D&L to najlepszy wczesny Saxon. Mamy więc kolejny dowód jacy ignoranci zechcieli stanowić większość w tym glosowaniuwojakwojak pisze: ↑wt cze 18, 2019 12:23 pm Właśnie odpadł mój ulubiony album (zaraz po Eagle Has Landed). Zgodnie z forumową tradycja powinienem się chyba obrazić:). Głos na Power.
Przetrwają najsilniejsi - SAXON
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - SAXON
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

To że ktoś bardziej lubi inną płytę niż ja nie oznacza, że jest ignorantem. Oznacza, że lubi inną płytę niż ja. Jedyne co mnie (już nie) dziwi, to powszechna zgodność głosów....jak ktoś zagłosuje na jakąś płytę...pojawia się 5 takich samych głosów. Czasem faktycznie jest wrażenie, że ludzie nie znają tych płyt, tylko nabijają posty. Nie też zapominajmy, że każdy (zwłaszcza ci którzy już należą do kategorii "kiedyś to było") ma sentyment do jakiejś płyty, ma jakieś wspomnienia z nią związane i dlatego może bardziej ją lubić niż inne. Tu nie ma ocen "obiektywnych", bo to nie jest badanie wytrzymałości stali czy czasu biegu, tylko wskazanie co się komu podoba bardziej od czegoś innego.krusejder pisze: ↑śr cze 19, 2019 11:28 amD&L to najlepszy wczesny Saxon. Mamy więc kolejny dowód jacy ignoranci zechcieli stanowić większość w tym glosowaniuwojakwojak pisze: ↑wt cze 18, 2019 12:23 pm Właśnie odpadł mój ulubiony album (zaraz po Eagle Has Landed). Zgodnie z forumową tradycja powinienem się chyba obrazić:). Głos na Power.
Tak, to wygląda jak głosowanie "na dwie ręce". Mamy p. Kornela Morawieckiego na forum?!
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
Kiedy jeden album dostaje kilka głosów i odpada to znaczy zapewne że kilku uzytkowników jest w zmowie
Panowie wydaje mi się ze niektórzy nie moga po prostu przeżyć tego że ktoś woli płyte X od płyty Y. Pojawił się wcześniej np komentarz że No More Tears Ozza jest najlepsza a Ozzmosis najgorsza. Ja uważam zupełnie inaczej. Według mnie Ozzmosis jest świetnym albumem. Może jest na nim troche za dużo spokojniejszego grania ale lubie ją bardziej od No More Tears. Czy to oznacza że jestem nienormalny ?
Wheels of Steel
Panowie wydaje mi się ze niektórzy nie moga po prostu przeżyć tego że ktoś woli płyte X od płyty Y. Pojawił się wcześniej np komentarz że No More Tears Ozza jest najlepsza a Ozzmosis najgorsza. Ja uważam zupełnie inaczej. Według mnie Ozzmosis jest świetnym albumem. Może jest na nim troche za dużo spokojniejszego grania ale lubie ją bardziej od No More Tears. Czy to oznacza że jestem nienormalny ?
Wheels of Steel
To głosowanie jest śmieszniejsze od Benny Hilla. Wielki i legendarny album Lionheart w top 5. No po prostu WOW.
Lionheart to mój ulubiony krążek spośród nowych Saxonów. Widać jestem nienormalny i mam spaczony gust
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Ja też Lionheart lubię najbardziej z nowych Saxonów. O ile w przypadku Saxon nie ma moim zdaniem przepaści pomiędzy starym, średnim i nowym, to jednak od Lionheart wolę prawie wszystko co Saxon nagrał do 1995 roku (może z wyjątkiem Destiny, Forever Free...i chyba tylko tyle). Ja chyba jestem dziwny, bo lubię i Denim i Innocence i Solid i Dogs.octavarium pisze: ↑śr cze 19, 2019 12:47 pm Lionheart to mój ulubiony krążek spośród nowych Saxonów. Widać jestem nienormalny i mam spaczony gust
Lionheart zaslugiwal na Top 5 jako zdecydowanie najlepszy nowy Saxon. Ja bardzo lubie wszystkie okresy Saxon, nic w tym dziwnego.
Ktozby sie spodziewał że Power będzie w finale
odpada Wheels.
Strong Arm of the Law (1980)
Power & the Glory (1983)
Power
Strong Arm of the Law (1980)
Power & the Glory (1983)
Power
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Power & the Glory. Jeszcze tego brakowało żeby tak słaby album wygrał.
Skoro lepsze odpadly wcześniej...
Power
Power
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Strong Arm Of The Law
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Power and the Glory
Strong Arm of the Law
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Power
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens