Iron Maiden Beer
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Beer
Jako ciekawostka - jeszcze raz o tym jak powstał sam pomysł, o sobie jako pasjonacie piwa i próbowaniu wszędzie gdzie to możliwe lokalnych wersji, o wybrednym taksówkarzu w Londynie, o mglistych planach na być może kolejne gatunki i o wożeniu ze sobą w trasę palet z piwem
http://youtu.be/ZQqdNUGTvNI
http://youtu.be/ZQqdNUGTvNI
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ktoś chętny na takie "cuś"?
http://www.robinsonsbrewery.com/catalog ... iew/id/95/
Będę robił zamówienie zbiorowe z UK (rodzina przywiezie je na święta więc odbiór ok. Nowego Roku) więc jeśli ktoś z Wawy lub okolic reflektuje to pls o PW. Koszt to, jak widać, 5 funtów plus przesyłka krajowa do UK dzielona na ilość zamówień.
http://www.robinsonsbrewery.com/catalog ... iew/id/95/
Będę robił zamówienie zbiorowe z UK (rodzina przywiezie je na święta więc odbiór ok. Nowego Roku) więc jeśli ktoś z Wawy lub okolic reflektuje to pls o PW. Koszt to, jak widać, 5 funtów plus przesyłka krajowa do UK dzielona na ilość zamówień.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Nadchodzą posiłki: www.youtube.com/watch?v=Go-bkikBDyY 
hmm... trochę zbrodnia takie piwo puszkować 
- likipiki
- -#Lord of the flies

dlaczego?Brooce pisze:hmm... trochę zbrodnia takie piwo puszkować
Jedno, że piwa w puszce jednoznacznie kojarzą mi się ze Specjalem chowanym "za nóżkę" w porannym pociągu
No, może to tylko moje odczucia.
A drugie... jakoś nie lubię posmaku aluminium w piwie. Może to przyzwyczajenie do butelek i moje urojenia, ale jakoś nie lubię pociągać z puszki.
A drugie... jakoś nie lubię posmaku aluminium w piwie. Może to przyzwyczajenie do butelek i moje urojenia, ale jakoś nie lubię pociągać z puszki.
- likipiki
- -#Lord of the flies

Pociagnięcie z puszki jest trochę żulerskie lub jak kto woli - kindermetalowe (ech te czasy spędzone w parkach godzinami gadając o metalu
). Ale jak już przelejesz piwo z puszki do kufla to nie powinieneś czuć raczej różnicy. Kiedyś Kopyra obalał mity na ten temat.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Daj spokój, szlachcic się znalazł.insp. Liki pisze:Pociagnięcie z puszki jest trochę żulerskie lub jak kto woli - kindermetalowe
Człowieku, jest z tysiac fotek IM czy Mety z puszkami piwka w dłoniach - KINDERMETALE???! 
- likipiki
- -#Lord of the flies

Nie kindermetale. Żule 
A Wy musicie wszystko czytać tak literalnie? Nieraz zdarzało mi się i pewnie będzie zdarzać wypić piwo z puszki. Nie widzę w tym problemu. Tak jak nie widzę problemu by stwierdzić, gdy mam puszkę w łapie, że piję jak żul. Nie bardzo wiem o czym w ogóle dyskusja.
A Wy musicie wszystko czytać tak literalnie? Nieraz zdarzało mi się i pewnie będzie zdarzać wypić piwo z puszki. Nie widzę w tym problemu. Tak jak nie widzę problemu by stwierdzić, gdy mam puszkę w łapie, że piję jak żul. Nie bardzo wiem o czym w ogóle dyskusja.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
No dokładnie o to mi chodzi, a o przelaniu do kufla jakoś nie pomyślałeminsp. Liki pisze:Pociagnięcie z puszki jest trochę żulerskie lub jak kto woli - kindermetalowe (ech te czasy spędzone w parkach godzinami gadając o metalu).
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Brusio chwali puszkowanie Troopera, bo "puszki łatwiej przetworzyć, wymagają mniej pakowania, prędzej się chłodzą i zajmują mniej miejsca w lodówce, poza tym nie rozpadają się na kawałki, co oznacza ich ułatwioną obecność w lokalach, na imprezach, polach namiotowych, plażach i festiwalach muzycznych, gdzie zwykle szkło nie jest dozwolone, natomiast aluminium doskonale chroni piwo przed jego największymi wrogami, czyli światłem i tlenem, dzięki czemu dłużej zachowuje świeżość". Nie sposób się z Nim nie zgodzić. 
http://www.manchestereveningnews.co.uk/ ... ed-8215641
http://www.manchestereveningnews.co.uk/ ... ed-8215641
Myślę że to bardziej o tę część chodzi:
"According to Peter Love, owner of one of the US’s most successful canning companies, Cask, sales of craft beer cans in the US are up 89 per cent year on year.
Bottles, meanwhile, are only up 9 per cent, he says."
Już nie mówiąc że co to ma być za angielskie piwo sprzedawane po pół litra
Tradycyjnej pinty mogli by sie trzymać.
"According to Peter Love, owner of one of the US’s most successful canning companies, Cask, sales of craft beer cans in the US are up 89 per cent year on year.
Bottles, meanwhile, are only up 9 per cent, he says."
Już nie mówiąc że co to ma być za angielskie piwo sprzedawane po pół litra
Różnica między piwem w butelce a piwem w puszce jest mniej więcej taka jak między winem w butelce a winem w kartoniku. Jednym obojętna, a dla innych nie mieści się w głowie. Osobiście nie wyobrażam sobie kupowania piwa w puszce, bo samo przelewanie z butelki jest elementem "gry wstępnej". Tyle że w przypadku całej masy siuśkowatych piw, w tym takiego Troopera, różnica i tak będzie prawie żadna 
M.
M.
Ktoś wie czy w Krakowie można dalej dostać w Hard Rock Music na Grodzkiej 42?
Jak nie to gdzie?
Dzieki
Jak nie to gdzie?
Dzieki
- likipiki
- -#Lord of the flies

Na pewno stale jest w sklepie "Pod Wiaduktem" ul. Nad Strugą 9 na granicy Białego i Czerwonego Prądnika. Ceny nie pamiętam, ale chyba niemała - coś koło 12 zł.
Delikatesty Lajkonik na Kobierzyńskiej (Ruczaj) też 12-13 zł
już nie mam tu najwięcej postów

Dzięki za info