Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
już nie mam tu najwięcej postów

a mi się coraz bardziej podoba ta płyta. all nightmare long hicior jest mocny
chociaż i tak st. anger był lepszy 
najlepsze wg mnie:
judas
just your life
suicide
BBaS
end of the line
nightmare
kolejnosc dowolna, dobra płyta!
judas
just your life
suicide
BBaS
end of the line
nightmare
kolejnosc dowolna, dobra płyta!
-
Deleted User 357
Jasne;]Matek pisze:tak st. anger był lepszy
W życiu bym nie przypuszczał że to napisze ,ale: Płyta naprawdę świetna,zdecydowanie najlepsza od czasów czarnej,a może i od czasów AJFA. Teraz jestem w staniu uwierzyć we wszystko:powrót Kiskego do helloween,zmądrzenie Rock n' Rolfa i Watersa a nawet w powrót Rainbow
Ja z oceną wstrzymam się do priemiery... Wtedy funkiel-nówka prosto z MM powędruje do mojego full wypasowego LG sprzed 80-ciu lat i po wysłuchaniu materiału w takiej jakości na jaką to zasługuje pokuszczę się o ocenę 
Dokładnie, ale już teraz moge napisać, że album jest naprawde dobry - dużo zyskuje po którymś tam przesłuchaniuCrazy_Sam pisze:Ja z oceną wstrzymam się do priemiery... Wtedy funkiel-nówka prosto z MM powędruje do mojego full wypasowego LG sprzed 80-ciu lat i po wysłuchaniu materiału w takiej jakości na jaką to zasługuje pokuszczę się o ocenę
That was just your life zajebisty, coś mi sie wydaje, że będzie openerem na trasie promującej DM
a zaraz po nim Creeping Death i pół płyty stadionu zarżniętebenedykt pisze:That was just your life zajebisty, coś mi sie wydaje, że będzie openerem na trasie promującej DM
-
Stormshield
- -#Moonchild

Drżyjcie narody! Stormowi ta płyta wpadła w ucho! 
jasne. ja tam bardzo lubie st.angera. tytułowy np to jedeen z większych ich kilerów w całej karierze. dirty window zajebiste jest, tak samo invisible kid czy frantic. unnamed feeling jest świetne, all within your hands też. włąściwie tylko shoot me again, some kind of monster i sweet amber mi nie leżą.Żelazny pisze:Jasne;]Matek pisze:tak st. anger był lepszy
Podbijam. Twierdzę, że St. Anger jest świetną płytą, ale pod warunkiem, że nie patrzymy na nią przez pryzmat przeszłości Mety. Jeżeli ktoś tak patrzy to trudno się dziwić, że nie trawi Angerka. Odcinając przeszłość i słuchając owej płyty po prostu dochodzę do wniosku, że jest po prostu zajebista... kopie dupę i tyle ;]Matek pisze:jasne. ja tam bardzo lubie st.angera. tytułowy np to jedeen z większych ich kilerów w całej karierze. dirty window zajebiste jest, tak samo invisible kid czy frantic. unnamed feeling jest świetne, all within your hands też. włąściwie tylko shoot me again, some kind of monster i sweet amber mi nie leżą.Żelazny pisze:Jasne;]Matek pisze:tak st. anger był lepszy
dobry album, ale mam z nim problem taki, ze w calosci zwyczajne za dlugo sie ciagnie. Same kompozycje to dobre i mile dla ucha numery. Ale razem zbyt dlugo nagrzewaja sie i parzą. no i jak wiadomo bylo juz po pierwszym singlu, perkusja znow nabita do metalowej puszki, z ktorej to lars juz nigdy chyba nie bedzie w stanie jej uwolnic. Dodatkowo jeszcze postawiona przed wszystkmi. Ale generalnie fajna muze zrobili,wystarczylo troche ukrocic. oczywiscie DM>>>StA
Jazz is not dead, it just smells funny.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Słucham kolejny raz i no nie ma bata, nie mogę tego ugryźć. Gdyby nie magnetyzm (:D) nazwy kapeli, dawno bym to olał. Jak StA zarzuca się robienie na siłę, tak tutaj to jeszcze bardziej wychodzi, tylko z drugiej strony (całe te powroty do korzeni- sytuacja jak z takim jednym zespołem, nieważne w sumie jakim). Zgadzam się z Matkiem, że StA była jakaś, tutaj nie ma niczego co mogłoby zaciekawić na dłuższą metę. StA to nie jest megafajna płyta, ale Frantic, tytułowy i UF zawsze będę lubił, a tutaj nawet nic specjalnie nie mogę wyróżnić. Wszystko gdzieś słyszałem, wszystko przelatuje. Resztę zarzutów z poprzedniego posta podtrzymuję, nie ma się co powtarzać.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
na pewno w przypadku metallici dziala magnetyzm marki. to jak z mcdonaldem.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Cały album na stronie Metalliki.
The Day That Never Comes, po zobaczeniu teledysku nawet mi sie spodobał ten kawałek, chociaz sam teledysk kiepski, mogli zrobic lepszy obraz zwiazany z wojna w iraku 
nie podoba mi sie nic na tej plycie
tyle powiem 
-
Stormshield
- -#Moonchild

Świat się wali - podoba mi się ten album. Dobry jest ten album, oczekiwań nie spełnił bo ich nie miałem. Zaskoczyli mnie całkiem niezłą dawką thrashu i dobrego gitarowego grania. Nie jest to co prawda arcydzieło, ale na tle wtórnych młodych zespołów brzmi to dość świeżo i mnie kupiło. Teraz pozostaje kwestia czy szybko mi się znudzi, bo przesłuchałem tą płytę dopiero po raz piąty. Jedyne co mi się dłużyło to "Suicide & Redemption", połowa tego kawałka spokojnie by wystarczyła, a tak to męczą i męczą.
Na początku bez echa, nic po sobie nie pozostawił, bo tak to bywa jak album ma długie utwory. Ale słuchałam słuchałam słuchalam wiele razy, na słuchawkach nie przy kompie sobie przesłuchałam i jest znakomity
. Może utwory przydługie (może chcieli na siłe dobić do płytowych 74 minut
), ale czuć to dopiero przy Judas Kiss. Bo w tym momencie mija ten czas że mi sie płyta stndardowo kończy, a tutaj jeszcze. Ale leci do końca i mnie nie nuży.
Jest bardzo przyzwoita, najlepsza od Czarnego, zasadniczo to jak sluchałam jej bardziej uważnie to właśnie z BlackAlbumem zaczęła mi się kojarzyć. Głównie wokalnie. James nie kaszani sprawy jak wydawało się po dwóch utworach co weszły do sieci najpierw. A na takich rzeczach jak brzmienie perkusji co tak narzekacie, to się nie znam i mi wogle ona tam nie wadzi :]. Mi tam wszystko fajnie gra i buczy. Solidną piątka z plusem za album :]
Jest bardzo przyzwoita, najlepsza od Czarnego, zasadniczo to jak sluchałam jej bardziej uważnie to właśnie z BlackAlbumem zaczęła mi się kojarzyć. Głównie wokalnie. James nie kaszani sprawy jak wydawało się po dwóch utworach co weszły do sieci najpierw. A na takich rzeczach jak brzmienie perkusji co tak narzekacie, to się nie znam i mi wogle ona tam nie wadzi :]. Mi tam wszystko fajnie gra i buczy. Solidną piątka z plusem za album :]
- nevlanthiriel
- -#Trooper

Dobra płyta. Słucha sie dobrze, ale miałam cichą nadzieję, ze po dnie jakim było dla mnie st. Anger odbiją się i zrobią coś co mnie z nóg powali. Szkoda, że tak się nie stało. Miejmy tylko nadzieję, że na tym nie poprzestaną.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Perkusja na tym albumie po prostu... jest
I nic poza tym.