Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Newsy muzyczne
Aha. Nie jest to zespół z mojego topu, więc jakoś szczególnie nie śledziłem biografii. Dzięki za wyjaśnienie.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Zmarł Gerry Marsden jeden z założycieli Gerry and The Pacemakers tych od spopularyzowania You’ll Never Walk Alone
skad niby ta "oficjalna" informacja o ataku serca u Laiho???
-
Deleted User 5490
O ataku serca rozmawialiśmy w odniesieniu Warrela Dane. Doczytaj. Choć może i zabrzmiało to dwuznacznie.... wszystko jedno. Chodziło o Warrela.
-
Deleted User 4876
Kur..a smutno bardzo. Lenistwo i głupota sprawiły, że nigdy nie dotarłem na gig CoB, potem jak się band rozwiązał liczyłem, że przynajmniej z jakimś nowym składem ustrzelę pana Laiho ...a tu ku..wa taki zonk
pierwsze cztery płyty CoB to dla mnie bardzo ważna muza....eh 
-
Deleted User 357
Właśnie sobie zdałem sprawę z tego, że Follow The Reaper wyszło w 2000 roku, na początku liceum strasznie się tym albumem jarałem, może w domu leży gdzieś jeszcze oryginalna kaseta. W tym 2002-2003 śmiało mogę stwierdzić że CoB to była moja ścisła czołówka, po HCD już raczej sporadycznie wracałem a w ostatnich latach to już wcale. Na żywo widziałem w 2007 i to było chyba zamknięcie etapu mojego "fanowania" CoB. Odświeżyłem sobie dziś trzy pierwsze albumy i poza sentymentem większych emocji już ta muzyka nie wzbudza, ale jednak smutek jest.thorgal_30 pisze: ↑pn sty 04, 2021 2:59 pm Kur..a smutno bardzo. Lenistwo i głupota sprawiły, że nigdy nie dotarłem na gig CoB, potem jak się band rozwiązał liczyłem, że przynajmniej z jakimś nowym składem ustrzelę pana Laiho ...a tu ku..wa taki zonkpierwsze cztery płyty CoB to dla mnie bardzo ważna muza....eh
![]()
W 1998 roku trochę ich słuchałem, ale podobnie jak w przypadku Hammerfall i Primal Fear skończyło się na pierwszym albumie. Something Wild do dzisiaj lubię. Szkoda gościa.
Nie byłem wielkim fanem CoB ale Alexi miał talent do grania i komponowania. Bardzo lubię album który nagrał z Impaled Nazarene. Szkoda go bardzo.
W 1999 ich Hatebreeder była jedną z kilku najczęściej słuchanych przeze mnie płyt z działki tzw. nowych kapel z szeroko pojętego metalu.
Szkoda chłopa, zdecydowanie za młodo...
Szkoda chłopa, zdecydowanie za młodo...
Dwie pierwsze płyty bardzo spoko. Trójka jeszcze ok, a później nasze drogi się rozeszły. Widziałem kilka razy (co chwilę grali na Wacken), a najbardziej pamiętny koncert to z 1999 (Praga). Wspólna trasa In Flames, Dark Tranquility, Arch Enemy (jeszcze z Johanem na wokalu) i właśnie CoB, który promował "Hatebreeder"...
www.MetalSide.pl
Dobry skład, zazdroszczę mocno. Zwłaszcza CoB i In Flames w 99 to jednak moc.gumbyy pisze: Dwie pierwsze płyty bardzo spoko. Trójka jeszcze ok, a później nasze drogi się rozeszły. Widziałem kilka razy (co chwilę grali na Wacken), a najbardziej pamiętny koncert to z 1999 (Praga). Wspólna trasa In Flames, Dark Tranquility, Arch Enemy (jeszcze z Johanem na wokalu) i właśnie CoB, który promował "Hatebreeder"...
Wiadomość okropna, ostatnie kilka płyt Children of Bodom to dla mnie trochę słabszy poziom, ale wciąż nie grali źle. "Hexed" z 2019 był naprawdę niezły. Alexi jako gitarzysta był po prostu świetny. Słyszałem, że na żywo w ostatnich latach bywało różnie, ale nie ulega wątpliwości, że facet naprawdę wymiatał - to co grał na takim Follow the Reaper robi wrażenie. Przede wszystkim młody koleś, więc duży szok. Duży sentyment miałem do jego zespołu.
Mi się Hexed nie podobała, ale właśnie słucham Are You Dead Yet i wchodzi mi zaskakujaco dobrze, a uważałem tę płytę za spory spadek po poprzedniczkach. Solówki niszczą.
Solosy niszczą, jak w całym CoB w sumiesajki pisze: Mi się Hexed nie podobała, ale właśnie słucham Are You Dead Yet i wchodzi mi zaskakujaco dobrze, a uważałem tę płytę za spory spadek po poprzedniczkach. Solówki niszczą.
Dla mnie tylko Halo of Blood było chwilowym powrotem do formy.
Nowy singiel z solowego albumu Todda La Torre (czyli aktualnego wokalisty Queensryche):
https://www.youtube.com/watch?v=G4KZuLxtv74
Jestem pozytywnie zaskoczony.
https://www.youtube.com/watch?v=G4KZuLxtv74
Jestem pozytywnie zaskoczony.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dla mnie za bardzo jednostajne, jakieś takie bez polotu, no i ten "teledysk"...
Ale, ale, Panie Zdan, co to się stanęło się, że Łodefaz nie wjechał przedwczoraj?
Wystarczy spojrzeć na FB Łodefaza - jest mała przerwa żebyśmy odpoczęli 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker