The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: remi »

a mniejsza z amerykanami, co oni nas obchodzą, my ich obchodzimy? w każdej sferze mają nas w .... od polityki po muzyke :B
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

molojuh pisze:Z drugiej strony nie mozna wszystkim dogodzić.. :sad:

Chodzi właśnie o to żeby ludzie zrozumieli że Iron Maiden to nie tylko zespół który nagrał Run To The Hills, Troopera, Aces High. Ale właśnie tak postrzega ich wietrzność fanów co jest dla mnie hmm trochę smutne i szczerze to nie potrafię tego zrozumieć. Bo dla mnie np RTTH to taki hmm przeciętny utwór ^^ Zaraz pewnie odezwie się krytyka ale taki już jestem :D Dla mnie świetnymi utworami są właśnie taki Paschendale, Benjamin Breeg (nie wiem czemu tak go niektórzy jadą) ;)
Awatar użytkownika
Wiwern
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wiwern »

ja się zgadzam, że większość utworów, które są grane zawsze można by już dawno wymienić na coś innego, ALE:
akurat "Hallowed Be Thy Name" i "The Trooper" powinni grać zawsze. Resztę wymiennie. To są akurat takie dwa utwory oprócz tego że zawsze grane i znane i lubiane, to w dodatku NAPRAWDĘ są w ścisłej czołówce najlepszych ich utworków ever. Zresztą chyba nie tylko moich.
Our time will come! Oooo...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Wiwern pisze:ja się zgadzam, że większość utworów, które są grane zawsze można by już dawno wymienić na coś innego, ALE:
akurat "Hallowed Be Thy Name" i "The Trooper" powinni grać zawsze. Resztę wymiennie. To są akurat takie dwa utwory oprócz tego że zawsze grane i znane i lubiane, to w dodatku NAPRAWDĘ są w ścisłej czołówce najlepszych ich utworków ever. Zresztą chyba nie tylko moich.
Zgadzam sie i chciałbym mimo wszystko zeby w przypadku koncertu w Polsce w 2011 roku pojawił sie Trooper czy 23:58. Ja już te kawałki słyszałem live wiec ich ewentualny brak przeżyje, ale znajomi z którymi bym chciał pojechać na koncert pewnie bardzo bedą liczyc na kilka klasycznych kawałków ze "złotego okresu" Ogólnie byłbym zadowolony z takiego setu - połowa obecnego setu, 5 kawałków z TFF + Trooper, 23:58 i jeszcze jakiś klasyk. Peace!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Szanse na koncert u nas są ogromne i nie jest wykluczone, iż odbędzie się on w ramach SONISPHERE FESTIVAL, nie koniecznie na Bemowie. :twisted:
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Też mi się wydaję że zaproszą Maidenów w ramach Sonisphere ; p
www.last.fm/user/darkfuneral18
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie tyle mi się "wydaje" - co sporo się o tym mówi. Mogliby festiwal na Narodowym zrobić (50,000) albo nawet na nowej Legii (37,000). Maiden/Rammstein/Machine Head/Motley Crue/Coma/Riverside... tak sobie marzę - byłoby bosko! :pijak:

Miejmy nadzieję, że do tego dojdzie.
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Nieee.. :sad: tylko nie festiwal. Niech Ironi przyjadą na pojedynczy koncert, tak jest najlepiej. Na festiwalu będzie mieszanka ludzi, a do tego pewnie nie będą mogli zagrać całego setu
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

molojuh pisze:a do tego pewnie nie będą mogli zagrać całego setu
Raczej zagraja cały set, zobaczymy na tegorocznych Sonispherach, nie wydaje mi sie, żeby mieli dawać okrojone show ;-) Ja jestem za Maiden jako główna gwiazda takiego festiwalu ale NIE NA BEMOWIE. Byłem już tam na koncercie i IMHO jest to średniawe miejsce jesli chodzi o nagłosnienie itp...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

No zagrają cały jeśli będą główną gwiazdą. Jednak jeśliby naprzykład mieli wystąpić z Mettallicą, to pewnie oni byliby główną gwiazdą, niezasłużenie zresztą, ale to Meta jest popularniejsza.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

molojuh pisze:No zagrają cały jeśli będą główną gwiazdą. Jednak jeśliby naprzykład mieli wystąpić z Mettallicą, to pewnie oni byliby główną gwiazdą, niezasłużenie zresztą, ale to Meta jest popularniejsza.
Iron Maiden gra już TYLKO i wyłącznie jako headliner i główna gwiazda zobacz na tegoroczne składy festiwalowe. Nikt nie wymieszał Maiden z Meta, bo każdy wie, że ani jedni ani drudzy nie zgodzą sie wystąpić w roli supportu. Na wszystkich Sonispherach, na których w tym roku gra Maiden, jest główna gwiazdą... Jesli zagraja na tym festiwalu za rok w Polsce to tez bedą główna gwiazdą ;-)
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Pewnie masz rację. Ale Slayer przed Metą występuje. No ale to szczególne okoliczności, jeśli chcieli, żęby Wielka Czwórka trashu wystąpiła razem to musiały być jakieś ustępstwa
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

RALF pisze:Nie tyle mi się "wydaje" - co sporo się o tym mówi. Mogliby festiwal na Narodowym zrobić (50,000) albo nawet na nowej Legii (37,000). Maiden/Rammstein/Machine Head/Motley Crue/Coma/Riverside... tak sobie marzę - byłoby bosko! :pijak:

Miejmy nadzieję, że do tego dojdzie.
Motley Crue... Moje marzenie ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

molojuh pisze:Ale Slayer przed Metą występuje
Przed Ironami tez wystapi Slayer na Sonisphere w innych krajach. Sorki za offtop.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

molojuh pisze:No zagrają cały jeśli będą główną gwiazdą. Jednak jeśliby naprzykład mieli wystąpić z Mettallicą, to pewnie oni byliby główną gwiazdą, niezasłużenie zresztą, ale to Meta jest popularniejsza.
na pewno Lars by sie zgodził supportowac Maiden sądząc po wypowiedzi we Flight 666. tu nie ma problemu z zespolami, Ironi sa starsi,bardziej doswiadczeni i byli inspiracja dla Mety. Gorzej z fanami - to jest powod tego że taki koncert nigdy nie odbedzie sie.

Co do trasy, to Sonisphere w Szwecji to moje spelnienie marzen, motley i alice cooper no i hammerfall, szkoda że Dio juz nie ma...

Brakuje mi na tej super setliscie Nomada, kiedys chyba Maideni obiecali że go zagrają a teraz mieliby super okazje. Nomad zamiast Benjamina - :B
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

Jeśli Sonisphere odbędzie się w Polsce po raz drugi to logiczne jest że jeśli trasa Maidenów w Europie zgra się z datą Sonisphere w Polsce to oni wystąpią. Na 75 % Iron Maiden będzie headlinerem drugiego Sonisphere u nas.
www.last.fm/user/darkfuneral18
MurderousTrooper
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: MurderousTrooper »

Szczerze, wolałabym, żeby Ironi przyjechali do Polski na zwykły koncert, nie jako gwiazda Sonisphere. Jeśli chodzi o festiwalowe granie, wolę oglądać zespoły, na których koncercie mniej mi zależy.
Awatar użytkownika
Wiwern
-#Invader
-#Invader

jeśli na jakimś stadionie mieli by zagrać, to ja przypomnę, że właśnie powoli kończy się budowa nowego stadionu Lecha na Bułgarskiej w Poznaniu. Chyba najlepszy i najbardziej pomiestny stadion w kraju to będzie, a poza tym bym tam miał 30 minut autobusem, z godzinkę około z buta, więc by mi najbardziej pasowało :D
MurderousTrooper
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: MurderousTrooper »

Poznań? Zawsze chciałam tam pojechać, ale nie jest najbliżej no i nie ma dobrych połączeń... Chociaż na Ironów i tak pewnie byśmy (tak jak ostatnim razem) wynajmowali swój transport. :P
Awatar użytkownika
Wiwern
-#Invader
-#Invader

ja tam tylko zaproponowałem, bo miałbym najbliżej i najtaniej. No i jak by było tak blisko, to może nawet bym ze sobą osoby takie zabrał, co na dalszy koncert by się nie zdecydowały (takich co nie do końca są fanami Maiden, ale może by się stali). Chociaż bilety by za takie pewnie nie były. Z 200PLN na łebka by trza co najmniej liczyć.
ODPOWIEDZ