Mandrake ma racje daj spokoj z tym przekladaniem gigu do Spodka bo to taka sama fikcja jak dajmy na to ze Meta bedzie supportem MAIDENMandrake pisze:1. chodziło mi o to, że w prawie każdym poście spuszczasz się nad tą nieszczęsna frekwencją, albo piszesz, że można by przenieść koncert do Torwaru, Spodka co jest bezsensem.faust pisze:"Frekwencja", co z tego...te prężne kapele mogły grać w Mega- Klubie... :buahaha:
07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Macie rację sorki, taka nostalgiaBudziol pisze:Mandrake ma racje daj spokoj z tym przekladaniem gigu do Spodka bo to taka sama fikcja jak dajmy na to ze Meta bedzie supportem MAIDENMandrake pisze:1. chodziło mi o to, że w prawie każdym poście spuszczasz się nad tą nieszczęsna frekwencją, albo piszesz, że można by przenieść koncert do Torwaru, Spodka co jest bezsensem.faust pisze:"Frekwencja", co z tego...te prężne kapele mogły grać w Mega- Klubie... :buahaha:
ale farmazonisz.....Artur pisze:bo powinieneś wiedzieć mądralo że grunge to bardziej nazwa pewnego ruchu społecznego aniżeli stylu muzycznego.
chyba nei ma nic łaczącego pearl jam, rhcp i genesis... tak przynajmniej mi się wydaje. uj że wszystko to ROCK, to wiele nie zmienia.
poza tym LN nie musi się wcale bardziej skupiać na promocji metallici bo inni to za nich zrobią. wystarczy włączyć jakiekolwiek radio czy tv. wszędzie trąbią o koncercie metallici.
Dokładnie bo Meta U NAS jest popularniejsza od Rolling Stones...Matek pisze:ale farmazonisz.....Artur pisze:bo powinieneś wiedzieć mądralo że grunge to bardziej nazwa pewnego ruchu społecznego aniżeli stylu muzycznego.
chyba nei ma nic łaczącego pearl jam, rhcp i genesis... tak przynajmniej mi się wydaje. uj że wszystko to ROCK, to wiele nie zmienia.
poza tym LN nie musi się wcale bardziej skupiać na promocji metallici bo inni to za nich zrobią. wystarczy włączyć jakiekolwiek radio czy tv. wszędzie trąbią o koncercie metallici.
temu to się akurat nie dziwię 
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
To się nam zrobił temat o koncercie Metallicy , zamiast Maidensalvis pisze:temu to się akurat nie dziwię
Reasumując, organizator dla obu artystów wybrał obiekty o pojemności adekwatnej do zapotrzebowania w tym kraju...
Staje mi przed oczami obraz z koncertów H&H (BLACK SABBS) w POLSCE 2007...
Kultowa grupa , wszędzie wielkie zainteresowanie a u nas na 2óch gigach 5500 fanów :buahaha: PIĘKNIE :rocx
Masz racje - wydaje Ci sie.Matek pisze:ale farmazonisz.....
bo zwłaszcza w przypadku Perl Jam i RHCP łączy je w znacznym stopniu publika.
To że są między nimi znaczące róznice stylistyczne nie znaczy automatycznie że należy sortować publike która sie zjawia na ich koncertach, bo akurat PJ i RHCP to myśle, że w dużej mierze sprowadziły na swoje koncerty tych samych ludzi. A to że na RHCP było ich 2x więcej - cóż, 'troche' więcej ich klipów leci TV no i TVN też swoje dołożył
To że to wszystko ROCK zmienia właśnie bardzo wiele. Bo jest masa ludzi którzy sie nie przejmują bzudrnymi szufladkami, to że to niby grunge a tamto pop/funk
Moge sie zgodzić co do Genesis - na ten koncert faktycznie przyszli raczej inni fani, akurat to sie dało zauważyć. Raczej nie było aż tak wielu ludzi w młodym wieku, co dało sie na RHCP zauważyć. na PJ z tego co mi znajomy mówił, też głównie młodzi ludzie przyszli, co zresztą nie powinno dziwić.
to akurat prawda, bo wystarczy przejrzeć na stronce LN patronów medialnych.Matek pisze:poza tym LN nie musi się wcale bardziej skupiać na promocji metallici bo inni to za nich zrobią. wystarczy włączyć jakiekolwiek radio czy tv. wszędzie trąbią o koncercie metallici.
Sęk w tym, że ta promocja jest skierowana do ludzi, którzy na koncert Maiden tak czy siak zapewne by nie poszli bo zupełnie nie znają zespołu, więc nie jest to żadne 'zabieranie' publiki Irons.
a propo frekwencji to IM sprzedano dopiero 901 billetów - dziś o 10.30 pani z punktu ticket pro powiedzia mi że mają na stanie 22599 biletów - a z tego co wiem początkowa pula była 23.500 oczywiście jest to liczba sprzedanych biletów z systemu - jeżeli doliczyć rezerwacje porobione przez internet pewnie sprzedanych biletów jest wiecej ale jeszcze ich nie wydrukowano więc jeżeli SREDNIO bedzie schodzić po 100 biletów dziennie to akurat to się sprzeda do koncertu (ale schodzi około 200) - tylko należy wziąść pod uwagę że:
1/ wielu nawet nie wie o koncercie
2/ wielu wie ale nie ma jeszcze kasy
3/ wielu kupuje w "ostatniej chwili"
4/wielu zamówiło a bilety są jeszcze nie wydrukowane
wniosek sądzę że bedzie komplet i to na grubo przed koncertem, a bilety skończą się koło MARCA
1/ wielu nawet nie wie o koncercie
2/ wielu wie ale nie ma jeszcze kasy
3/ wielu kupuje w "ostatniej chwili"
4/wielu zamówiło a bilety są jeszcze nie wydrukowane
wniosek sądzę że bedzie komplet i to na grubo przed koncertem, a bilety skończą się koło MARCA
Wiadomość Roku i mam gdzieś ile będzie ludzi ,czy Stadion Gwardii jest ładny czy nie ,pisze to delikatnie bo wielu moich znajomych napisało by bardziej brutalnie ,piszecie tu jakieś bzdury, zamiast się cieszyć z koncertu ulubieńców narzekacie, a co by było jakby wogóle nie zagrali? ech...coś niedobrego dzieje z Polskimi fanami ,ale nic...najważniejsze że IM przyjedzie do Polski i może coś na nowo się ruszy, jakaś atmosfera, klimat wokół IM no i Polska zobaczy wielki koncert ,z taką setlistą może być tylko wspaniale.
Up the Irons!
Up the Irons!
oby była właśnie TAKANomad pisze:z taką setlistą
spokojnie, promocja dopiero ruszy pełną parąpiter pisze:1/ wielu nawet nie wie o koncercie
walicie troche...o koncerty w 2k3 byly mniej naglosnione niz ten z 2005..w ogole po co LN ma teraz promowac maiden,skoro wczesnije sa police i meta..moga rownie dobrze po police dopiero zaczac kampanie, bo i tak beda jeszcze az 2 miechy do koncertu..
zluzuj trochę z wiarą we własną nieomylnośćArtur pisze:Masz racje - wydaje Ci sie.
z tym brakiem wspólnych mianowników to chodziło mi głównie o ludzi którzy tam przychodzą. ale przyznam racje, na pewno dużo fanów pj poszło na rhcp, dużo wspólnej publiki. ale nie to miałem na myśli. pj czy genesis to raczej nie są zespoły na które się chodzi z przypadku. w przeciwieństwie do rhcp. ten koncert był nagłośniony jako 'impreza'. dla każdego. wiele osób poszło na ten koncert 'dobrze sie pobawić'. pj i genesis to raczej były koncerty dla fanów. zresztą o czym my gadamy, heh
a co chciałem powiedzieć: też jestem zdania że koncert metallici może negatywnie wpłynąć na zainteresowanie koncertem maiden. ale raczej w małym stopniu. bo fani pójdą i tak. jedynie osoby ktore poprostu chcą iść się pobawić na jakimś koncercie mogą zrezygnować z jednego na rzecz drugiego. ale myślę że wiele tych osób nie będzie. zresztą dla mnei im mniej tym lepiej, mniejszy tłok
tak, dla Ciebie to mogli by zagrać na pastwisku, bo Ty jesteś fanatykiem. ale dla ludzi stojących troche z boku komfort ma znaczenie. ZAWSZE może być lepiej. to jest conajmniej dziwna postawa, żeby akceptować wszystko tylko dlatego że to maidenNomad pisze:Wiadomość Roku i mam gdzieś ile będzie ludzi ,czy Stadion Gwardii jest ładny czy nie ,pisze to delikatnie bo wielu moich znajomych napisało by bardziej brutalnie ,piszecie tu jakieś bzdury, zamiast się cieszyć z koncertu ulubieńców narzekacie, a co by było jakby wogóle nie zagrali? ech...coś niedobrego dzieje z Polskimi fanami ,ale nic...najważniejsze że IM przyjedzie do Polski i może coś na nowo się ruszy, jakaś atmosfera, klimat wokół IM no i Polska zobaczy wielki koncert ,z taką setlistą może być tylko wspaniale.
przyganiał kocioł garnkowiMatek pisze:zluzuj trochę z wiarą we własną nieomylność
zgoda, o to mi własnie chodzi. Przecież to samo możesz odnieść do Metalliki i Maiden. Na Maiden przypadkowi ludzie nie pójdą i to jest prawie pewne. Nawet gdyby były reklamy w tv (ale ich przecież nie będzieMatek pisze:pj czy genesis to raczej nie są zespoły na które się chodzi z przypadku. w przeciwieństwie do rhcp. ten koncert był nagłośniony jako 'impreza'. dla każdego. wiele osób poszło na ten koncert 'dobrze sie pobawić'. pj i genesis to raczej były koncerty dla fanów. zresztą o czym my gadamy, hehtemat naprawde najmniej istotny w tej chwili.
wg mnie wręcz znikomym a sądzę, że nawet sytuacja odwrotna też sie może zdarzyć, bo pewnie są ludzie, którzy sie zdecydują na tylko jeden koncert z pewnych względów i przecież równie dobrze może to być Maiden. Ale to też będzie zjawisko marginalne.Matek pisze:ale raczej w małym stopniu.
Tak własnie, już to miałem wcześniej pisać - kto ma pójść na Maiden ten pójdzie, kto na Metę też pójdzie. Kto ma iść na obydwa też pójdzie.Matek pisze:bo fani pójdą i tak.
a w przypadku Maiden dochodzi do tego fakt, że ich publika jest w dużej mierze taka 'stała', znaczy jest koncert to idę, a w przypadku Metalliki jest własnie grupa owych 'przypadkowych' osób (przecież 2-óch moich ziomów z grupy już zaanonsowała że sie wybierają, mimo że słyszeli ich kilkanaście utworów), które albo pójdą albo nie.
EOT
A myślisz, że robią ten koncert żeby na nim stracić? Z dobrego serca? Muszą to rozreklamowac bo to w ich interesie międzyinnymi.S1MON pisze: koncerty w 2k3 byly mniej naglosnione niz ten z 2005..w ogole po co LN ma teraz promowac maiden,skoro wczesnije sa police i meta..moga rownie dobrze po police dopiero zaczac kampanie, bo i tak beda jeszcze az 2 miechy do koncertu..
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

W przypadku Genesis się akurat myślisz. Widziałem tam dużo ludzi którzy kompletnie nie mieli pojęcia co to za zespół, i przyszli tylko posłuchać "przebojów Phila Collinsa" dziwiąc się, że nie było "In The Air Tonight". Tyle z mojej strony, i przepraszam za offtop.Matek pisze: pj czy genesis to raczej nie są zespoły na które się chodzi z przypadku. w przeciwieństwie do rhcp. ten koncert był nagłośniony jako 'impreza'. dla każdego. wiele osób poszło na ten koncert 'dobrze sie pobawić'. pj i genesis to raczej były koncerty dla fanów.
ROTFL nie pamiętasz moich opinii o AMOLAD, poprostu uważam że to gdzie grają jest mniej ważne, ważniejsza będzie forma zespołu, zaangażowanie no i publiczność, a takie gadanie Ty jesteś fanatykiem jest dziecinne, lubię ten zespół i już, ja się nie interesuje co Ty lubisz, kto ma iść na Maiden ten pójdzie a Ci co mają iść z przypadku to oby ich było jak najmniej, wolę by grali na Gwardii niż w Chorzowie bo tam by były puchy jak w 2005 r.Matek pisze:zluzuj trochę z wiarą we własną nieomylnośćArtur pisze:Masz racje - wydaje Ci sie.
z tym brakiem wspólnych mianowników to chodziło mi głównie o ludzi którzy tam przychodzą. ale przyznam racje, na pewno dużo fanów pj poszło na rhcp, dużo wspólnej publiki. ale nie to miałem na myśli. pj czy genesis to raczej nie są zespoły na które się chodzi z przypadku. w przeciwieństwie do rhcp. ten koncert był nagłośniony jako 'impreza'. dla każdego. wiele osób poszło na ten koncert 'dobrze sie pobawić'. pj i genesis to raczej były koncerty dla fanów. zresztą o czym my gadamy, hehtemat naprawde najmniej istotny w tej chwili.
a co chciałem powiedzieć: też jestem zdania że koncert metallici może negatywnie wpłynąć na zainteresowanie koncertem maiden. ale raczej w małym stopniu. bo fani pójdą i tak. jedynie osoby ktore poprostu chcą iść się pobawić na jakimś koncercie mogą zrezygnować z jednego na rzecz drugiego. ale myślę że wiele tych osób nie będzie. zresztą dla mnei im mniej tym lepiej, mniejszy tłoknie wiem po co niektórzy się martwią tym, co to za różnica dla nich czy przyjdzie 10tys czy 20? ważne że samemu się tam jest
tak, dla Ciebie to mogli by zagrać na pastwisku, bo Ty jesteś fanatykiem. ale dla ludzi stojących troche z boku komfort ma znaczenie. ZAWSZE może być lepiej. to jest conajmniej dziwna postawa, żeby akceptować wszystko tylko dlatego że to maidenNomad pisze:Wiadomość Roku i mam gdzieś ile będzie ludzi ,czy Stadion Gwardii jest ładny czy nie ,pisze to delikatnie bo wielu moich znajomych napisało by bardziej brutalnie ,piszecie tu jakieś bzdury, zamiast się cieszyć z koncertu ulubieńców narzekacie, a co by było jakby wogóle nie zagrali? ech...coś niedobrego dzieje z Polskimi fanami ,ale nic...najważniejsze że IM przyjedzie do Polski i może coś na nowo się ruszy, jakaś atmosfera, klimat wokół IM no i Polska zobaczy wielki koncert ,z taką setlistą może być tylko wspaniale.
Dobrze ktos tu prawil cieszmy sie z koncertu, zrobmy niesamowita atmosfere, uczcijmy urodziny Bruca jak nalezy a nie pier@#$% glupot! 
Meta ma lepsza promocje i bedzie miala bo to u nas w kraju popularnieszy zespol - dlatego LN poslal ich na wiekszy obiekt niz MAIDEN
O koncercie MAIDEN w mediach slowa nie slyszlaem i nie widzialem jeszcze, natomiast o METALLICE juz dzis w gazecie czytalem ze zagraja u nas (podane byly ceny biletow, lokalizacja itd) oraz w wiadomosciach wczoraj mowili wieczornych - lepszej promocji nie trzeba
Meta ma lepsza promocje i bedzie miala bo to u nas w kraju popularnieszy zespol - dlatego LN poslal ich na wiekszy obiekt niz MAIDEN
O koncercie MAIDEN w mediach slowa nie slyszlaem i nie widzialem jeszcze, natomiast o METALLICE juz dzis w gazecie czytalem ze zagraja u nas (podane byly ceny biletow, lokalizacja itd) oraz w wiadomosciach wczoraj mowili wieczornych - lepszej promocji nie trzeba
co to ma do rzeczy? dla Ciebie maiden to świętość i wcale nie musisz się do tego przyznawaćNomad pisze:ROTFL nie pamiętasz moich opinii o AMOLAD
a co to są puuchy?Nomad pisze:wolę by grali na Gwardii niż w Chorzowie bo tam by były puchy jak w 2005 r.
puchy - pustki - malo ludzi na stadionieMatek pisze:a co to są puuchy?
a były 'puchy'? zresztą co to przeszkadza? ;>Budziol pisze:puchy - pustki - malo ludzi na stadionie