Tak jak słuchając Shadowmakera RW miałem wrażenie że to soundtrack do filmu o piratach na wózkach inwalidzkich, walczących o kroplówkę, tak tu mam wrażenie że to soundtrack do starych wypalonych ludzi, których wyciąga typ z wytwórni i każe im grać "metal jak kiedyś"Zdan pisze: ↑czw mar 30, 2023 3:36 pm Odpaliłem to, powinno mnie chwytać bo to niby czas i thrash ale....nic mi tutaj nie robi. Jakoś wcale. No nie wiem czemu ale to się kupy nie trzyma. Zapodałem sobie taki Death Angel który też ekstremą nie jest i od razu czuję żywotność, energię i moc. A tutaj to wszystko wyduszone z siebie jakieś.
Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Forum internetowe to poważna sprawa.
Tylko są dowody na to, że można grać ten metal jak kiedyś - Death Angel to dobry przykład. Inny to Protector - tam nie ma żadnej geriatrii. Przykłady można mnożyć. Trzeba tylko mieć jakąś żywotność, chęć życia, nie wiem jakąś iskrę. Ta Metallica to brzmi jakby ich zmuszali do grania w ten sposób.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Cholera - to uwaga do wszystkich czterech singli, przecież to brzmi cholernie sztucznie, jakby to nagrywała AI a nie żywi muzycy, może tak właśnie było 
Oczywiście, ja nie mówię że zawsze wiek to oznacza. Ale właśnie tak jak mówisz, słuchając tych kawałków ma się wrażenie że oni już metalu kompletnie nie czują i nie chcą tak grać
Faktycznie - mnie też brzmi to dość sterylnie, miks jest gładki jak naoliwiona dupa 
Meczy mnie ta nowa Meta...Lars dudni bez jaj i polotu,bardzo schematycznie.Ten numer jest chyba najlepszy z dotychczasowych ale i tak po kilku minutach mam przesyt...Chlopaki jakos "mecza bułe"...
Odpalcie dla porównania "Hated United / United Hate" od Death Angel. To też nie jest jakaś surowa produkcja z podziemia (Nuclear Blast) a jaka różnica.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Nie zapominajcie, że Metallica od ponad 30 lat nie jest zespołem thrashowym, tylko heavy metalowo-rockowo-popowym. I to już w zasadzie nie zespół, a korporacja. Także biorąc to pod uwagę, ten nowy kawałek jest nawet przyzwoity.
Kiedyś Schmier z Destruction powiedział, że aby grać dobry thrash, to trzeba być wkurwionym, a nie opływać w luksusach z setką melonów $$$ na koncie, nie mając żadnych inspiracji. Trudno się nie zgodzić.
Kiedyś Schmier z Destruction powiedział, że aby grać dobry thrash, to trzeba być wkurwionym, a nie opływać w luksusach z setką melonów $$$ na koncie, nie mając żadnych inspiracji. Trudno się nie zgodzić.
Ostatnio zmieniony czw mar 30, 2023 4:04 pm przez Sadek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozostaje pytanie - to po co się na ten thrash silą? I to w sposób taki, że od razu czujesz, że to wymuszone i zagrane bez siły ani przekonania?
Ej ale teraz tak na serio - czego byście oczekiwali od nowej Mety? - pomijając rozwiązanie, nienagrywanie, emeryturkę etc 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
No dla mnie to bardzo proste - poziomu Death Magnetic
Rozwiązania, nienagrywania, emeryturki, zmiany "bębniarza" na BĘBNIARZASardi z Batumi pisze: ↑czw mar 30, 2023 4:04 pm Ej ale teraz tak na serio - czego byście oczekiwali od nowej Mety? - pomijając rozwiązanie, nienagrywanie, emeryturkę etc![]()
Mi się wydaje, że James chciałby jeszcze poczuć się jak młodzieniec z lat 80., ale z drugiej strony zdaje sobie sprawę, że jest 60-letnim wypalonym dziadem. Dlatego wychodzi taki "thrash" na siłę.
Tak, to dobre pytanie
Kwestia oczekiwań pełni duzą rolę, jesli nie zjada się wszystkiego od danego bandu i ma się świadomość przemijania okresu chwały. No i który wielki band nie jest korpo? 
Tak kiepskiego Larsa jeszcze chyba nie slyszalemZdan pisze: ↑czw mar 30, 2023 4:06 pm"bębniarza" na BĘBNIARZASardi z Batumi pisze: ↑czw mar 30, 2023 4:04 pm Ej ale teraz tak na serio - czego byście oczekiwali od nowej Mety? - pomijając rozwiązanie, nienagrywanie, emeryturkę etc![]()
![]()
Kurde a taki Exodus jednak może nie wspominając o Overkill. Dziadyzm tutaj w głowie siedzi i to pewnie nie u Jamesa a u Larsa i Kirka
Dlatego Exodus i Overkill są jednymi z najlepszych, bo inna mentalność. Nigdy nie sprzedali się pod przykrywką szukania nowych doznań muzycznych i eksperymentowania. Nie są pozerami.
W ogóle ciekaw jestem, co siedzi w głowie takiego Trujillo. Zamiast nagrywać albumy i jeździć w trasy z Suicidalami i/lub Infectious Grooves, to siedzi 20 lat w Miętkalice i się marnuje. No ale pieniądz nie śmierdzi.
W ogóle ciekaw jestem, co siedzi w głowie takiego Trujillo. Zamiast nagrywać albumy i jeździć w trasy z Suicidalami i/lub Infectious Grooves, to siedzi 20 lat w Miętkalice i się marnuje. No ale pieniądz nie śmierdzi.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Co siedzi w głowie, bankomat firmy URLICHSadek pisze: ↑czw mar 30, 2023 4:16 pm Dlatego Exodus i Overkill są jednymi z najlepszych, bo inna mentalność. Nigdy nie sprzedali się pod przykrywką szukania nowych doznań muzycznych i eksperymentowania. Nie są pozerami.
To nie na miejscu pisać o Exodus i Overkill i kontekście thrashu i porównywać do Mety, Megadeth czy Anthrax ostatnich lat 
Nie ta liga- cokolwiek słupki sprzedaży sugerują
Nie ta liga- cokolwiek słupki sprzedaży sugerują