19/08/2014 - Justin Timberlake - Gdańsk

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 19/08/2014 - Justin Timberlake - Gdańsk

Post autor: The Burczax »

Wcale te dyskusje nie są dłuższe. A stają się długie głównie przez przeciwników "niemetalowego pedalstwa". Każdy temat dot. artysty popowego tak wygląda: przychodzi metal heart i mówi, że dany wykonawca to gówno i z tego rodzi się dyskusja.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

widman pisze:Ale niezrozumiałe jest to dla mnie, że jest to forum poświęcone jakby nie było kapeli heavy metalowej a dyskusje o gwiazdkach popu są dłuższe niż o płytach Killers czy Somewhere in Time....
To już jest akurat wina rycerzyków spod herbu zakutego łba, którzy za każdym razem muszą wypłakiwać swoje gorzkie żale w tych tematach. Tylko dzięki nim, tematy koncertów Madonny, Lady Gagi, Timberlake żyją na tym forum. Piękny paradoks :lol:
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

widman pisze:Jazz to osobna kwestia. Punk łączy się w jakiś sposób z muzyką metalową, chociażby użyciem żywych instrumentów. Country - no, coś w podobie bluesa, ale już gorzej. Ale nikt z nich nie słucha POPU albo jakiegoś ELECTRO czy DISCO. O to się rozchodzi.
Ja z racji pracy jaką wykonuję muszę czasem znosić na uszach składanki ESKA czy nową płytę Timberlejka czy Bejonce. Ale jakbym tego w domu słuchał, tak sam z siebie, to bym zwariował.
Pewne gatunki muzyczne przechodzą mi przez uszy, jak mi ktoś gdzieś włączy czy jadę autobusem. Jasne, przecież nikogo za to bić nie będę. Ale niezrozumiałe jest to dla mnie, że jest to forum poświęcone jakby nie było kapeli heavy metalowej a dyskusje o gwiazdkach popu są dłuższe niż o płytach Killers czy Somewhere in Time....
Widzisz a ja 100 razy bardziej cenię za kwestie muzyczne i pozamuzyczne country niż punk.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

FaithNoMore pisze:Lepiej mieć otwarty umysł muzyczny niż tkwić cały czas w jednym gatunku. ;-)
Lepiej dla kogo ? ;-)

Wiem, że nie o tym jest temat, ale taki metal tak jak punk czy jazz, blues wydaję się odrebnym stylem muzycznym, kontrkulturą i dziwnie się robi keidy słyszy się o tym jak ktoś któregoś lata jarał się Justinem Bieberem, a Slayerem w nastepne wakacje i tak na zmianę. Mimo wszystko wydaje mi się, że Lukasieka dużo racji w tymc o pisze jednak ma.
Ale to tak na marginesie.......
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Kocham to forum, przynajmniej dowiedziałem się, że źle łącze gatunki muzyczne :) . Jakie połączenia są modne w tym sezonie?
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kuki91 pisze:Kocham to forum, przynajmniej dowiedziałem się, że źle łącze gatunki muzyczne :)
A jarałeś się Justinem Bieberem w tamte wakacje? :)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Słuchanie słuchaniem, ale kiedy widzę kolesia czy dziewczynkę słuchających na co dzień Justina Timbergeja, Beyonce na koncercie metalowym odzianych w jakieś pieszczochy, glany, koszulki Behemocza, to po prostu kur**ca bierze :evil:
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Coo? Oszaleliście wszyscy?
Gustem muzycznym określacie ograniczoność umysłu? No to grubo :D
Nie lepiej położyć lachę na to co kto słucha?
Wasza dyskusja przypomina grę w ping-ponga...
Serio boli was, że ktoś obok płyt Iron Maiden, ma Cash'a czy Kujawiaki i Oberki vol.2 i z drugiej strony boli was, że ktoś ma tylko płyty Maiden?

Osobiście w różnych gatunkach widzę oczywiście różne stopnie artyzmu, w niektórych nie widzę go wcale. Ale to nie powód, żeby uważać ludzi którzy słuchają tego gatunku bezartyzmowego (IMO) za ograniczonych. Może po poprostu im się to podoba? I TYLE!? Trochę szacunku.

Jak gość wpierdala tylko spaghetti i pizzę (bo mu to smakuje) to jest ograniczony, bo nie żre bigosu przy okazji?
No proszę... :roll:
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Adrian S.O.S. pisze:A jarałeś się Justinem Bieberem w tamte wakacje? :)
Wlasnie nie, ale jade w tym roku na Timberlake'a dwa razy. Przez to nie wiem czy jestem metalem czy kim :cry:
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kuki91 pisze:
Adrian S.O.S. pisze:A jarałeś się Justinem Bieberem w tamte wakacje? :)
Wlasnie nie, ale jade w tym roku na Timberlake'a dwa razy. Przez to nie wiem czy jestem metalem czy kim :cry:
A uwazasz siebie za metalowca z tkaim podejsciem? Pewnie w koszulce Mayhem bedziesz w glanach stał pod sceną machają głową :)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nie, bo na koncertach metalowych też nigdy nie miałem glanów, długich włosów :o . Zawsze sie uważałem za metala, ale na szczęscie to forum mnie uratowało i już wiem, ze nie jestem.

DZIĘKI :idea:
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Kuki91 pisze:Nie, bo na koncertach metalowych też nigdy nie miałem glanów, długich włosów :o . Zawsze sie uważałem za metala, ale na szczęscie to forum mnie uratowało i już wiem, ze nie jestem.
Za metalowca, bo tez między innymi zespołów metalowych słuchasz ? hehehe
LukaSieka pisze:Słuchanie słuchaniem, ale kiedy widzę kolesia czy dziewczynkę słuchających na co dzień Justina Timbergeja, Beyonce na koncercie metalowym odzianych w jakieś pieszczochy, glany, koszulki Behemocza, to po prostu kur**ca bierze :evil:
Tacy zawodnicy to zwyczajni pozerzy, którzy myśl, że bedą fajni przez takie akcje.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Kończe ze swojej strony dyskusję, bo ona nie ma sensu, gdy każdy wie lepiej co ktoś inny robi i co powinien słuchac. Ale wy nie kończcie, bo przynajmniej jest rozrywka w ten wietrzny dzień :)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No bo nie trzeba mieć długich włosów i glanów żeby być metalowcem z krwi i kości. Tak właściwie to nie wiem skąd moda na glaniki, przecież żadna kapela w glanach nie chodziła nigdy:)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Kuki91 pisze:Kończe ze swojej strony dyskusję, bo ona nie ma sensu, gdy każdy wie lepiej co ktoś inny robi i co powinien słuchac. Ale wy nie kończcie, bo przynajmniej jest rozrywka w ten wietrzny dzień :)
Shakire na blu-ray będziesz oglądać?
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Albo jeszcze pogadam, bo też mnie to bawi :)

NIe mam długich wosów i glanów, ale co noc zabijam 3 czarne koty i wypijam krew dziewic - myślę, że to trochę rekompensuje :) .

Ale jak ktoś potrzebuje światu pokazać, że JESTĘ METALĘ bo chodze w glanach i mam długie włosy - proszę bardzo :)

EDIT: Nie posiadam blu-raya, ale chętnie bym zobaczył :)
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

metal pisze:z fartem dla prawdziwych :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=Hd8Y8KtapoY
Azarath podobny do Tokio Hotel.... Takich to kur*a powinni na pal nadziewać!
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

LukaSieka pisze:Azarath podobny do Tokio Hotel.... Takich to kur*a powinni na pal nadziewać!
Jak ja uwielbiam czytać na tym forum te komentarze, w których niektórzy popisują się swoim totalnym brakiem dystansu do muzyki i światopoglądów na jej temat... :B
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

Hehehe, przypomniało mi się jak w podstawówce słuchałem Limp Bizkit i chodziłem w za dużych spodniach z koszulką Kill Em All :D Starsze roczniki musiały mieć ze mnie dobrą polewkę, ale wtedy nawet nie myślałem czy to do siebie pasuje - lubiłem LB, lubiłem styl luźnych spodni (choć do dziś zastanawiam się jak to możliwe) + podobała mi się okładka Mety. Zero filozofii, bez specjalnego pozerstwa. Dobrze że nikt nie zrobił wtedy ze mnie śniadania :twisted:

widman pisze:Tak właściwie to nie wiem skąd moda na glaniki, przecież żadna kapela w glanach nie chodziła nigdy:)
Ot i dobry punkt, też się zastanawiałem skąd to się wzięło że każdy metal musi mieć glany. Sam nosiłem przez jakiś czas, ale uznałem to obuwie za bezsensowne - w zime mrozi, w lato grzeje i zacząłem się przez nie spóźniać do szkoły. Teraz czasem na grzyby ubiorę. A przecież maidenowskie jeansy i białe buty bardziej do DISCO stylu pasują, już o spandexie nie mówiąc... ;)
Ostatnio zmieniony ndz mar 16, 2014 9:51 pm przez Brooce, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ