Blaze Bayley 2018
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4783
Re: Blaze Bayley 2018
Ok, do Blaze'a zostało półtora tygodnia i plany się zmieniły. Pisałem o wszystkich gigach, po konsultacji i ogarnięciu tematy z Zygim wypadają Tychy (wolę mu pomóc z organizacją w Stalowej). Ale 2 maja uderzam na Wrocław, ktoś ma może ochotę mnie przekimać albo zna jakieś tanie miejscówki za grosze?
A może ktoś chce się zabrać na ten gig samochodem?
A może ktoś chce się zabrać na ten gig samochodem?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A ten Wro sie odbedzie?
No właśnie?
Odbędzie się normalnie.
@krusejder
Co do lokalnych portali czy innych... Przeszedłem się po kilku "większych", proponowałem logo na plakatach, wejściówki itp - gónwo... W największym portalu krzyknęli 800 zł za reklamę, w innym 500 - dałem sobie spokój. U mnie w PiSowej Woli każdy trzęsie portkami (mimo że pisowski el prezidente sypnął trochę groszem). Miałem ugadaną lokalną TV, lokalne radio i wyszło jedno wielkie G.
U mnie znów (podobnie jak dwa lata temu) zaczęło się zdzieranie daty z plakatów. Niestety w takim kraju żyjemy...
@krusejder
Co do lokalnych portali czy innych... Przeszedłem się po kilku "większych", proponowałem logo na plakatach, wejściówki itp - gónwo... W największym portalu krzyknęli 800 zł za reklamę, w innym 500 - dałem sobie spokój. U mnie w PiSowej Woli każdy trzęsie portkami (mimo że pisowski el prezidente sypnął trochę groszem). Miałem ugadaną lokalną TV, lokalne radio i wyszło jedno wielkie G.
U mnie znów (podobnie jak dwa lata temu) zaczęło się zdzieranie daty z plakatów. Niestety w takim kraju żyjemy...
To przykre, że lokalne media myślą jedynie o zarobku (skoro piszesz o pisowej woli, to może boją się umieszczenia na plakatach, żeby nie być posądzonym o wspieranie szatanizmuZygi pisze: ↑ndz kwie 22, 2018 12:32 pm Odbędzie się normalnie.
@krusejder
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Trzeba cisnąć z promocją w necie - portale muzyczne, FB (grupy koncertowe), czy nieliczne istniejące jeszcze fora. Tutaj trafiasz do ludzi, którzy słuchają tej muzyki. Lokalna tv? Kto to ogląda? 
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Warto to co gumbyy napisał wyżej połączyć z 1) trafnym wyborem klubu i ciśnięciem go o wykorzystywanie wszelkich przezeń posiadanych kanałów komunikacji i kontaktów z mediami dla dobra danej imprezy, 2) uruchomieniem sprzedaży biletów chociaż przez jedną bileterię, oczywiście oprócz ich sprzedaży w klubie i np. w zaprzyjaźnionych sklepach muzycznych.
+ plakaty w lokalnych sklepach/stoiskach muzycznych, czy też w klubach gdzie grają podobną muzę. Obowiązkowo plakaty w klubie - na wejściu, w kibelkach
Konkursy z wejściówkami na FB -to zawsze zwiększa fejm imprezy. Lokalny support też zmobilizować do udziału w promocji wydarzenia. Prosić, błagać znajomych
żeby też udostępnili/zaprosili ludzi z klimatu na imprezę... Sa agencje, które zajmują się promocją w necie - dogadać się z nimi w sprawie promo.
Opcji jest sporo, tylko trzeba to z odpowiednim wyprzedzeniem ogarniać.
Opcji jest sporo, tylko trzeba to z odpowiednim wyprzedzeniem ogarniać.
www.MetalSide.pl
Akurat z tego co piszesz Zygi to Ty robisz bardzo dużo i nie sądzę, by w tak niewielkim mieście był większy rynek na hard n heavy. Jakby mi pasował termin, to z przyjemnością bym się wybrał na ten gig.
Natomiast takie jechanie stereotypami o "Pisowej Woli" jest po prostu słabe. Nawet nie chodzi o to, że - jak sam napisałeś - jakieś minimalne wsparcie uzyskałeś, ale o to, że żadnych zapisów na tę muzykę nie ma. W TVP Kulturwa miałeś nawet audycję z Kostrzewskim. Inne media też okazują wsparcie, o ile ktoś z własnej woli nie opowiada się jako reprezentant bezmózgiej, totalnej opozycji.
Natomiast takie jechanie stereotypami o "Pisowej Woli" jest po prostu słabe. Nawet nie chodzi o to, że - jak sam napisałeś - jakieś minimalne wsparcie uzyskałeś, ale o to, że żadnych zapisów na tę muzykę nie ma. W TVP Kulturwa miałeś nawet audycję z Kostrzewskim. Inne media też okazują wsparcie, o ile ktoś z własnej woli nie opowiada się jako reprezentant bezmózgiej, totalnej opozycji.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
U mnie niestety to nie jest stereotyp... Niestety... Poszedłem do lokalnego radia i gazety:
"my o takich rzeczach nie piszemy"
"ale el presidente miasta wspiera"
"Oooo to jak najbardziej"
Niestety wszystkie lokalne media są trzymane w moim mieście za jaja, daje im kasę to siedzą cicho. Uchowały się ze dwa jakieś portale, ale ciul tam...
Co do reklamowania w klubie (i przez klub), w Stalowej klub jest tylko jeden, właściciel jołman madafaka ma na wszelkie koncerty których sam nie organizuje po prostu w...bane, trzeba się samemu o wszystko postarać. On tylko ma zainkasować co swoje. Nie ma u mnie nawet sklepu muzycznego poza empikiem.
Tutaj jest codzienna walka o każdą osobę, nawet nie chodzi żebym cokolwiek zarobił, bo po raz drugi będę miał finansową dupę. Chodzi o to żeby ludzie mieli okazję pójść na dobry koncert. Dlatego też bilety za pół ceny czy za darmo dla młodziaków.
Koncert dwa lata temu robiłem dla siebie, bo chciałem żeby w mojej pipidówie Blaze zagrał, teraz robię dla ludzi, może się obudzą.
"my o takich rzeczach nie piszemy"
"ale el presidente miasta wspiera"
"Oooo to jak najbardziej"
Niestety wszystkie lokalne media są trzymane w moim mieście za jaja, daje im kasę to siedzą cicho. Uchowały się ze dwa jakieś portale, ale ciul tam...
Co do reklamowania w klubie (i przez klub), w Stalowej klub jest tylko jeden, właściciel jołman madafaka ma na wszelkie koncerty których sam nie organizuje po prostu w...bane, trzeba się samemu o wszystko postarać. On tylko ma zainkasować co swoje. Nie ma u mnie nawet sklepu muzycznego poza empikiem.
Tutaj jest codzienna walka o każdą osobę, nawet nie chodzi żebym cokolwiek zarobił, bo po raz drugi będę miał finansową dupę. Chodzi o to żeby ludzie mieli okazję pójść na dobry koncert. Dlatego też bilety za pół ceny czy za darmo dla młodziaków.
Koncert dwa lata temu robiłem dla siebie, bo chciałem żeby w mojej pipidówie Blaze zagrał, teraz robię dla ludzi, może się obudzą.
A może... Blaze jest po prostu za słaby żeby ktoś specjalnie do Stalowej jechał a w samej Stalowej nie ma zainteresowania tematem.
Zmusisz ludzi żeby poszli na koncert?
Jeżeli ostatnio miałeś już klapę to nie wiem dlaczego dalej w to brniesz :/
Zmusisz ludzi żeby poszli na koncert?
Jeżeli ostatnio miałeś już klapę to nie wiem dlaczego dalej w to brniesz :/
Ja pojechałem dwa lata temu do Stalowej i gdyby nie termin, to w tym roku też bym się wybrał. W zeszłym roku w Skarżysku (ma jednak lepsze położenie pod względem dojazdu niż Stalowa) było sporo przyjezdnych. Oczywiście Blaze to nie jest niestety marka, która ściągnęłaby tłumy z daleka. W tym roku jest jeszcze kwestia tego, że 3 koncerty są stosunkowo niedaleko od siebie: SW - SK - Lublin, co na pewno ma wpływ na frekwencję w poszczególnych miastach. A że Zygiemu się chce... mnóstwo ciekawych imprez odbywa się dzięki temu, że ktoś ryzykuje i wykłada własną kasę, wiedząc, że może mu się nie zwrócić.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Najwięcej "złego" robi Zygiemu fakt, że na tej minitrasie są DWA koncerty w odległości 100 km - Skarland i Lublin. To oznacza, zważywszy na warunki dojazdowe, że szanse, iż ktoś spoza SW przyjedzie akurat do tej lokalizacji, są MINIMALNE.
I to nie jest PiSu wina, że BB robi 3 koncerty praktycznie obok siebie a resztę kraju ma nawet niemuśniętą .... A może jednak?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Z drugiej strony w Olsztynie totalna porażka, a 1. daleko od pozostałych lokalizacji 2. mają tam uczelnię, więc potencjalni chętni na imprezę powinni być (chociaż słyszałem co nie co o frekwencji na koncertach w Olsztynie oraz jak wygląda Olsztyn "by night" i nie spodziewałem się tam czego innego).
Będzie lepiej jak Blaze wyruszy na trasę "Best of Maiden".
Na dzień dzisiejszy jego dokonania muzyczne, czyt. ostatnia płyta jest po prostu słaba.
Na dzień dzisiejszy jego dokonania muzyczne, czyt. ostatnia płyta jest po prostu słaba.
krusejder teraz odwracasz kota ogonem. To nie jest temat polityczny, a jeżeli zahaczam już o politykę, to robię to tylko i wyłącznie wtedy, kiedy wiem co mówię. Nie napisałem że winą PiS`u jest zła frekwencja, tylko brak zainteresowania ze strony mediów. Ze Skarżyska czy Lublina tak czy inaczej nikt by nie przyjechał, tak jest od lat, ktokolwiek i kiedykolwiek tu zagrał. Będzie trochę ludzi z pobliskiego Sandomierza, Tarnobrzega, Leżajska.
Ludzie są niestety leniwi, jazda autem/busem/autobusem/pociągiem powyżej godziny, wymaga już za wielkiego poświęcenia.
@zgo powiem Ci tak, jakby każdy miał tak myśleć jak mówisz, to dalej na FB byś napierdalał jakie to evil nation jest złe, a nikt nie robi koncertów.
Moje pieniądze, mogę sobie nimi podetrzeć dupę, mogę podpalić nimi pod grillem i mogę sobie zrobić za nie koncert Blaze`a. Ani nie płaczę że kasę tracę (chociaż to jest akurat do dupy), tylko zaznaczam fakt. Ty wolisz kupić sobie pół litra za 17,99 niż wsiąść w polskiegobusa i przyjechać za te pieniądze do kolegi
Tobie czasem się nie chce iść na koncert w tym Twoim Wrocławiu. I to ja mam złe podejście próbując coś zorganizować.
Dzięki temu że zrobiłem koncert dwa lata temu i był on zajebiście odebrany przez wszystkich, chciały dla mnie zagrać takie kapele, że zapierdalał byś do Stalowej z wywieszonym jęzorem. Niestety to że człowiek musi zapierdzielać jak głupi, od dziesięciu lat leczyć raka czy zajmować się rodziną, czasu na to nie ma. Zrozumiesz za kilkanaście lat jak będziesz w moim wieku.
Co do frekwencji, to patrząc na sprzedaż biletów, w tym roku będzie w Stalowej delikatnie lepiej niż dwa lata temu
Ludzie są niestety leniwi, jazda autem/busem/autobusem/pociągiem powyżej godziny, wymaga już za wielkiego poświęcenia.
@zgo powiem Ci tak, jakby każdy miał tak myśleć jak mówisz, to dalej na FB byś napierdalał jakie to evil nation jest złe, a nikt nie robi koncertów.
Moje pieniądze, mogę sobie nimi podetrzeć dupę, mogę podpalić nimi pod grillem i mogę sobie zrobić za nie koncert Blaze`a. Ani nie płaczę że kasę tracę (chociaż to jest akurat do dupy), tylko zaznaczam fakt. Ty wolisz kupić sobie pół litra za 17,99 niż wsiąść w polskiegobusa i przyjechać za te pieniądze do kolegi
Dzięki temu że zrobiłem koncert dwa lata temu i był on zajebiście odebrany przez wszystkich, chciały dla mnie zagrać takie kapele, że zapierdalał byś do Stalowej z wywieszonym jęzorem. Niestety to że człowiek musi zapierdzielać jak głupi, od dziesięciu lat leczyć raka czy zajmować się rodziną, czasu na to nie ma. Zrozumiesz za kilkanaście lat jak będziesz w moim wieku.
Co do frekwencji, to patrząc na sprzedaż biletów, w tym roku będzie w Stalowej delikatnie lepiej niż dwa lata temu
@zygi Tak, masz rację.Zygi pisze: ↑pn kwie 23, 2018 9:15 am krusejder teraz odwracasz kota ogonem. To nie jest temat polityczny, a jeżeli zahaczam już o politykę, to robię to tylko i wyłącznie wtedy, kiedy wiem co mówię. Nie napisałem że winą PiS`u jest zła frekwencja, tylko brak zainteresowania ze strony mediów. Ze Skarżyska czy Lublina tak czy inaczej nikt by nie przyjechał, tak jest od lat, ktokolwiek i kiedykolwiek tu zagrał. Będzie trochę ludzi z pobliskiego Sandomierza, Tarnobrzega, Leżajska.
Moje pieniądze, mogę sobie nimi podetrzeć dupę, mogę podpalić nimi pod grillem i mogę sobie zrobić za nie koncert Blaze`a. Ani nie płaczę że kasę tracę (chociaż to jest akurat do dupy), tylko zaznaczam fakt. Ty wolisz kupić sobie pół litra za 17,99 niż wsiąść w polskiegobusa i przyjechać za te pieniądze do kolegiTobie czasem się nie chce iść na koncert w tym Twoim Wrocławiu. I to ja mam złe podejście próbując coś zorganizować.
Wolę sobie nawet kupić 1000 gum do żucia niż jechać na Blaze do Stalowej jak gra obok we Wrocku. Nie jest to kapela dla której będę specjalnie jeździł (nie z tym setem).
We Wrocku nie chodzę, jak mnie nie ma, a długi weekend majowy to jeden z nielicznych okresów kiedy mogę z tego miasta wyjechać i odpocząć.
Nie mam tyle czasu co Ty, myślę, że mam więcej obowiązków.
Nikt nie twierdzi, że masz złe podejście organizując coś. Chwała Tobie, że chcesz cos rozruszać w SW. Twierdzę tylko, że jeżeli nastawiłeś się na chociaż minimalny zysk czy wyjście na zero po wtopieniu hajsu dwa lata temu to... nie wyciągasz wniosków. Na dodatek, za porażkę frekwencyjną obwiniasz cały otaczający Cie świat (w tym mnie, że nie przyjadę).
Z Lublinem i Skarżyskiem to ja to bardziej widzę, że jak ktoś ma przyjechać z Warszawy/Łodzi, to Stalowa przegrywa ze Skarżyskiem i Lublinem. Chociaż, gdyby mi termin pasował, to pewnie byłbym na wszystkich trzech. Ale wiem, że ludzi z moim podejściem nie ma zbyt wielu, więc przede wszystkim trzeba ściągnąć miejscowych.
@zgo Co do trasy "Best of Maiden", ja się bardzo cieszę, że tego nie robi. Zrobił coś takiego kilka lat temu, za jakiś czas pewnie powtórzy, ale cieszy mnie, że nagrywa płyty i gra przede wszystkim swój solowy materiał, a nie wykorzystuje faktu, że nagrał dwie płyty z jednym z najpopularniejszych zespołów metalowych.
@zgo Co do trasy "Best of Maiden", ja się bardzo cieszę, że tego nie robi. Zrobił coś takiego kilka lat temu, za jakiś czas pewnie powtórzy, ale cieszy mnie, że nagrywa płyty i gra przede wszystkim swój solowy materiał, a nie wykorzystuje faktu, że nagrał dwie płyty z jednym z najpopularniejszych zespołów metalowych.
Majówka ,małe miasto ,brak zainteresowania ze strony mediów ,koncerty w Skarżysku i Lublinie + inne koncerty w Polsce ,często za free - to główne powody niezadowalającej frekwencji w Stalowej W.
Ja pewnie też bym był w Stalowej Woli gdyby nie wyjazd na majówkę (będę w Skarżysku na gigu a ,że dosłownie pół godz. jazdy samochodem będę wypoczywał od Skarżyska to gig będzie taką wisienką na torcie
) dwa lata temu byłem u Zygiego w Stalowej u było zarąbiście ,nawet mnie przenocował i to że mu się chce organizować to szacun !!
Ja pewnie też bym był w Stalowej Woli gdyby nie wyjazd na majówkę (będę w Skarżysku na gigu a ,że dosłownie pół godz. jazdy samochodem będę wypoczywał od Skarżyska to gig będzie taką wisienką na torcie
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12