Avantasia - Europa 2019
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Avantasia - Europa 2019
O i to jest koncepcja
Może teraz by się machnęło te bilety do Preszowa, by był św. Spokój ?! Vip statie mogą się sprzedać i co my zrobimy?
https://www.ticketportal.sk/Event/Avant ... idp=169346
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dzisiaj o 21 wychodzi singiel. Utwór The Raven Child ma bagatela 12 minut. Udzielają się w nim Jorn i Hansi Kursh :-)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja przesluchalem już cała płytę i mnie nie zachwyciła
Jestem za. Mogę liczyć na pomoc?krusejder pisze: ↑pn gru 03, 2018 3:30 pm Może teraz by się machnęło te bilety do Preszowa, by był św. Spokój ?! Vip statie mogą się sprzedać i co my zrobimy?
dwa bilety ? Napisz mi na PW swój email, spróbuję kupić bilety osoby, dla mnie i dla Was.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
The Raven Child jest znakomite... Zyskuje przy każdym przesłuchaniu. Pachnie trochę The Mystery of Time, które na początku mnie nie przekonało a dla którego czas działa na korzyść 
Ja nowa Avantasie kupuej w ciemno z jednego powodu - Hansi Kurch! 
Czy ktoś wybiera się na koncert 6 maja do Budapesztu?
Myślę, że można napisać parę zdań o nowej płycie.
Dla mnie płyta bardzo dobra, może ciut lepsza niż "Ghostlights". Jest bardzo długa - z bonusem 1h 10 minut ale tej długości nie czuć podczas słuchania.
Najlepsze momenty to otwieracz, Raven Child, Starlight, Lavender i Requiem for a Dream. Szkoda, że tego ostatniego na żywo się nie usłyszy, bo utwór jest niesamowity, szczególnie od 4:35 kiedy Kiske wzbija się na wyżyny. Na żywo go nie usłyszymy bo nikt inny nie będzie w stanie tego zaśpiewać. Nie obraziłbym się, gdyby album PU brzmiał podobnie jak właśnie Requiem.
Album nie ma słabych momentów w zasadzie - może troszkę odstają Invicible i Alchemy, które zresztą należy traktować jak jeden utwór.
Jakbym miał typować kandydatów do grania live to Moonglow, Raven Child, Lavender, Starlight, Piper.... Pokaźna porcja.
Ocena 8/10. Nie jest to kolejna Metal Opera ale żadna z płyt po tych słynnych klasykach nią nie była więc nikt tego nie oczekiwał. Konwencja Ghostlights została utrzymana i wyszło to bardzo dobrze. W moim prywatnym rankingu jest na czwartym miejscu, za Operami i Scarecrow a przed Ghostlights.
Dla mnie płyta bardzo dobra, może ciut lepsza niż "Ghostlights". Jest bardzo długa - z bonusem 1h 10 minut ale tej długości nie czuć podczas słuchania.
Najlepsze momenty to otwieracz, Raven Child, Starlight, Lavender i Requiem for a Dream. Szkoda, że tego ostatniego na żywo się nie usłyszy, bo utwór jest niesamowity, szczególnie od 4:35 kiedy Kiske wzbija się na wyżyny. Na żywo go nie usłyszymy bo nikt inny nie będzie w stanie tego zaśpiewać. Nie obraziłbym się, gdyby album PU brzmiał podobnie jak właśnie Requiem.
Album nie ma słabych momentów w zasadzie - może troszkę odstają Invicible i Alchemy, które zresztą należy traktować jak jeden utwór.
Jakbym miał typować kandydatów do grania live to Moonglow, Raven Child, Lavender, Starlight, Piper.... Pokaźna porcja.
Ocena 8/10. Nie jest to kolejna Metal Opera ale żadna z płyt po tych słynnych klasykach nią nie była więc nikt tego nie oczekiwał. Konwencja Ghostlights została utrzymana i wyszło to bardzo dobrze. W moim prywatnym rankingu jest na czwartym miejscu, za Operami i Scarecrow a przed Ghostlights.
Czy wybiera się ktoś na koncert do Preszowa 27 marca / albo chciałby się wybrać?
Wiadomo czy ktoś dołączy podczas gigów w Europie do składu ? Kiske (inni ,którzy śpiewają na albumie)?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Myślę, że pewna jest obecność Jorna, Catleya, Atkinsa, Tate'a. Bardzo prawdopodobna Candice Night.
Natomiast Tobias pisał jakiś czas temu na fejsie czy Twitterze że Kiske nie będzie, ponieważ będzie zajęty z Dyniami. Kursch z kolei zajęty z D&W.
Natomiast Tobias pisał jakiś czas temu na fejsie czy Twitterze że Kiske nie będzie, ponieważ będzie zajęty z Dyniami. Kursch z kolei zajęty z D&W.
- blackcocker
- -#Moderator

Dziś w końcu posłuchałem nowej płyty. Bardzo fajny materiał, choć byłem nieco zniechęcony, bo singiel "Moonglow" mi strasznie nie wszedł. Słuchając płyty ciągiem nie odczuwam jednak do niego jakiejś wielkiej antypatii. Najlepsze numery dla mnie to "Starlight" i "Requiem for a Dream". Fajnie usłyszeć Geoff'a, numery z nim są niezłe.
Fajny cover jednego z moich ulubionych numerów ever czyli "Maniaca"
Po pierwszym odsłuchu z czystym sercem 7,5/10, ale czuje że z każdym kolejnym będzie coraz lepiej
Fajny cover jednego z moich ulubionych numerów ever czyli "Maniaca"
Po pierwszym odsłuchu z czystym sercem 7,5/10, ale czuje że z każdym kolejnym będzie coraz lepiej
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Čo sa týka koncertnej zostavy Moonglow World Tour, tak sú známe tieto mená :
Tobias Sammet – hlavný spev
Eric Martin – spev (Mr. Big)
Jorn Lande – spev (Jorn, ex-Masterplan)
Geoff Tate – spev (Operation Mindcrime, ex-Queensryche)
Bob Catley – spev (Magnum)
Ronnie Atkins – spev (Pretty Maids)
Herbie Langhans – spev (Sinbreed, ex-Seventh Avenue)
Adriene Cowan – spev (Seven Spires)
Oliver Hartmann – spev + gitara (ex-At Vance)
Sascha Paeth – gitara (ex-Heavens Gate)
Miro Rodenberg – klávesy, zborový spev
Felix Bohnke – bicie (Edguy)
Andre Neygenfind – basgitara
Piękny język. Spev, bicie, będzie się działo 
bicie wymiata
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zawsze to powtarzam, jako imperialista polski.
50 lat wspólnego państwa ze Słowakami i nastąpiłaby pełna unifikacja językowa. 900 lat państwa węgierskiego i 50 czesko-słowackiego tego nie zrobiły, co polszczyzna by dokonała.
50 lat wspólnego państwa ze Słowakami i nastąpiłaby pełna unifikacja językowa. 900 lat państwa węgierskiego i 50 czesko-słowackiego tego nie zrobiły, co polszczyzna by dokonała.
U mnie od wczoraj Avantasia leci na okrągło
Bamberg coraz bliżej
Bamberg coraz bliżej
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Bamberg? Masz tam najbliżej czy jak? 
Ja też się nie mogę doczekać, tyle, że Pragi. I od 27 nie zaglądam do tematu i nie chce nic wiedzieć o secie.
Wyszedł singiel "Alchemy" więc to kolejny pewniak w secie.
Ja też się nie mogę doczekać, tyle, że Pragi. I od 27 nie zaglądam do tematu i nie chce nic wiedzieć o secie.
Wyszedł singiel "Alchemy" więc to kolejny pewniak w secie.