El Dorado - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: El Dorado - opinie
Mi się on podoba po odsłuchaniu pierwszego utworu, bez nich traci trochę klimatu.
Ogólnie Satelite 15 bardzo mi się podoba, bo nadaje świetny klimat, mimo, że pod względem muzycznym jest conajwyżej dobry.
Ogólnie Satelite 15 bardzo mi się podoba, bo nadaje świetny klimat, mimo, że pod względem muzycznym jest conajwyżej dobry.
Gdy pierwszy raz go usłyszałam nie spodobał mi się, ale...hmm, jest wciągający, coś mnie ciągnęło, by posłuchać jeszcze raz i jeszcze raz
Lubię te drugie części zwrotek. Refren pasuje do wspólnego śpiewania. Bruce mógłby na koncercie sprawić, by publiczność sama zaśpiewała refren lub jego część. Chciałabym taką wersję koncertową usłyszeć.
Lubię te drugie części zwrotek. Refren pasuje do wspólnego śpiewania. Bruce mógłby na koncercie sprawić, by publiczność sama zaśpiewała refren lub jego część. Chciałabym taką wersję koncertową usłyszeć.
- maidengraf
- -#Wrathchild

Przeszedłem prawie całą płytę ,opuszczając ostatni i pierwszy kawałek..oraz The Alchemist...na koniec zapodając sobie Eldorado..no i proszę , jak to zawaliście brzmi na przeciw bardziej złożonych utworów
....To nie ten sam utwór
Bruce miał rację, krytykując jakość MP3 daną za darmo do ściągnięcia. Z orginalnej płyty, El Dorado brzmi o wiele lepiej. W 1. wersji był trochę miałki i nijaki. Teraz to naprawdę dobry kawałek, ciekawie wpasowujący w zbiór 9 minutowych progresywnych utworów, a np. taki The Alchemist. Dużo zyskał.
No i plus za wykonania live.
No i plus za wykonania live.
Jestem ciekawy, kiedy dostaniemy teledysk do El Dorado...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dlaczego w ogóle mieliby nagrywać teledysk?
Ano dlatego, że każdy album Iron Maiden miał zawsze dwa teledyski, które promowały single. Wiec FF pewnie tez bedzie miało dwa...Mr.Hankey pisze:Dlaczego w ogóle mieliby nagrywać teledysk?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Każdy poprzedni album miał też single dostępne na CD w normalnej dystrybucji i co z tego?
To nie znaczy, że nie bedzie drugiego klipu. Nie znaczy tez, że bedzie, ale wydaje mi sie, że może sie on pojawić w 2011.
Kupiłem 2 dni płytę, wcześniej Final Frontier słuchałem tylko 15 Satellite na youtube. El Dorado brzmi według mnie genialnie. Maideni w tym kawałku odrzucili spokojne intro jak na AMOLAD i reszcie piosenek na FF. Doskonale wprowadza w klimat płyty razem z 15 satelitą. Najfajniejszy jest moment wejścia basu Steve'a.
Ocena kawałka: 8+/10, bo Bruce trochę pieje
Ocena kawałka: 8+/10, bo Bruce trochę pieje
Ostatnio, po sporej przerwie odsłuchałem i było naprawdę dobre.
Na początku nie byłem przekonany do tego kawałka ale z upływem czasu urósł w moich oczach.Cos w sobie ma
Ogólnie sądzę,ze jest to jeden z lepszych kawałków na TTF.
"Bycie magistrem , a bycie mądrym to dwie różne rzeczy" - Ferdynard Kiepski
Świetny utwór, zdecydowanie zyskał od premiery!
Kawałek ciekawie ewoluuje w mojej głowie. Na początku duże rozczarowanie, teraz słucham go z przyjemnością i często podśpiewuję pod nosem. Nie jest to na pewno czołówka, ale z czasem obronił się. Zwłaszcza wersja live z NYC/MSG, z refrenem wspartym beczeniem duetu Smith/Harris, wypada mocno i porywająco.
M.
M.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

El Dorado to najlepszy utwór w historii Iron Maiden, bo dostał Grammy. 
Ciekawe kto odebrał nagrodę ehehehe.
Jak to kto? Eddie.
- dostoevsky
- -#Assassin

A Megadeth był nominowany dziewięć razy i jeszcze Grammy nie wygrał.
W zeszłym roku wygrali Judasi, przyszedł czas na Maiden.
W zeszłym roku wygrali Judasi, przyszedł czas na Maiden.
Brawo, kolejne wyróżnienie do kolekcji.
... i to jest niestety MEGA ROTFLWICKER MAN pisze:El Dorado to najlepszy utwór w historii Iron Maiden, bo dostał Grammy.