40 rocznica wydania jedynki Iron Maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 40 rocznica wydania jedynki Iron Maiden

Post autor: Schizoid »

Ale skąd w ogóle pomysł że będzie? To pytanie brzmi, jakby była jakaś wątpliwość, a na razie nie było żadnych newsów na ten temat. Kolega z artykułu - cholera wie, czy jeszcze tu zagląda.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ma tutaj konto ten user, ale rzadko go widać.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: lochinvar »

Invader pisze: ndz lis 03, 2019 11:09 pm Ma tutaj konto ten user, ale rzadko go widać.
Jak znasz tego użytkownika a z artykułu wynika że ma bezpośredni kontakt z liderem IM, to może mógłbyś posłać mu zapytanie w omawianym zakresie?
W ogóle czy użytkownicy tego forum chcieliby rocznicowe wydanie jedynki?
Myślę że większość czeka na 2022 i rocznicowe wydanie TNOTB.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

lochinvar pisze: pn lis 04, 2019 8:20 am
Invader pisze: ndz lis 03, 2019 11:09 pm Ma tutaj konto ten user, ale rzadko go widać.
Jak znasz tego użytkownika a z artykułu wynika że ma bezpośredni kontakt z liderem IM, to może mógłbyś posłać mu zapytanie w omawianym zakresie?
W ogóle czy użytkownicy tego forum chcieliby rocznicowe wydanie jedynki?
Ale po co się wydurniać pytaniem, skoro zespół nawet słowem nie dał do zrozumienia, że cokolwiek planuje?

A Maciek się uaktywni jak będą koncerty do ogarnięcia :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

lochinvar pisze: ndz lis 03, 2019 11:03 pm Ma być to anniversary edition czy nie?
https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,3 ... rects=true
W/w kolega mógłby zapytać lidera IM czy jest jakaś szansa?
Spartan siedzi właśnie w Anglii i polewa DiAnno, jest szansa że bedzie rerecord. Tracklista:

1. Prowlah
2. (Dont) Remember Tomorrow
3. Wheeling free
4. Phantom of the last Night
5. Transsyberia
6. Strange drink
7. Charley the Harley
8. Iron Maiden

Na bebnach Thunderstick, na gitarze Stratton. Cześć wokali Wilcock bo Paul nie nauczy się wszystkich tekstów. Wydanie na 10x cd, 3 vinylach, w boxie także flaszka taniego winka
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

lochinvar pisze: pn lis 04, 2019 8:20 am
Nikt chyba nie pisał o tym, że czeka na coś takiego. Prędzej na reedycję Hammersmith. Mnie osobiście jakieś demówki i nagrania z prób mało interesują.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

remi pisze: czw paź 31, 2019 4:30 pm Ja ostatnio kupiłem ....And Justice na kasecie magnetofonowej, wydanie 2018 :D co prawda to niezależna produkcja Mety ale skoro jest popyt jest podaż. Akurat uważam, że wydanie pakietu History of IM part 4 na DVD/Bluray miałoby duży, nie tylko kolekcjonerski, popyt.
Ale mi nie chodziło o to, że wszystko trzeba wydawać na nowoczesnych nośnikach, kasety mają swoje specyficzne właściwości, winyle tak samo. Ale wydawać DVD jest po prostu głupotą, nie ma w nim nic, co by można wyciągnąć jako jakąkolwiek zaletę nad BD. Już VHS bym zrozumiał, choć akurat tutaj o odtwarzacze coraz ciężej. :P
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Dzosef pisze: pn lis 04, 2019 9:33 am
lochinvar pisze: ndz lis 03, 2019 11:03 pm Ma być to anniversary edition czy nie?
Spartan siedzi właśnie w Anglii i polewa DiAnno, jest szansa że bedzie rerecord. Tracklista:

1. Prowlah
3. Wheeling free
5. Transsyberia
6. Strange drink
7. Charley the Harley
8. Iron Maiden

Na bebnach Thunderstick, na gitarze Stratton. Cześć wokali Wilcock bo Paul nie nauczy się wszystkich tekstów. Wydanie na 10x cd, 3 vinylach, w boxie także flaszka taniego winka
Takie wydanie kupiłbym jedynie dla owej flaszki
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Dzosef pisze: pn lis 04, 2019 9:33 am

1. Prowlah
3. Wheeling free
5. Transsyberia
6. Strange drink
7. Charley the Harley
8. Iron Maiden

Myślę, że Panu Dianno należy się szacunek za to co z Iron Maiden zrobił dla heavy metalu. Nie czas i pora drwić z jego stanu zdrowia i nałogów. Być może gdyby nie 2 pierwsze płyty Iron Maiden nie byłoby tam gdzie jest dzisiaj ale to tylko moje gdybanie. Bruce Dickinson miał ułatwione zadanie, a przecież uprzednio nagrał 2 a w zasadzie 3 płyty z zespołem Samson, który większej kariery przez to nie zrobił. Mimo to szacunek dla obu Panów. Zajmujmy się muzyką a nie stanem zdrowia i nałogami poszczególnych osób.
Wracajac do tematu, jak brak chetnych to i towaru nie będzie. Po dyskusji w temacie rozumiem, że tylko ja jestem zainteresowany aby zespół Iron Maiden wydał taki rocznicowy box. Ja dałem tylko propozycje czego bym oczekiwał. Równie dobrze może to byc tylko jedynka plus nagrania z singli, moze coś z live jako double CD. Poza tym celowo wszystko rozdrobniłem aby każde z tych czesci miało okolicznosciową okładkę i wkładkę.
Co do ponownego nagrania materiału z jedynki ostatecznie sie wypowiedziałem. Widać ciężko temat przeglądnąć. :facepalm:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Z różnych książek można wyczytać, że płyty z Di'Anno nie były wcale bardziej rozpoznawalne od płyt Samsona z Dickinsonem w latach 80. To, że jedynka i Killers są znane teraz aż tak, jest zasługą tego, że Iron Maiden zaczęło wybijać się ponad inne heavy metalowy zespoły właśnie z Dickinsonem. Przecież to oczywiste.
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

MaidenFan pisze: pn lis 04, 2019 6:12 pm Z różnych książek można wyczytać, że płyty z Di'Anno nie były wcale bardziej rozpoznawalne od płyt Samsona z Dickinsonem w latach 80. To, że jedynka i Killers są znane teraz aż tak, jest zasługą tego, że Iron Maiden zaczęło wybijać się ponad inne heavy metalowy zespoły właśnie z Dickinsonem. Przecież to oczywiste.
Iron Maiden - Iron Maiden w UK 4 pozycja (official albums chart) Samson - Head On w UK 34 pozycja (official albums chart)
Iron Maiden - Killers w UK 12 pozycja (official album chart) Samson - Shock Tactics brak na official albums chart

Porównanie chyba jednoznaczne?
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

obstawiam, że z wypuszczaniem tego typu boksików, rocznicowych wydań etc. czekają aż będą na zasłużonej emeryturze i właśnie jedyne co im pozostanie, to odcinanie kuponów, których w sumie mają sporo do odcięcia ;) Także polecam rozkoszować się tym, co jest, przede wszystkim nadchodzącymi koncertami, bo niestety, ale coraz mniej czasu zostało na oglądanie ich na żywo. Myślę, że najwcześniej za 10 lat na 50-kę debiuty mogą pokusić się o coś specjalnego, bo wcześniej to chyba nie ma po co, nie? Szczególnie, że moim zdaniem Eddies Archive te kilkanaście lat temu dał sporo ciekawego materiału, tak samo jak DVD Early Years. Razem do kupy chyba dobrze odkopuje to lata debiutu, nie? Dla chcących więcej pozostaje YT, z całkiem sporą kolekcją archiwalnych koncertów w nawet niezłej jakości i to wciąż za darmo!
lochinvar
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Siwy pisze: pt lis 08, 2019 1:54 pm Myślę, że najwcześniej za 10 lat na 50-kę debiuty mogą pokusić się o coś specjalnego, bo wcześniej to chyba nie ma po co, nie? Szczególnie, że moim zdaniem Eddies Archive te kilkanaście lat temu dał sporo ciekawego materiału, tak samo jak DVD Early Years. Razem do kupy chyba dobrze odkopuje to lata debiutu, nie?
    Eddies Archives w zasadzie nieosiągalny. DVD o którym mowa wyżej owszem. Jednak oba wydawnictwa dotyczą nie tylko okresu z Paulem Dianno ale i także z Brucem Dickinsonem. Chodzi o to żeby zebrać w całość chociażby materiał audio z czasu wydania jedynki i przed oraz zremasterowac na podobnym poziomie co jedynka. Być może dorzucić coś extra dotychczas niepublikowanego. Oczywiście biorąc po uwagę internet można coś podobnego samemu sobie stworzyć ale nie będzie to to samo co oryginał. No i jakaś ciekawa wkladeczka też miła dla oka by była. :dance:
    Awatar użytkownika
    Geri666
    -#Clansman
    -#Clansman

Post autor: Geri666 »

Dzis mija 40 lat... ale bym sobie re-reordingu posluchal, takiego z Brucem :D
    Awatar użytkownika
    Schizoid
    -#The Alchemist
    -#The Alchemist

Lochinvar już świeczki i kadzidło pali

pz
    -#Administrator
    -#Administrator

Post autor: pz »

geri92 pisze: wt kwie 14, 2020 12:14 pm Dzis mija 40 lat... ale bym sobie re-reordingu posluchal, takiego z Brucem :D
    A nie z Blazem? :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
    03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
    05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
    06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
    07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
    08: Castle Rat, Soen
    Awatar użytkownika
    gumbyy
    ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

I "British Steel" też. Takie combo :)

Obrazek
    www.MetalSide.pl
    Frost No
    -#Prisoner
    -#Prisoner

Post autor: Frost No »

Pamietam wkladke w formie plakatu zreszta bardzo fajna w tygodniku Razem o Ironach gdzie na odwrotnej stronie ktos kto ocenial pierwsze dwa albumy utwor po utworze slyszac Transylwanie przechodzaca w Strange World twierdzil ze to blad wydawniczy i szedl w zaparte ze takiego utwpru jak Strange nie ma na albumie . Niedlugo pozniej oceniajac The number stwierdzik ze to juz nie jest heavy metal ...za mocne .
    Awatar użytkownika
    Marcioch
    -#Invader
    -#Invader

Post autor: Marcioch »

https://666.ironmaiden.com/collections/im-40 czyli nowy merch, jak zawsze w wielkiej (przynajmniej na miare mojego licealnego niezyt zamożnego portfela) cenie. Może coś więcej na dniach wejdzie
    The X Factor jest niedocenianym dziełem, change my mind
    Awatar użytkownika
    MaidenFan
    -#Nomad
    -#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Generalnie oprócz koszulek trasowych to bardzo słaby mają ten merch koszulkowy według mnie. Fajnie, że chociaż Edek pierwszy, a nie remasterowany.
    ODPOWIEDZ