Genesis

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Genesis

Post autor: Deleted User 2259 »

Myślałem, że się wybierasz. No nic pozostaje nam czekać. Phil w jednym z wywiadów mówił gdzieś, że po trasie w USA będzie definitywny koniec Genesis, wiec pewnie nie będzie gigów w 2022. A jeśli to to fajne byłyby halówki, np w Tauronie. Jego syn daje radę na perce, szkoda tylko, że znowu nic z Foxtrota się nie pojawiło w setliście :/ aż się prosiło o Supper's Ready ten ostatni raz.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

O Tauronie nawet nie marzę :) Jakby chociaż jaki Berlin sie trafił to by było dobrze :) Po prostu słabo tak kończyć bez wyciśnięcia hajsu z rynku niemieckiego... wszak solowe gigi Phila sprzedały się tam całkiem całkiem, a bilety po 350 ojro te pod scenę chodziły..
Deleted User 2259

Niemcy, Włochy, Francja, Hiszpania i ze 2 w Anglii starczy, z 12-15 gigów, też się wybiorę :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

IgorW pisze: śr wrz 22, 2021 10:04 am Bardzo przyzwoita setlista. Widziałem ich w Chorzowie, w 2007 roku i był to rewelacyjny koncert. Ubolewam, że nie będzie mi dane złapać ich na tej trasie, nie jestem gotów ponosić takie koszty :/
Też byłem. Fantastyczny występ.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Mizantrop pisze: śr wrz 22, 2021 6:19 pm Myślałem, że się wybierasz. No nic pozostaje nam czekać. Phil w jednym z wywiadów mówił gdzieś, że po trasie w USA będzie definitywny koniec Genesis, wiec pewnie nie będzie gigów w 2022. A jeśli to to fajne byłyby halówki, np w Tauronie. Jego syn daje radę na perce, szkoda tylko, że znowu nic z Foxtrota się nie pojawiło w setliście :/ aż się prosiło o Supper's Ready ten ostatni raz.
SR było probowane, a na pewno dwie ostatnie części. Pewnie słabo wychodziło i odpuscili - Nic Collins wskazał właśnie Apokalipsę jako najbardziej uciążliwa rzecz podczas prób, zresztą nic dziwnego :)
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 2259

Sardi, to tego nie wiedziałem. Jak na ten moment żadnych zmian w secie, wiec tak już pewnie zostanie. Może w Stanach coś zmienią.
Deleted User 2259

https://www.terazmuzyka.pl/genesis-odwo ... s_tyodLMZE

Genesis odwołuje koncerty z powodu infekcji covid w zespole
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

https://www.amazon.com/dp/B0BS49XTBQ/re ... CNdJHJSqfc

3 marca wychodzi piękny box z nagraniami koncertowymi z lat 70-98. Szkoda, że tylko Londyn 80 (najlepszy koncert Genesis ever) został obcięty o parę tracków, już mogli dać cały, a resztę jako bonusy. No ale fajnie, że coś się dzieje w tym temacie :) nad całością czuwali Tony Banks i Nick Davis

ps. No i fajnie, że wrzucili coś z ery Wilsona :D
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 8107

O, dzieki za info :) powiem ojcu, na pewno kupi.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

update: jednak 17 lutego u nas, 3 marca w Stanach
setlist.fm/user/matt01
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Phil Collins skończył 72 lata.
Deleted User 8107

Mam problem z Barankiem niby spoko album, ale za dużo tych wałków jest, ja wiem, że to concept i wszystko powinno się sklejać w jedną całość, ale muzycznie to nie jest imo jakieś arcydzieło, nie wiem, czy nie wolę Djuka nawet. Może jakiś nienormalny jestem.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Scarred pisze: pt lut 10, 2023 8:23 pm Mam problem z Barankiem niby spoko album, ale za dużo tych wałków jest, ja wiem, że to concept i wszystko powinno się sklejać w jedną całość, ale muzycznie to nie jest imo jakieś arcydzieło, nie wiem, czy nie wolę Djuka nawet. Może jakiś nienormalny jestem.
Ja mam podobnie - wg mnie ostatecznie trochę przeholowali. Wciąż to spoko materiał, ale nie straciłby na obcięciu kilkunastu minut, szczególnie z drugiej części
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 8107

Sardi z Batumi pisze: pt lut 10, 2023 8:25 pm
Scarred pisze: pt lut 10, 2023 8:23 pm Mam problem z Barankiem niby spoko album, ale za dużo tych wałków jest, ja wiem, że to concept i wszystko powinno się sklejać w jedną całość, ale muzycznie to nie jest imo jakieś arcydzieło, nie wiem, czy nie wolę Djuka nawet. Może jakiś nienormalny jestem.
Ja mam podobnie - wg mnie ostatecznie trochę przeholowali. Wciąż to spoko materiał, ale nie straciłby na obcięciu kilkunastu minut, szczególnie z drugiej części
Ale i tak lepsze niż The Astonishing :lol: :wink: Może za jakiś czas będę w tym temacie robić recenzje płyt Genesis, tylko na razie skończę moje top 50 lat 2000-2022.
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Mam podobne odczucia. Baranek spoko płyta, ale nieco na niej "za dużo".
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Scarred pisze: pt lut 10, 2023 8:25 pm
Sardi z Batumi pisze: pt lut 10, 2023 8:25 pm
Ale i tak lepsze niż The Astonishing :lol: :wink: Może za jakiś czas będę w tym temacie robić recenzje płyt Genesis, tylko na razie skończę moje top 50 lat 2000-2022.
Spoko, chętnie poczytam i podyskutuje :D
setlist.fm/user/matt01
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Baranek gdzieś tak tak na 6-7 miejscu w dyskografii Genesis, jak dla mnie.
Deleted User 8107

Steve Hackett wydaje nowy album (okładka mi się nie chce załadowac, ale bardzo fajna)

Tracklista:

1. People Of The Smoke
2. These Passing Clouds
3. Taking You Down
4. Found And Lost
5. Enter The Ring
6. Get Me Out!
7. Ghost Moon and Living Love
8. Circo Inferno
9. Breakout
10. All At Sea
11. Into The Nightwhale
12. Wherever You Are
13. White Dove
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Razem z Sardim taki wykon Land of Confusion odjebaliśmy że czekamy na telefon od Genesis

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ