert się nie odbędzie. Do tego bardzo dużo się ostatnio mówi o reaktywacji w składzie ze Slashem z okazji wprowadzenia do hall of fame w kwietniu, a być może także na jakąś trasę. Oni też bardzo często byli wymieniani jako zespół na Soni UK. Możliwe że Soni zwinęło ich Rybniowi. Są w ticket alarm na eventimie. RMF puściło informację o Velvet Revolver, która raczej daleka jest od prawdy, ale może jako podpowiedź - zespół Slasha
To tylko naciągane domysły, ale imho jest w nich spore prawdopodobieństwo. Podobnymi domysłami udało mi się odgadnąć że Meta zagra na Sonisphere kiedy jeszcze wszędzie było głośno o składzie z Black Sabbath
-
Deleted User 2868
GnR akurat odpada, bo właśnie potwierdzili ich koncert w Rybnikulead pisze:GnR - sporo było plotek o Rybniku, później o tym że coś jednak poszło nie tak i ostatecznie że koncert się nie odbędzie. Do tego bardzo dużo się ostatnio mówi o reaktywacji w składzie ze Slashem z okazji wprowadzenia do hall of fame w kwietniu, a być może także na jakąś trasę. Oni też bardzo często byli wymieniani jako zespół na Soni UK. Możliwe że Soni zwinęło ich Rybniowi. Są w ticket alarm na eventimie. RMF puściło informację o Velvet Revolver, która raczej daleka jest od prawdy, ale może jako podpowiedź - zespół SlashaNo i specjalne ogłoszenie jako specjalna gwiazda... To tak cholernie pasuje do Axla
![]()
No to zostaje Queen
Jak dla mnie lepiej 
coś takiego znalazłem:Benson pisze:Ten Lambert tak a propos, to jest jakiś typ z Idola czy coś?
http://www.youtube.com/watch?v=G6Jgx3vjK3E
da się posłuchać, ale jakoś mało prawdopodobna jest ich obecność na Soni, jak dla mnie. No ale, jakby się jakimś cudem potwierdziła, to bym się całkiem poważnie zastanawiał nad kupnem biletów
Równie dobrze może to być TOOL, nawet SOAD. Zobaczymy.lead pisze:No to zostaje QueenJak dla mnie lepiej
Bilety na Sonisphere Festival od wtorku (7 lutego) od 10.00 dostępne będą w outletach na terenie całego kraju. Już teraz dostępne na LiveNation.pl.
- Mercenary155
- -#Invader

tak jak by co to skończyły się bilety GC EE 
10 minut wcześniej zamówiłem swój. xD
http://www.cgm.pl/aktualnosci,21072,ada ... ,news.html - czyli koncepcja Queen odpadła
Lead, no offence, ale czy jest jakieś miejsce w sieci w którym nie udzielasz się w temacie Sonisphere?
Lead, no offence, ale czy jest jakieś miejsce w sieci w którym nie udzielasz się w temacie Sonisphere?
To wyrzuciłeś w błoto 55zł, ale to Twoja sprawaMercenary155 pisze:tak jak by co to skończyły się bilety GC EE
Wuja pisze:http://www.cgm.pl/aktualnosci,21072,ada ... ,news.html - czyli koncepcja Queen odpadła
Przynajmniej Lead pisze merytorycznie, a nie jak niektórzy na tym forum...
Oby to była prawda z tym Queen, bo nie widzę Lamberta w tej roli.
- Mercenary155
- -#Invader

Wiesz możliwość zrobienia zdjęć bez stada ludzi samemu przed sceną = bezcenneyankes pisze:
To wyrzuciłeś w błoto 55zł, ale to Twoja sprawachyba, że potrafisz wystać pod barierkami od 15 do 23.30
![]()
Tym bardziej, że zawsze brałem płytę.To się w tym roku wyżyłem.
Ostatnio zmieniony pn lut 06, 2012 3:41 pm przez Mercenary155, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

To pewnie tym gościem specjalnym będzie KISS. 
P.S. Ale ja chcę GREEN DAY, do jasnej!
P.S. Ale ja chcę GREEN DAY, do jasnej!