Steve Harris - British Lion
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Steve Harris - British Lion
Ja widziałem na Wacken i było naprawdę zajebiście, studyjnie nie da się Liona słuchać, ale na żywo petarda!
Trochę marudzisz.beaviso pisze: ↑pn sie 07, 2017 10:16 pmSerioPati pisze:a koncert zajebisty!![]()
![]()
![]()
Trudno mi jednoznacznie podzielić tę opinię. W uchu mi jeszcze dzwoni, a przez połowę koncertu jakiś szaleniec z gitarą zasłaniał mi widok na scenę, pot z niego kapał i w ogóle po palcach deptał, rękami nie mogłem machać, bo gryf mi przeszkadzał, albo noga owłosiona jakaś... Zdjęcia nawet nie dało się zrobić, bo facet co chwila stawał na przeszkodzie. Zero zoomu, a i tak nic nie widać. No jak tak można było, panie Stefanie?!?![]()
![]()
M.
Rysiu na scenie wymiata 
Powinien w Klanie zagrać epizod
Powinien w Klanie zagrać epizod
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Najlepiej jako bokser 
Wewnętrznie ustaliliśmy już wcześniej, że Rysia drugie "ja" to postać karateki
(credit goes to Mateusz)
Ale poza tym muszę przyznać, że tak jak na albumie zaśpiewał miernie, tak na koncercie daje radę zaskakująco przyzwoicie. Jeśli "karate" mu w tym pomaga, to niech ćwiczy dalej
W ogóle z koncertu BL po raz drugi wyniosłem więcej funu niż z koncertu Maiden. Kilka kawałków autentycznie bardzo lubię, kilka akceptuję, to już jest dobrze. Energia super, kontakt pełen. Klub mały, scena niska, żadnych barier. Tak blisko nie byłem nigdy. Machnięcie włosami Steve'a oznaczało deszczyk
Na Maiden nie do uświadczenia. Poza tym panowie doskonale się angażują w to co robią, to jest granie, a nie odtwarzanie. Szczerość i zaangażowanie 100%. Pod sceną przyjemnie, żadnych walk ani przepychanek. O bonusach towarzyskich nie wspominając...
M.
Ale poza tym muszę przyznać, że tak jak na albumie zaśpiewał miernie, tak na koncercie daje radę zaskakująco przyzwoicie. Jeśli "karate" mu w tym pomaga, to niech ćwiczy dalej
W ogóle z koncertu BL po raz drugi wyniosłem więcej funu niż z koncertu Maiden. Kilka kawałków autentycznie bardzo lubię, kilka akceptuję, to już jest dobrze. Energia super, kontakt pełen. Klub mały, scena niska, żadnych barier. Tak blisko nie byłem nigdy. Machnięcie włosami Steve'a oznaczało deszczyk
M.
Steve zdradził w lutowym wywiadzie, że planują z Lionem jakąś trasę w listopadzie. Wówczas też powinien w końcu ukazać się drugi album studyjny.
Sądzę, że terminowo pewnie będzie kalka scenariusza z 2016 i ogłoszenie koncertów Lwa nastąpi na przełomie sierpnia/września, gdy opadnie kurz po trasie Maiden. Liczę, że odwiedzą Polskę. Mają dług wobec fanów na Słowacji, których wykiwał organizator, a stąd już do Polski blisko.
M.
Sądzę, że terminowo pewnie będzie kalka scenariusza z 2016 i ogłoszenie koncertów Lwa nastąpi na przełomie sierpnia/września, gdy opadnie kurz po trasie Maiden. Liczę, że odwiedzą Polskę. Mają dług wobec fanów na Słowacji, których wykiwał organizator, a stąd już do Polski blisko.
M.
Jeśli Lion zawita do nas to tym razem już nie odpuszczę :-)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Byłem na BL w Gdańsku w B90 i powiem szczerze, że dali świetny koncert. Udało się również załapać na zdjęcie ze Stefanem, oraz podpisał kilka rzeczy. Chętnie bym pojechał jeszcze raz.
BL zagra trzy koncerty w Japonii w listopadzie
https://www.creativeman.co.jp/event/british-lion18/
https://www.creativeman.co.jp/event/british-lion18/
Hmmmm, Stefan nie sprecyzował czy "some touring in November" ma dotyczyć Europy czy innej części świata 
Jeśli w tym roku ominą Europę to szkoda, ale, z drugiej strony, płakać nie będę, bo i budżet i dni urlopowe ugięły się pod butem letniej trasy Maiden. Przynajmniej żalu nie będzie, że człowiek nie jedzie.
M.
Jeśli w tym roku ominą Europę to szkoda, ale, z drugiej strony, płakać nie będę, bo i budżet i dni urlopowe ugięły się pod butem letniej trasy Maiden. Przynajmniej żalu nie będzie, że człowiek nie jedzie.
M.
A gdyby tak odpuścić wszystkie koncerty Maiden i pojechać do Japonii?
i wypić sake z Panem Stefanem i nie tylko? ;P
Tak, wiem - jestem heretykiem. ;P
Tak, wiem - jestem heretykiem. ;P
Tour update!
Small but important changes to the shows in Sao Paulo and Buenos Aires... see below.
November
1st - Queen Elizabeth Theatre, Toronto, Canada
2nd - Maxwell's Waterloo, Canada
3rd - Brass Monkey, Ottawa, Canada
4th - L'Imperial Quebec City, Canada
5th - Theatre Corona, Montreal, Canada
9th - Circo Voador, Rio De Janeiro, Brazil
11th - Cine Joia, Sao Paulo, Brazil (NEW DATE)
13th - Opiniao, Porto Alegre, Brazil
16th - Museum, Buenos Aires, Argentina (NEW VENUE)
18th - Caupolician Theater, Santiago, Chile
26th - Namba Hatch, Higashi-Osaka, Japan
27th - Ex Theater Roppongi, Tokyo, Japan
28th - Ex Theater Roppongi, Tokyo, Japan
Small but important changes to the shows in Sao Paulo and Buenos Aires... see below.
November
1st - Queen Elizabeth Theatre, Toronto, Canada
2nd - Maxwell's Waterloo, Canada
3rd - Brass Monkey, Ottawa, Canada
4th - L'Imperial Quebec City, Canada
5th - Theatre Corona, Montreal, Canada
9th - Circo Voador, Rio De Janeiro, Brazil
11th - Cine Joia, Sao Paulo, Brazil (NEW DATE)
13th - Opiniao, Porto Alegre, Brazil
16th - Museum, Buenos Aires, Argentina (NEW VENUE)
18th - Caupolician Theater, Santiago, Chile
26th - Namba Hatch, Higashi-Osaka, Japan
27th - Ex Theater Roppongi, Tokyo, Japan
28th - Ex Theater Roppongi, Tokyo, Japan
Kolejny wywiad ze Stefanem, w sumie niewiele odkrywczego:
http://bravewords.com/features/steve-ha ... et-noticed
Ciulowe brzmienie pierwszego albumu jest zamierzone
A nowy ma być bardziej żywiołowy. Oczywiście, nagrany z podejściem quasi-live, czyli tak jak Steve to lubi. Mixing ma być zakończony do końca października, tzn. przed ruszeniem w trasę. Nazwa kolejnego kawałka "Elysium", tego jeszcze nie grali na koncertach.
M.
http://bravewords.com/features/steve-ha ... et-noticed
Ciulowe brzmienie pierwszego albumu jest zamierzone
M.
https://www.youtube.com/watch?v=tsc48X1 ... ture=share
No i jest pierwszy singiel.
Spit Fire will also feature in the band’s 2nd studio album, currently being worked on and slated for release in 2019.
No i jest pierwszy singiel.
Spit Fire will also feature in the band’s 2nd studio album, currently being worked on and slated for release in 2019.
No i calkiem udany singiel 
To byłby zajebisty numer Maiden. Szkoda, że nie zostawił go na ich nową płytę. Tylko brzmienie skopane straszną kompresją.
+
1500 powtórzeń refrenu składającego się z kilku słów
fajny utwór
Przebili już całą poprzednią płytę
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM