Ulubiona płyta Metalliki
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 622
Re: Ulubiona płyta Metalliki
Mi też się nie podoba, więc nie jesteście sami 
jak masz cos do izraelskiej muzyki to posluchaj se salema najpierw. albo orphaned land.sekcjazwlok pisze:Mi tylko 3 pierwsze numery.Reszta brzmi jakby nagrywali ja Izraelczycymiki pisze:mnie też się podoba
- likipiki
- -#Lord of the flies

wiedziałem że kea wspomni o salemie 
zawsze można jeszcze wrzucić blackfield
zawsze można jeszcze wrzucić blackfield
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
U know my mind :]likipiki pisze:wiedziałem że kea wspomni o salemie
w sumie to ponikad masz racjelikipiki pisze:zawsze można jeszcze wrzucić blackfield
-
Deleted User 1499
Nie slucham takiej muzy i poprostu te brzmienie nie pasuje do Mety.Kea pisze:jak masz cos do izraelskiej muzyki to posluchaj se salema najpierw. albo orphaned land.sekcjazwlok pisze:Mi tylko 3 pierwsze numery.Reszta brzmi jakby nagrywali ja Izraelczycymiki pisze:mnie też się podoba
ale nie ma tez nic zwiazanego z Izraelem :]sekcjazwlok pisze:poprostu te brzmienie nie pasuje do Mety.
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Deleted User 1499
No wiem poprostu napisalem ze odczuwam takie wrazenie jakby gdzies tam nagrywali album i inspirowali sie ich muzyka.slayer pisze:ale nie ma tez nic zwiazanego z Izraelem :]sekcjazwlok pisze:poprostu te brzmienie nie pasuje do Mety.
Meta przyzwyczaila nas do surwego brzmienia i takowe chcialbym uslyszec na nowym albumie.
Ale o tym mozna rozmawiac w odpowiednim dziale.
Dla mnie by się podobał gdyby nagrał to inny zespół, bo do Mety to to za cholere nie pasuje.metal pisze:Mi też się nie podoba, więc nie jesteście sami
- Elevatorman
- -#Clansman

Dyers Eve to potęga ... dziwie sie czemu kiedys nei grali go na koncertach ... niesamowity..
Łohoho. Pamiętam jak zagrali go w Chorzowie, to było szczytowanie.Elevatorman pisze:Dyers Eve to potęga ... dziwie sie czemu kiedys nei grali go na koncertach ... niesamowity..
- Elevatorman
- -#Clansman

no nie dziwie się utwór wprost na koncerty,bardzo szybko ... uwielbiam ... ale dopiero ostatnio zaczęli go grać...
Onetowe trolle twierdzą ponoć, że Metallika skończyła się na Kill'em All...
ale jest w tym IMO sporo prawdy. Pierwszy album jest szybki, świeży, ostry. Pozostałe przesłuchałem bez większego zaangażowania. Owszem, są na nich dobre kawałki - na master of puppets czy black album jest ich nawet sporo, ale ogólnie to już nie to. St Anger oprócz trzech-czterech dobrych kawałków to dno.
Pewnie narażę się tym postem paru true-fanom, ale taka już moja dola.
ale jest w tym IMO sporo prawdy. Pierwszy album jest szybki, świeży, ostry. Pozostałe przesłuchałem bez większego zaangażowania. Owszem, są na nich dobre kawałki - na master of puppets czy black album jest ich nawet sporo, ale ogólnie to już nie to. St Anger oprócz trzech-czterech dobrych kawałków to dno.
Pewnie narażę się tym postem paru true-fanom, ale taka już moja dola.
Oni twierdza, ze MotorheadSashh pisze:że Metallika skończyła się na Kill'em All...
Jazz is not dead, it just smells funny.
albo The Number of the Beast, też ciekawa opinia.
Oni niekiedy twierdzą że Britney skończyła się na Kill'em all.
Potrafią ludzie rozbawić człowieka. 
- Elevatorman
- -#Clansman

metallica wcale sie nie skonczyła...
a kill em all.... eeee to taki surowy mało dojrzały... nie ma porównania do trzech następnych ... zwłaszcza tej trzeciej;) a Black Album IMO jest świetny perełki : Sad But True , wherever I May Roam, The Unforgiven, Through The Never.......album nie ma słabego punktu... więc nie wiem jak mozna mówić że metallica skonczyła się na kill em all....
cały rock'n roll tak można by było określić,Kill'em all ma dla mnie większą wartośc,niż cała reszta płyt MetalliciElevatorman pisze: to taki surowy mało dojrzały.
- Elevatorman
- -#Clansman

to jak określisz dzisiajeszy pop czy disco?? IMO nie ma porównania to 3 albo nawet 4 nastepnych.... a AJFA bije go na łeb na szyje
a jak mam określać ,dwa gatunki muzyki ,które wchodzą w skład muzyki rozrywkowej,do której każdy podgatunek metalu też sie zalicza.....a dla mnie właśnie do Kill'em All nie ma porównania ,żadna z następnych płyt Metallici,jakby ten zespół nagrał same takie płyty,to bym był jednym z jego największych fanów na Sanktuarium. Odpycha mnie od RtL i MoP coś poprostu, zwłaszcza coś co jest w takich utworach jak Fade in Black i w mniejszym stopniu Welcome Home ,najlepszy utwór na RtL to dla mnie przez nikogo nie wymieniany Trapped Under Ice,a na MoP Orion,ale spoko każdy ma swoje zdanie.Elevatorman pisze:to jak określisz dzisiajeszy pop czy disco?? IMO nie ma porównania to 3 albo nawet 4 nastepnych.... a AJFA bije go na łeb na szyje
aj bredzisz rycerzu,... kill em all to dobra płta ale nie ma porównania do następnych.