Blaze Bayley
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Blaze Bayley
Zonk - spodziewałem się czegoś ciekawszego, a tu tylko limitowane blebleble..
http://blazefans.pl/art/nowy-album-w-pr ... z-bonusami
http://blazefans.pl/art/nowy-album-w-pr ... z-bonusami
-
Deleted User 804
będzie ktoś zamawiał by zrzucić się na przesyłkę i wysłać to jedną paczką? 
okładka beznadziejna, aczkolwiek pasuje do ostatnich poczynań blaza
okładka beznadziejna, aczkolwiek pasuje do ostatnich poczynań blaza
Okładka słaba, ale nie tragiczna.
Z newsem straszna słabizna, szczególnie że na FB już wcześniej o tym pisał...
Z newsem straszna słabizna, szczególnie że na FB już wcześniej o tym pisał...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Baaaardzo obawiam się tej płyty...
Ten robot z koszulki tournee... dziecko mu to rysowało, czy co?! To ja już wolę EDKA w wykonaniu Wilkinsona, przynajmniej trochę wysiłku w to włożono(...)
Ale shitowa okładka. Ostatnie płyty BB była bardzo dobre, teraz mam obawy co do nowego albumu 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Okładka marna, ale mam nadzieję, że muza się obroni. Mam jednak spore obawy, bo pierwszy raz Blaze komponował bez zespołu.
www.MetalSide.pl
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

http://www.youtube.com/watch?v=zj01jAwKTyY
Blaze z rumuńskim cover bandem Maiden. Polecam drugą połowę klipu gdzie masakruje "Fear of The Dark" nie gorzej niż onegdaj Soul Collector "Psychopathy Red".

Blaze z rumuńskim cover bandem Maiden. Polecam drugą połowę klipu gdzie masakruje "Fear of The Dark" nie gorzej niż onegdaj Soul Collector "Psychopathy Red".
Ale on zawsze masakrował ten kawałek. Zupełnie nie na jego możliwości wokalne.
BTW - ale on się roztył....
BTW - ale on się roztył....
Wiem, a pisałem o pierwszej części filmikutomtomala pisze:Ale on zawsze masakrował ten kawałek. Zupełnie nie na jego możliwości wokalne.
www.MetalSide.pl
Spoko. Po prostu martwi mnie ten pojazd na niego od jakiegoś czasu. Fakt, że zachował się jak zachował ale już.
Na nową płytę czekam z niecierpliwością. Zamówiłem sobie już ten preorder i się zobaczy. Jak będzie kaszana to odstawię na półkę i tyle
Na nową płytę czekam z niecierpliwością. Zamówiłem sobie już ten preorder i się zobaczy. Jak będzie kaszana to odstawię na półkę i tyle
Mnie to nie rusza... każdy jest kowalem swojego losu i tyle. Do portfela innych ludzi też nie lubię zaglądać.tomtomala pisze:Spoko. Po prostu martwi mnie ten pojazd na niego od jakiegoś czasu. Fakt, że zachował się jak zachował ale już.
Na płytę czekam niecierpliwie
www.MetalSide.pl
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Co by Blaze nie zrobił nikt mu nie odbierze zasług dla Iron Maiden
A i wiele dobrej muzyki nagrał samodzielnie -ale akurat o tym wiecie.
Chciałbym usłyszeć Stare at the Sun albo tytułowy z Tenth Dimension -myślę , że oba sprawdziłyby się na żywo
Z Ironowych to najbardziej Aftermath bym chciał
A i wiele dobrej muzyki nagrał samodzielnie -ale akurat o tym wiecie.
Chciałbym usłyszeć Stare at the Sun albo tytułowy z Tenth Dimension -myślę , że oba sprawdziłyby się na żywo
Z Ironowych to najbardziej Aftermath bym chciał
Oj tam Maiden. Ja bardziej cenię Blaze za solowe albumy. Co nie zmienia faktu, że "TXF" to jedna z moich ulubionych płyt IM.ZłapanyWCzasie pisze:Co by Blaze nie zrobił nikt mu nie odbierze zasług dla Iron Maiden
www.MetalSide.pl
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Tzn chodziło mi o to , że gdyby nie Blaze to Ironi prawdopodobnie nagraliby nowy album z kimś "dickinsonopodobnym" co tylko utwierdziłoby Bruce'a w tym , że dobrze że odszedł.
Oczywiście patrzenie na niego przez pryzmat "byłego muzyka Iron Maiden" jest bez sensu ,ale w tym wypadku to tylko/aż dodatkowy argument .
Oczywiście patrzenie na niego przez pryzmat "byłego muzyka Iron Maiden" jest bez sensu ,ale w tym wypadku to tylko/aż dodatkowy argument .
A skąd taki wniosek? Przecież zatrudnili Blaze, który nie jest "dickinsonopodobny", więc równie dobrze mogliby zrobić tak samo z innym wokalistą.ZłapanyWCzasie pisze:Tzn chodziło mi o to , że gdyby nie Blaze to Ironi prawdopodobnie nagraliby nowy album z kimś "dickinsonopodobnym" co tylko utwierdziłoby Bruce'a w tym , że dobrze że odszedł.
www.MetalSide.pl
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Właśnie to było utarcie nosa Bruce'owi i chęć zrobienia czegoś pod prąd. W tym czasie do Steve'a dochodziły taśmy z głosami bardzo zbliżonymi do Bruce'a i pewnie część fanów by wolało takie rozwiązanie ale on i pewnie reszta zespołu uznali , że to bez sensu.
Co do innego wokalisty to nie wiem jak to dokładnie było .Wiem jedynie i to jest chyba znany fakt , że pod uwagę był brany Doogie White a on ze swoim głosem zdecydowanie bliższy jest Bruce'owi. Zresztą są jego wykonania utworów Iron Maiden na jednym składaku z coverami. Słyszałem opinie , że lepiej by było zatrudnić jego. Zdecydowanie się z tym NIE zgadzam.
X Factor to zresztą nowa jakość w karierze zespołu , usłyszałbym Aftermath czy Edge of Darkness z Brucem ale wątpie by wykonał to lepiej niż Blaze.
Co do innego wokalisty to nie wiem jak to dokładnie było .Wiem jedynie i to jest chyba znany fakt , że pod uwagę był brany Doogie White a on ze swoim głosem zdecydowanie bliższy jest Bruce'owi. Zresztą są jego wykonania utworów Iron Maiden na jednym składaku z coverami. Słyszałem opinie , że lepiej by było zatrudnić jego. Zdecydowanie się z tym NIE zgadzam.
X Factor to zresztą nowa jakość w karierze zespołu , usłyszałbym Aftermath czy Edge of Darkness z Brucem ale wątpie by wykonał to lepiej niż Blaze.
Blaze do klimatu TXF pasuje idealnie a Man On The Edge, Sign i Blood On The WH, Aftermath czy Edge Of Darkness - niszczą. Jednego nigdy nie mogłem pojąć... czemu na płycie nie znalazły się Justice Of Peace czy Judgement Day - KILLERY. Uważam, iż z tymi numerami a bez paru słabszych - TXF bardziej podobałby się ludziom. Niestety, klasyczne numery IM Blaze kaleczył na żywo... m.in Feara
Fajnie by się stało, gdyby na trasę jako support IM zabrali BB z jego zespołem - mielibyśmy przed daniem głównym kilka kawałków z EPOKI....
Fajnie by się stało, gdyby na trasę jako support IM zabrali BB z jego zespołem - mielibyśmy przed daniem głównym kilka kawałków z EPOKI....
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

Moim zdaniem X Factor to b. dobra płyta, tak samo jak Virtual XI i Balze bardzo pasuje do tych klimatów, a co do występów Blaza na żywo......... zarówno w 95 na Torwarze jaki i 3 lata później w Spodku zdarzało mu się niemiłosiernie kaleczyć klasyki - jakoś w tym czasie widziałem też dwukrotnie Dickinsona /pamięta ktoś Halę Baildonu ?
/ i to wokalnie była zupełnie inna bajka. Od tej pory nijak nie moge się przemóc, żeby znowu zobaczyc BB na żywo
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003
EDDIE RIPS UP THE WORLD 2005
SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR 2008
THE FINAL FRONTIER TOUR 2011
MAIDEN ENGLAND TOUR 2013/2014
THE BOOK OF SOULS TOUR 2016
LEGACY OF THE BEAST TOUR 2018/2022
THE FUTURE PAST TOUR 2023