Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Pantera - Far Beyond Driven
- Daveastate
- -#Clairvoyant

I jak? Siadło? Bo mi ni cholery sepultura po chaos ad nie siada i nawet nie mam zamiaru się katować tym paździerzemFrank Drebin pisze: ↑śr gru 15, 2021 9:45 pm Rozpoczynam wieczór z muzyką podejrzanej jakości - odpalę sobie kilka najbardziej zakurzonych płyt na stojakach i zobaczę, czy nabrały wartości po latach. Może jakąś uda się przesłuchać do końca. Na pierwszy ogień:
![]()
Obecnie
Exodus - Fabulous Disaster
U mnie obecnie:
Kreator - Extreme Aggression
LOVE US OR HATE US!
Kreator - Extreme Aggression
LOVE US OR HATE US!
- Frank Drebin
- -#Clansman

Przesłuchałem do końca bez większego problemu, ale płyta jest mocno średnia. Problemem nie są wokale Greena (chłop daję radę), tylko ogólny chaos i brak spójności. Dobre/niezłe pomysły (np. otwieracz, Reject, outro) przeplatają się ze słabymi fragmentami. Nie dziwię się osobom, które uznają tylko starą Sepę, a ten album traktują jak gówno, ale dziwię się tym, którzy wychwalają "Roots" a "Nation" mieszają z błotem. Wcześniejsze "Against" (które mam tylko na kasecie) było ciut lepszym albumem (ale dalej takim sobie). Minusem "Nation" jest też tragiczna okładka, nigdy chyba nie było gorszej w historii tego zespołu.Daveastate pisze: ↑czw gru 16, 2021 4:12 pmI jak? Siadło? Bo mi ni cholery sepultura po chaos ad nie siada i nawet nie mam zamiaru się katować tym paździerzemFrank Drebin pisze: ↑śr gru 15, 2021 9:45 pm Rozpoczynam wieczór z muzyką podejrzanej jakości - odpalę sobie kilka najbardziej zakurzonych płyt na stojakach i zobaczę, czy nabrały wartości po latach. Może jakąś uda się przesłuchać do końca. Na pierwszy ogień:
![]()
Obecnie
Exodus - Fabulous Disaster
Obecnie: Cirith Ungol - "King of the Dead".
FotD = TOP5 albumów Maiden
Dodam tylko, że Green ma całkiem niezłe warunki głosowe tylko niestety na żywo średnio daje radę. Żeby oddać sprawiedliwość - Max także.
Death - Human

Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Death - Leprosy
Za mało się o tej płycie mówi. A szkoda. Oczywiście chodzi mi o Ritual, bo o DMDS mówi się czasami aż za dużo, mam wrażenie

Watain - Opus Diaboli
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ano za mało ale mam wrażenie, że to po części dlatego, że te wszystkie zespoły jeszcze trochę wpisują się w muzyczną definicję BM przed-drugofalowego, że tak powiem. Wyrosło to przekonanie, że prawdziwy BM zaczyna się od drugiej fali i Norwegii w szczególności. Ja tego nie przejmuję i uważam, że taki "Ritual" to spokojnie może stawać w szranki z dowolnymi Norwegami czy Szwedami. Tak samo np. taki Root.Schizoid pisze: ↑czw gru 16, 2021 8:08 pmZa mało się o tej płycie mówi. A szkoda. Oczywiście chodzi mi o Ritual, bo o DMDS mówi się czasami aż za dużo, mam wrażenieA Pepiki zaserwowały totalną ekstremę jak na 1991. To jest jakaś tragedia, że wczesny black Europy Środkowej jest tak naprawdę marginalizowany i zwraca się uwagę dopiero na te nowsze kapele. Bo tak Master's Hammer, jak Tormentor (no, tu kvlt jest faktycznie większy), jak i nasz rodzimy Kat (wiem wiem, dyskusyjna klasyfikacja) tak na dobrą sprawę miały/mają olbrzymi wpływ na scenę.
Watain - Opus Diaboli
- Frank Drebin
- -#Clansman

Various Artist - Mercyful Fate Tribute
Tej płyty nie odpalałem co najmniej 20 lat. Hołd dla MF z udziałem m.in. Sacramentum, Immolation czy Dark Tranquility. Większość coverów słaba. Ale "Gypsy" w wykonaniu Emperor kopie dupę.
Tej płyty nie odpalałem co najmniej 20 lat. Hołd dla MF z udziałem m.in. Sacramentum, Immolation czy Dark Tranquility. Większość coverów słaba. Ale "Gypsy" w wykonaniu Emperor kopie dupę.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Mam jako bonus na swojej wersji In The Nightside Eclipse. Ale wypada blado przy coverze A Fine Day To Die, który jest zaraz przed nimFrank Drebin pisze: ↑czw gru 16, 2021 8:29 pm Various Artist - Mercyful Fate Tribute
Grave - Into The Grave
- AncientMariner
- -#Clansman