Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Judas Priest

Post autor: Schizoid »

Ripper zagrał Hellfire Thunderbolt na solowym koncercie. Czyżby KK's Priest istniało już tylko na papierze? Koncertów brak, a głupio robić live premiere na gigu pod innym szyldem i to bez głównego zainteresowanego.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Wygląda na to, że okrojono set. Padło na Rocka Rolla i Desert.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Coooo? Szkoda Plains :(
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Szkoda, ale wypadało gorzej, niż w 2015. Wciąż to mój ulubiony numer... Gorzej z Rocka Rollą, bo to prawdziwy rarytas i super wychodził na żywo, mega bujał.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie wiem co im się stało, ale to był najlepszy JP jaki widziałem

Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Schizoid pisze: wt lip 12, 2022 12:52 am Nie wiem co im się stało, ale to był najlepszy JP jaki widziałem
Potwierdzam, mega energiczny koncert. Halford w bardzo wysokiej formie, lepiej niż na Mysticu. Ritchie jeszcze weselszy i bliższy fanom niż kiedykolwiek. Z 3 koncertów JP na których byłem, ten był najlepszy.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Na pewno warto być na tej trasie Księdza. Bardzo pozytywne wrażenia z Pesztu, choć szkoda Desert Plains i braku Glenna.

Najważniejsze plusy: Freewheel, Touch of Evil, Hell Patrol i Victim.

Na minus: Sentinel.

Czego mogliby nie grać: Painkiller. Wolałbym np Sinner lub Exciter
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

O, zdecydowanie. Sam kawałek oczywiście świetny, ale to jak go obecnie Halford śpiewa sprawia że traci sens granie go.

Za to Painkiller powinien zostać, wokalnie Rob tu daje radę a i tak szczerze mówiąc to ja bez tego kawałka nie wyobrażam sobie koncertu JP.

W ogóle to patrząc na prognozy, sugeruję przygotować na przyszły tydzien dużo płynów ;)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Hehe, zrobi się
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Żelazny pisze: wt lip 12, 2022 4:02 pm
O, zdecydowanie. Sam kawałek oczywiście świetny, ale to jak go obecnie Halford śpiewa sprawia że traci sens granie go.

Za to Painkiller powinien zostać, wokalnie Rob tu daje radę a i tak szczerze mówiąc to ja bez tego kawałka nie wyobrażam sobie koncertu JP.

W ogóle to patrząc na prognozy, sugeruję przygotować na przyszły tydzien dużo płynów ;)
Sentinel wczoraj wypadł bardzo dobrze, tak z 3 poziomy wyżej niż w Gdańsku.

Co do samego gigu - no, rozkręcili się panowie. Rob wyciągał górki nawet w miejscach gdzie były niepotrzebne xD. Brak RR i Plains nie przeszkadzał, ten set jest już wystarczająco intensywny.

Jedyne co mnie martwi to fizyczna forma Roba. Widać było, że jest zmęczony, na ukłon wyszedl z laską, a dwa ostatnie numery przed bisami śpiewał przy statywie czego raczej nie robi. Przed Manalishim spędził całkiem sporo czasu na wdychaniu tlenu i dzięki temu koncert był sztucznie wydłużony o minutkę, czy dwie :D

Z każdym kolejnym gigiem Priest tylko się utwierdzam w przekonaniu że nawet w tym mało klasycznym składzie są absolutnie niepokonani i lepsi od zespołów z mniejszym stażem ;)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Podpisuję się pod wszystkimi słowami napisanymi powyżej. Od siebie dodam jeszcze, że nie iść pod Richiego to grzech. Zawsze był świetnym showmanem i gwarantował fajną zabawę, ale wczoraj to był już absolutny top, panowie mieli olbrzymie szczęście, że na siebie trafili. Rob ze swoim głosem robił miejscami bardzo ciekawe rzeczy, aż dziwne, bo dzisiaj grają w Słowenii, nie wiem, czy się po tym Budapeszcie tak szybko zregeneruje. Na pewno powinni się bardziej oszczędzać, jesienią jest jeszcze trasa po USA, a już teraz widać, że Rob się naprawdę męczy. Wybaczam obcięcie setu, zresztą i tak nie miało to żadnego wpływu na odbiór koncertu.

Wątpię, żeby wszystkie kolejne sztuki na trasie były na poziomie wczorajszej, bo to był jakiś zupełny ewenement, ale i tak bardzo zazdroszczę tym, którzy widzą ich jeszcze gdzieś w EU.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Np. ze wschodniego Londynu ;)

Wczorajszy Painkiller był bez zarzutu, po prostu katalog LP Painkiller byłby i bez niego wystarczający.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

krusejder pisze: wt lip 12, 2022 5:13 pm Np. ze wschodniego Londynu ;)

Wczorajszy Painkiller był bez zarzutu, po prostu katalog LP Painkiller byłby i bez niego wystarczający.
2x zgoda :)
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To może ja na Graspopie miałem pecha, bo to co tam słyszałem zwlaszcza na Glory to było bardziej stękanie.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Bon Dzosef pisze: wt lip 12, 2022 6:15 pm To może ja na Graspopie miałem pecha, bo to co tam słyszałem zwlaszcza na Glory to było bardziej stękanie.
Chyba byłeś gluchy, bo z tego co słyszałem w internecie to to wykonanie było jak najbardziej ok
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No jeśli takie macie standardy, to pewnie tak. Jakby Bruce zrobił cos takiego, to sam pierre nawalilby ze 20 stron o tym jaki to Dickinson zły

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Bon Dzosef pisze: wt lip 12, 2022 6:26 pm No jeśli takie macie standardy, to pewnie tak. Jakby Bruce zrobił cos takiego, to sam pierre nawalilby ze 20 stron o tym jaki to Dickinson zły
I bez tego wali :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

MaidenFan pisze: wt lip 12, 2022 7:22 pm
Bon Dzosef pisze: wt lip 12, 2022 6:26 pm No jeśli takie macie standardy, to pewnie tak. Jakby Bruce zrobił cos takiego, to sam pierre nawalilby ze 20 stron o tym jaki to Dickinson zły
I bez tego wali :lol: :lol:
Opcja ignor czyni cuda :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Sentinala zdecydowanie powinni odpuścić, ale jak mówiłem to w Gdańsku, to chcieliście mnie bić (mówię o młodzieży). Też mi się nie podoba obecna interpretacja tego numeru przez Halforda. Czyli set jest o 2 numery krótszy niż na Mysticu teraz? No trochę słabo, ale skoro piszecie, że Rob wygląda na zmęczonego, to rozumie. Gość ma swoje lata i tak nieźle się trzyma na tej scenie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Za samo śpiewanie painkillera w tym wieku bije pokłony, a Richie jest mistrz
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
ODPOWIEDZ