Znowu piszesz jakieś brednie oderwane od rynkowej rzeczywistości
Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nightwish trzecioligowy? Toż oni niedawno wypełnili krakowski Tauron, a grają u nas regularnie. A i wspomnę o headlinerskich koncertach na festiwalach w Europie.
www.MetalSide.pl
A Vorgel znowu swoje. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nightwish to trzecia liga obciachu, nigdy ich poważnie nie traktowałem. Rynkowo są tam, gdzie inne zespoły uzależnione jedynie od koncertów. Widziałem ich live na Mystic Festival w 2005. Zgodnie z kolegą uznaliśmy ich za ich troje metalu.
Też ich nie lubię, w życiu nie słyszałem całej płyty tej kapeli, ale dziś to jeden z największych zespołów sceny.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 357
Po co w ogóle dyskutujecie nad czymś co już dawno Vorgel z kolegą zdefiniował? 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nightwish to oczywiście muzycznie tragedia, kiepski pop gdzie wszystkie instrumenty poza klawiszami istnieją tylko po to, żeby można było występować na festiwalach obok zespołów metalowych. Plastikowa perkusja, płaski bas i nudna gitara. Największym grzechem tego zespołu jest jednak zapoczątkowanie szerokiego nurtu podobnie bezwartościowych i udających metal zespołów.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

To Ty nie podważaj słów Wyroczni
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

kurła kiedyś to byłoVorgel pisze: ↑wt sty 12, 2021 9:54 pm Dawniej zespoły nie miały łatwiej, wręcz przeciwnie, żeby nagrać album na przyzwoitym poziomie musiały mieć kontrakt płytowy, bo nie dało się zmajstrować płyty na komputerze, trzeba było opłacić kosztowne studio i producentów. Musiały przykładać się do komponowania, bo do studia nie można było przyjść z niczym. Koncerty zaś promowały albumy, a nie stanowiły jedyną rozrywkę w oderwaniu od płyt. Internet zrobił swoje, to prawda, ale sami muzycy też nie pomogli by było inaczej. Chwytali się zawsze tego co łatwe i takie są efekty. Rock jest bardziej martwy od trupa ale dopiero plandemia ukazała skalę upadku.
-
Deleted User 5490
Ło Jezu. Mnie też Nightwish muli, ale gadanie, że są Ich Troje metalu, to przesada, bo wibracji brzydszej od tej jaką posługuje się Czerwony Łeb z Ich Troje nie ma chyba nikt.... może jeszcze dawny organista z jednej z podczęstochowskich parafii mógłby z nim konkurować. Poza nim nie widzę rywala dla Wiśniewskiego.
Stylistyka muzyczna Nightwish jest kiczowata, jak prawie każdego zespołu, który próbuje robić jakieś pseudo opery, ale są tacy którzy to lubią.
Stylistyka muzyczna Nightwish jest kiczowata, jak prawie każdego zespołu, który próbuje robić jakieś pseudo opery, ale są tacy którzy to lubią.
Frontside bez wokalisty. Po 18 latach Auman odszedł z powodów rodzinnych.
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

W czasach "od marca 2020" nie pierwszy to i nie ostatni przypadek, kiedy muzyk przyciśnięty przez życie musi się przekwalifikować na to, co da chleb rodzinie i jemu samemu. Będzie tego coraz więcej.
Mam tak samo
Nie sadzę, żeby we Frontside były kokosy pozwalające na normalne życieZakkahletz pisze: ↑wt sty 19, 2021 2:29 pm W czasach "od marca 2020" nie pierwszy to i nie ostatni przypadek, kiedy muzyk przyciśnięty przez życie musi się przekwalifikować na to, co da chleb rodzinie i jemu samemu. Będzie tego coraz więcej.
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ze samego Frontside pewno trudno było wyżyć, ale już razem z jakąś aktywnością okołomuzyczną, artystyczną lub inną to chyba było możliwe. Teraz to już insza inszość. Przeczytałem oświadczenie Aumana i na to mi wygląda.
No ale w oświadczeniu jest prosto napisane:Zakkahletz pisze: ↑wt sty 19, 2021 6:45 pm Ze samego Frontside pewno trudno było wyżyć, ale już razem z jakąś aktywnością okołomuzyczną, artystyczną lub inną to chyba było możliwe. Teraz to już insza inszość. Przeczytałem oświadczenie Aumana i na to mi wygląda.
"Drodzy przyjaciele! Nadszedł dla mnie ten moment w życiu, w którym zdałem sobie sprawę, co najbardziej kocham i co jest najważniejsze. To RODZINA. Zdecydowałem, że to właśnie JEJ chciałbym poświęcić swój każdy wolny czas. Od teraz zaczynam nowy etap. W związku z tym, podjąłem decyzję o zrezygnowaniu z posady wokalisty zespołu Frontside. Kończę ze śpiewaniem, ale nigdy z muzyką, bo ta towarzyszyć mi będzie już zawsze. Dziękuję zespołowi za wszystkie chwile!!! Za wszystkie koncerty, pot wylany na scenach, za niejedną imprezę, za wyrozumiałość, za wsparcie!!! Za te wspólne 18 lat!!! To naprawdę kawał czasu!!! Dziękuje całej ekipie FS TEAM!!! Wszystkim, z którymi miałem okazję współpracować, czy to przy nagrywaniu płyt, kręceniu klipów, czy też robieniu sesji zdjęciowych!!! Wszystkim kapelom, z którymi miałem przyjemność dzielić dechy!!! Wszystkim ludziom, którzy przybywali na nasze koncerty, fanom, którzy napędzali do działania!!! Dziękuję za wszystko!!! Chłopakom życzę zajebistych płyt, największych i najlepszych scen, bo zespół Frontside na to zasługuje!!!".
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Wniosek, jaki mam z tego jest taki, że chce się skupić na pozamuzycznej pracy zarobkowej, a rodzinie poświęcić każdy WOLNY czas (to ostatnie zresztą napisał wprost).
A nie czasem, że muzykował w wolnym czasie, a teraz ten wolny czas chce poświęcić rodzinie? 
www.MetalSide.pl
No bardziej to drugie mi się wydaje. Frontside mnie specjalnie nigdy nie interesował, chociaż zdarzyło mi się ich widywać przy różnych okazjach, ale czy oni raczej nie byli z tych kapel, dla którychy muzyka to hobby a jak dobrze idzie, to koncerty i merch pokrywają koszty tego hobby?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen