Setlista - spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Setlista - spekulacje

Post autor: Deleted User 2259 »

No dobrze, ale miałeś Rime czy Seventha to nie gadaj, ze mało ? co prawda na Early Days było najodpowiedniejszy moment na Tame, ale to jeden z ulubionych wałków Steve'a, nie wiem może 2018 na 35 lecie PoM :lol: niewiele ponad miesiąc, może jakieś zakłady ? typer setlista kto zgadnie wszystkie wałki/najwięcej wygrywa całą pulę, jak coś na początek daje 3 papierosy, paczkę chusteczek (nowe), Coca Cola 2,5 litra (0,5 już gdzieś wypite) :>
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Poniewaz kaza oczekiwac nieoczekiwanego to moze, MOZE w przyplywie optymizmu Be Quick...

Nie no zartuje, znow zaczynamy sie napalac bo skoro sami pisza o setliscie w perspektywie nadchodzacej trasy i to w pierwszych slowach do najwiekszych maniakow to moze faktycznie jakies perelki odkopia
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Still Life - zacna rzecz, Flight
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Invader pisze:No dobrze, ale miałeś Rime czy Seventha to nie gadaj, ze mało ? co prawda na Early Days było najodpowiedniejszy moment na Tame, ale to jeden z ulubionych wałków Steve'a, nie wiem może 2018 na 35 lecie PoM :lol: niewiele ponad miesiąc, może jakieś zakłady ? typer setlista kto zgadnie wszystkie wałki/najwięcej wygrywa całą pulę, jak coś na początek daje 3 papierosy, paczkę chusteczek (nowe), Coca Cola 2,5 litra (0,5 już gdzieś wypite) :>
Jestem gotów się założyć o paczkę fajek ze To tame a land nie zagrają :D Mimo tego że naprawdę chciałbym to usłyszeć na żywo :/ Tak samo jak wiele innych kawałków wyżej wspomnianych.... Ale Stefek jest jaki jest.
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

Może jednym z tych dawno niegranych kawałków będzie Powerslave. Fajnie by zabrzmiał zaraz obok The Book of Souls.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

A mi się marzy Flash of the blade i/albo Total eclipse
https://www.youtube.com/watch?v=xquObDhyXyI
No patrzcie jak to super wyszło :mryellow:
grali to jeszcze kiedyś poza tą trasą?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

fajerwerki to by były jak by w tym secie znalazł się równocześnie Alexander, Clansman, Be Quick, Infinite Dreams i Powerslave
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Powerslave to w sumie grali niedawno, Be Quick i Clamsman moze byc na tej trasie.
Alexander i ID(lepszej okazji niz ME juz nie bedzie, wiec skoro nie zagrali...) to tylko marzenia moim zdanieem
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Dawno niegrane kawałki mające największe szanse na powrót do setlisty to Killers, Infinite Dreams, Flight of Icarus, Where Eagles Dare lub coś z SIT (prawdopodobnie tytułowy CSIT)... Bardzo możliwe, że do setu trafi tylko jeden z tych numerów - w tym wypadku stawiałbym raczej na Zabójców lub Lot Ikara... Poza tym pod tym stwierdzeniem, że "słuchamy fanów i zagramy kawałki, o które od kilku lat prosili" kryje się też oczywiście 100% powrót Hallowed. 8)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No jeśli by zagrali Infinite Dreams , to uznał bym ich za ekchm... Stawiam że skoro nie odświeżyli go na najbardziej oczywistej trasie , to już tego nie zrobią. CSIT był by mega na bis , Killers też bardzo chętnie.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Killers, Powerslave, Caught Somewhere in Time + 5 z TBOS, to już byłoby "coś"
Deleted User 2259

Wicker to super info, jeśli nawet jeden się sprawdzi to będę/będziemy bardzo zadowoleni myślę :) nie podoba mi się, że nie ma tam mojego faworyta, ale może akurat.

Mikolajski ten tekst o fajkach to mój tekst :P

Michał, grali go tylko na tej trasie i nigdy więcej.

Sorry, że tak odpisuje, ale denerwuje mnie te cytacje, w starej wersji forum lepiej to funkcjonowało.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

WICKER MAN pisze:Dawno niegrane kawałki mające największe szanse na powrót do setlisty to Killers, Infinite Dreams, Flight of Icarus, Where Eagles Dare lub coś z SIT (prawdopodobnie tytułowy CSIT)
Domysły Wickera mają to do siebie, że w sporej mierze się sprawdzają, ale tym razem to Wicker popłynął :P CSIT :!: W życiu tego nie zagrają, choć niczego bardziej bym nie pragnął (to dla mnie najważniejszy kawałek Maiden - "pierwsze nuty" Maiden, które usłyszałem w życiu, w 1986, i które do dzisiaj powodują u mnie to samo uczucie euforii i energii). Byłbym wielce rad, gdyby w ogóle cokolwiek dawno niegranego z SIT pojawiło się w secie - osobiście stawiam na Strangera i już marzę o usłyszeniu gitarowego solo Adriana z tego utworu.

M.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

sekcjazwlok pisze:No jeśli by zagrali Infinite Dreams , to uznał bym ich za ekchm...
Dokladnie, choc byloby mega

Zreszta wszystkie kawalki podane przez Wickera to bylby powiew swiezosci, kurcze szaleja chlopaki na stare lata ;-)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

jak zagraja na najblizszej trasie CSiT to chyba na kolanach do Czestochowy popierdziele ;) ale taki Killers czy Icarus jest jak najbardziej mozliwy....Hellowed mysle ze wroci na 100%,rad bylbym jeszcze z Where Eagles,co do zapowiedzi ze set fanow pozamiata podchodze do tego raczej sceptycznie ;)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

qracoss pisze:jak zagraja na najblizszej trasie CSiT to chyba na kolanach do Czestochowy popierdziele ;)
:mrgreen: :mryellow: Hahaha! Wczoraj, pisząc swój komentarz, byłem bliski napisania identycznego zdania!
Ale stwierdziłem, że kolan szkoda, mimo że z Gdańska mam do Cz-wy bliżej od Ciebie ;)

M.
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

Jeśli zagrają CSiT to pójdę na rękach do samego Watykanu!

ale nie liczyłbym akurat na ten przejaw swojej religijności.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

beaviso pisze:
WICKER MAN pisze:Dawno niegrane kawałki mające największe szanse na powrót do setlisty to Killers, Infinite Dreams, Flight of Icarus, Where Eagles Dare lub coś z SIT (prawdopodobnie tytułowy CSIT)
Domysły Wickera mają to do siebie, że w sporej mierze się sprawdzają, ale tym razem to Wicker popłynął :P CSIT :!: W życiu tego nie zagrają, choć niczego bardziej bym nie pragnął (to dla mnie najważniejszy kawałek Maiden - "pierwsze nuty" Maiden, które usłyszałem w życiu, w 1986, i które do dzisiaj powodują u mnie to samo uczucie euforii i energii). Byłbym wielce rad, gdyby w ogóle cokolwiek dawno niegranego z SIT pojawiło się w secie - osobiście stawiam na Strangera i już marzę o usłyszeniu gitarowego solo Adriana z tego utworu.

M.
Tak się składa, że CSIT był już mocno przymierzany do setlisty w 2008, ale ponoć Rod zasugerował chłopakom, że nie brzmi dobrze na żywo (a ćwiczyli go na próbach)… Więc w teorii mogą zrobić do niego drugie podejście, ale tak jak piszesz - nie wydaje się to bardzo prawdopodobne. :) Może 30-lecie SIT skłoni ich do sięgnięcia po jakiś rarytas z tego krążka…

Natomiast mocnym kandydatem do setlisty jest również "Still Life" - bodajże Bruce wspominał w jednym z wywiadów, że wypadałoby, aby zagrali teraz jakąś kompozycję Dave'a… Raczej odpada cokolwiek z ostatnich płyt, a z klasycznego repertuaru z lat 80-tych to "Still Life" miałby największe szanse na trafienie do setlisty ("Charlotte The Harlot" odpuścili w 2005 po Chorzowie więc raczej do niego nie wrócą - poza tym na bank dostałby bana w Chinach ;) )...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Aha czyli Rod macza paluszki w układaniu setu . . .
Ciekawe czy przed ME też sugerował że Afraid... Będzie lepsze od Infinite Dreams.
Deleted User 2259

Wiesz on już swoje lata ma, może był pewny, że Afraid pochodzi z tamtego okresu :lol: :)
ODPOWIEDZ