Bon Jovi

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Bon Jovi

Post autor: Adrian S.O.S. »

AncientMariner pisze: pn maja 03, 2021 10:49 pm
Dzosef pisze: pn maja 03, 2021 5:28 pm Dla mnie boomer to taki gość, któremu wiekowo bliżej do mojego ojca (swoją drogą - zupełnie pozbawionego takiego nadęcia i spiny w tematach muzycznych) niż do mnie, który siedzi i hurr durzy, że te Bon Dżowi to pedały bo śpiewają o dziewczynach.
Mnie kiedyś wcześniej też przy okazji jakiegoś wątku nazwałeś boomerem. I teraz z racji tego zapytam czy Twój ojciec ma 30 lat? Ile w takim razie masz Ty? 13? :) Jeżeli nie to chyba zatem prawdą jest że dla Ciebie boomerem jest każdy powyżej 25 roku życia i jedynie nie zgadzający się z Twoim zdaniem tak jak ktoś wcześniej napisał
No dla Dzosefa właśnie każdy kto ma ponad 25 lat jest już z punktu boomerem. Mnie się tez oberwało od niego zarzutami że jestem boomerem w momencie kiedy miałem skończone 30 lat :). Dla niego to po prostu takie fajne "na czasie" słówko którego się używa przy każdej jednej okazji kiedy się ktoś z nim nie zgadza i oto cała filozofia.
Także jeżeli jesteś niekonsekwentny to jesteś boomerem.
Uważasz Spice Girls za komercyjny band to jesteś boomerem.
Lubisz np. Kreator albo Sodom bardziej od Megadeth to jesteś boomerem :lol:
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

octavarium pisze: pn maja 03, 2021 5:06 pm Dla Dzosefa każdy kto ma inne zdanie niż on i ma więcej niż 25 lat jest boomerem więc to rzucanie boomerami na lewo i prawo również w tym temacie mnie w ogóle nie dziwi

A tak baj de łej to Richie Sambora w Tylko Rocku po wydaniu albumu Crush mówił że komponują utwory tak żeby podobały się ludziom zatem tym bardziej widać że dla Dzosefa słowo "boomer" to nic innego jak obrzucanie błotem kogoś kto sie z nim po prostu nie zgadza
Nie wiem czy mówimy o tym samym wywiadzie ale kiedyś z Tylko Rocku Sambora mówił że przed pracą nad albumem Crush słuchali tego co akurat jest na czasie i tworzyli nowy materiał na płytę tak żeby nie zawieść oczekiwań ludzi. Chcieli po prostu nagrać kolejny krążek który będzie się podobał jak największej liczbie odbiorców i będzie się dobrze sprzedawał. Ale to chyba żadna tajemnica że Bon Jovi zawsze nagrywało chwytliwe i wpadające w ucho pop-rockowe piosenki i celowało w jak największą rzesze fanów popularnej muzyki
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Adrian S.O.S. pisze: wt maja 04, 2021 9:44 am
AncientMariner pisze: pn maja 03, 2021 10:49 pm
Dzosef pisze: pn maja 03, 2021 5:28 pm Dla mnie boomer to taki gość, któremu wiekowo bliżej do mojego ojca (swoją drogą - zupełnie pozbawionego takiego nadęcia i spiny w tematach muzycznych) niż do mnie, który siedzi i hurr durzy, że te Bon Dżowi to pedały bo śpiewają o dziewczynach.
Mnie kiedyś wcześniej też przy okazji jakiegoś wątku nazwałeś boomerem. I teraz z racji tego zapytam czy Twój ojciec ma 30 lat? Ile w takim razie masz Ty? 13? :) Jeżeli nie to chyba zatem prawdą jest że dla Ciebie boomerem jest każdy powyżej 25 roku życia i jedynie nie zgadzający się z Twoim zdaniem tak jak ktoś wcześniej napisał
No dla Dzosefa właśnie każdy kto ma ponad 25 lat jest już z punktu boomerem. Mnie się tez oberwało od niego zarzutami że jestem boomerem w momencie kiedy miałem skończone 30 lat :). Dla niego to po prostu takie fajne "na czasie" słówko którego się używa przy każdej jednej okazji kiedy się ktoś z nim nie zgadza i oto cała filozofia.
Także jeżeli jesteś niekonsekwentny to jesteś boomerem.
Uważasz Spice Girls za komercyjny band to jesteś boomerem.
Lubisz np. Kreator albo Sodom bardziej od Megadeth to jesteś boomerem :lol:
A ja jestem przekonany że dla Dzosefa ktoś od niego nawet młodszy w sytuacji kiedy się z nim nie zgadza, nie podziela jego zdania jest boomerem. Skoro ja mam niewiele ponad trzy dychy i nim jestem to znaczy wiek nie ma tu nic do rzeczy
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Felcio pisze: wt maja 04, 2021 10:12 am
octavarium pisze: pn maja 03, 2021 5:06 pm Dla Dzosefa każdy kto ma inne zdanie niż on i ma więcej niż 25 lat jest boomerem więc to rzucanie boomerami na lewo i prawo również w tym temacie mnie w ogóle nie dziwi

A tak baj de łej to Richie Sambora w Tylko Rocku po wydaniu albumu Crush mówił że komponują utwory tak żeby podobały się ludziom zatem tym bardziej widać że dla Dzosefa słowo "boomer" to nic innego jak obrzucanie błotem kogoś kto sie z nim po prostu nie zgadza
Nie wiem czy mówimy o tym samym wywiadzie ale kiedyś z Tylko Rocku Sambora mówił że przed pracą nad albumem Crush słuchali tego co akurat jest na czasie i tworzyli nowy materiał na płytę tak żeby nie zawieść oczekiwań ludzi. Chcieli po prostu nagrać kolejny krążek który będzie się podobał jak największej liczbie odbiorców i będzie się dobrze sprzedawał. Ale to chyba żadna tajemnica że Bon Jovi zawsze nagrywało chwytliwe i wpadające w ucho pop-rockowe piosenki i celowało w jak największą rzesze fanów popularnej muzyki
O tym pisałem że Sambora sam w wywiadzie otwarcie mówił że komponują utwory tak żeby podobały się jak największej rzeszy ludzi. Co za tym idzie zarobić jak najwięcej pieniędzy na ich muzyce
AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 9:35 am
Dzosef pisze: pn maja 03, 2021 8:55 pm No to równie dobrze możesz stwierdzić, że muzycznie Judas Priest nie różni się zbytnio od Britney Spears, albo Iron Maiden od zespołu "Mazowsze". I każde z tych porównań jest równie bezsensowne
A czy Twoim zdaniem Judas Priest albo Iron Maiden chcieli grać najbardziej popularną muzyke po to zeby zarabiać na tym jak najwięcej pieniędzy?
Grać takie numery żeby podbijać jakiś rynek?
Czy według Ciebie Judasom albo Maiden pisali utwory w taki sposób żeby trafiły do jak najszerszego grona odbiorców??
Britney Spears przeważnie utwory pisało masa ludzi. Pracował nad jej sukcesem cały sztab żeby zarobić jak najwięcej pieniędzy co można łatwo sprawdzić nawet na głupiej Wikipedii. Jeżeli sądzisz że tak samo było z Judas Priest czy Iron Maiden to dlaczego do cholery nikt nie pisał im kawałków pod Def Leppard albo Bon Jovi skoro to się dużo lepiej sprzedawało?
No właśnie, jeżeli nie jest w stanie wskazać utworów Iron Maiden albo Judas Priest które pisali im ludzie po to żeby brzmiały bardziej komercyjnie i się lepiej sprzedały to każde porównanie Dzosefa do Britney Spears tak jak pisał sam jest bezsensowne
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Czy według Ciebie Judasom albo Maiden pisali utwory w taki sposób żeby trafiły do jak najszerszego grona odbiorców??
Judas Priest? Jak najbardziej. Całe lata 80 to w ich wykonaniu szukanie komercyjnego sukcesu. Jak Maiden osiągnęli sukces z heavy, to wydali Defendersów. 2 lata później wydali już płytę z syntezatorami, która jest równie cukierkowa co Def Leppard i hiciarska jak Bon Jovi. Parę lat później do głosu doszło napierdalanie to wydali Painkillera. Tyle dobrego, że w każdej z tych trzech odsłon się sprawdzili i napisali dobrą muzykę :)

W Maiden przecież też były "CIPWM" czy "Icarus", o których Brus wprost mówił że miały być hiciarskie.
Britney Spears przeważnie utwory pisało masa ludzi
A utwory Bon Jovi ile pisało?
No właśnie, jeżeli nie jest w stanie wskazać utworów Iron Maiden albo Judas Priest które pisali im ludzie po to żeby brzmiały bardziej komercyjnie i się lepiej sprzedały to każde porównanie Dzosefa do Britney Spears tak jak pisał sam jest bezsensowne
Dokładnie - bo miało być bezsensowne, tak jak porównania Bon Jovi do Backstreet Boys :roll:
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 11:08 am
Judas Priest? Jak najbardziej. Całe lata 80 to w ich wykonaniu szukanie komercyjnego sukcesu. Jak Maiden osiągnęli sukces z heavy, to wydali Defendersów. 2 lata później wydali już płytę z syntezatorami, która jest równie cukierkowa co Def Leppard i hiciarska jak Bon Jovi. Parę lat później do głosu doszło napierdalanie to wydali Painkillera. Tyle dobrego, że w każdej z tych trzech odsłon się sprawdzili i napisali dobrą muzykę :)
I twoim zdaniem Defenders of the Faith albo Painkiller to robili to muzyka którą pisali im jacyś ludzie tak jak Britney ? Dlaczego zatem te numery nie brzmiały jak Def Leppard i Bopn Jovi skoro miały się równie dobrze sprzedawać?
Co do Turbo to napisze tylko tyle ze lubię tą płytę choć nie uważam tego za jakieś szczytowe osiągnięcie. Kiedyś traktowałem jak komercyjny babol z ich strony i nie słuchałem zbyt czesto
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

W Maiden przecież też były "CIPWM" czy "Icarus", o których Brus wprost mówił że miały być hiciarskie.
I która płyta Iron Maiden brzmi jak modne akurat granie? Piece of Mind i Seventh Son to ma być granie które było w tamtych czasach najlepiej sprzedające się ? :lol:
Britney Spears przeważnie utwory pisało masa ludzi
A utwory Bon Jovi ile pisało?
Im nikt nie musiał bo jak sam Ritchie Sambora mówił nagrywali i dopasowywali się do mody tak żeby się jak największej liczbie ludzi ich muzyka podobała. Britney nie umiała pisac utworów które by docierały do rzeszy ludzi to robił za nią to kto inny
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 11:08 am Judas Priest? Jak najbardziej. Całe lata 80 to w ich wykonaniu szukanie komercyjnego sukcesu. Jak Maiden osiągnęli sukces z heavy, to wydali Defendersów. 2 lata później wydali już płytę z syntezatorami, która jest równie cukierkowa co Def Leppard i hiciarska jak Bon Jovi. Parę lat później do głosu doszło napierdalanie to wydali Painkillera. Tyle dobrego, że w każdej z tych trzech odsłon się sprawdzili i napisali dobrą muzykę :)

Czyli Judas I Maiden nagrywali radiowe przeboje w stylu Bon Jovi które leciały w radio dzień i noc tak jak Def Leppard i Bon Jovi?
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

No i co z tego, że Britney sama nie pisze tekstów do swoich utworów, jak ma od tego ludzi, artystką jest wielką, a Iron Maiden może niech lepiej nie piszą tekstów, bo wtopy jak Alexander się zdarzają.

Lista tekstów, które współtworzyła bądź napisała Britney:

I'm So Curious
Dear Diary
Lonely
Anticipating
Cinderella
Let Me Be
That's Where You Take Me
Before the Goodbye
Me Against the Music (+7 innych z in the zone)
Freak Show
Ooh Ooh Baby
Mmm Papi
Scary
Alien (+9 innych z Britney Jean)
Invitation (+4 inne z Glory)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Invader pisze: wt maja 04, 2021 12:53 pm No i co z tego, że Britney sama nie pisze tekstów do swoich utworów, jak ma od tego ludzi, artystką jest wielką, a Iron Maiden może niech lepiej nie piszą tekstów, bo wtopy jak Alexander się zdarzają.
Tekst do Alexandra wtopą?! :facepalm: Zechcesz rozwinąć myśl?

Britney w swoim gatunku jest wielką postacią. Zupełnie nie przepadam, ale szanuję dorobek. To że na jej sukces pracował cały sztab ludzi jest faktem i oczywistością, ale nie wiem co to ma do rzeczy.
Największy przebój Bon Jovi napisał dla nich Desmond Child. Ja ich lubię i nie zamierzam się z tego tłumaczyć ani tym bardziej za to przepraszać.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

johnny_o pisze: wt maja 04, 2021 1:35 pm
Invader pisze: wt maja 04, 2021 12:53 pm No i co z tego, że Britney sama nie pisze tekstów do swoich utworów, jak ma od tego ludzi, artystką jest wielką, a Iron Maiden może niech lepiej nie piszą tekstów, bo wtopy jak Alexander się zdarzają.
Tekst do Alexandra wtopą?! :facepalm: Zechcesz rozwinąć myśl?
No jest infantylny, o czym Bruce kiedyś wspominał. Między innymi dlatego go nie chcą grać ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

No tam akurat faktycznie są jakieś nieścisłości historyczne. O Aleksandrze uczyłem się już parę lat temu, ale sam zwróciłem na to wtedy uwagę. Akurat Bruce jako historyk powinien był skorygować Steve'a :D

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Zawsze mogą poprawić i nagrać nową wersję.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Iced Earth tak zrobiło z Dante's Inferno i wtedy po raz pierwszy grali ten utwór na całej trasie. Jeśli z Aleksym miałoby być tak samo, to re-recording jest mile widziany ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Adrian S.O.S. pisze: wt maja 04, 2021 11:55 am
I twoim zdaniem Defenders of the Faith albo Painkiller to robili to muzyka którą pisali im jacyś ludzie tak jak Britney ? Dlaczego zatem te numery nie brzmiały jak Def Leppard i Bopn Jovi skoro miały się równie dobrze sprzedawać?
Co do Turbo to napisze tylko tyle ze lubię tą płytę choć nie uważam tego za jakieś szczytowe osiągnięcie. Kiedyś traktowałem jak komercyjny babol z ich strony i nie słuchałem zbyt czesto
A Bon Jovi ktoś pisał utwory? Bo padło porównanie Bon Jovi do Backstreet Boys, także możemy już ustalić, że po prostu Lukasieka i reszta przestrzeliła, czy chcecie w to brnąć?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

AncientMariner pisze: wt maja 04, 2021 12:19 pm
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 11:08 am Judas Priest? Jak najbardziej. Całe lata 80 to w ich wykonaniu szukanie komercyjnego sukcesu. Jak Maiden osiągnęli sukces z heavy, to wydali Defendersów. 2 lata później wydali już płytę z syntezatorami, która jest równie cukierkowa co Def Leppard i hiciarska jak Bon Jovi. Parę lat później do głosu doszło napierdalanie to wydali Painkillera. Tyle dobrego, że w każdej z tych trzech odsłon się sprawdzili i napisali dobrą muzykę :)

Czyli Judas I Maiden nagrywali radiowe przeboje w stylu Bon Jovi które leciały w radio dzień i noc tak jak Def Leppard i Bon Jovi?
Nie, ale to nie znaczy że nie szukali komercyjnego sukcesu, przy całej mojej miłości do Maiden nie można być bezkrytycznym. Szli swoją drogą i robili swoje, ale zwłaszcza Brus miał z tyłu głowy odbiór wydawanej muzyki, stąd takie a nie inne single.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Octavarium pisze:I która płyta Iron Maiden brzmi jak modne akurat granie? Piece of Mind i Seventh Son to ma być granie które było w tamtych czasach najlepiej sprzedające się ? :lol:
Żadna nie brzmi jak modne granie, ale jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to ja już nic z tym nie zrobię.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale generalnie rozumiem, spoko. Bon Jovi w panterce nagrywający rockowe hiciory żeby ludziom się podobały - syf.

Judas Priest, które kilka razy zmieniało styl pod panujące trendy i potrafiło wyglądać tak jak poniżej - kult.

Obrazek

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Nie chodzi nawet o teksty ale samą muzykę. I wielka artystką jest bo zaśpiewała parę utworów których dla niej która skomponował i napisał teksty a ona tylko zaśpiewała ? To ją czyni tak wielka artystką ? Dla mnie to bardziej marionetka niż piosenkarka która sobie nawet sama muzyki nie robi
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 2:38 pm Ale generalnie rozumiem, spoko. Bon Jovi w panterce nagrywający rockowe hiciory żeby ludziom się podobały - syf.

Judas Priest, które kilka razy zmieniało styl pod panujące trendy i potrafiło wyglądać tak jak poniżej - kult.
Kolorowe koszule w czasach hipisowskich to chyba była norma. Tak tez ubierali się Pink Floyd, King Crimson, Genesis z Gabrielem, Led Zeppelin. A czy to było komercyjne granie dla nastolatek do radia ??
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 2:31 pm A Bon Jovi ktoś pisał utwory? Bo padło porównanie Bon Jovi do Backstreet Boys, także możemy już ustalić, że po prostu Lukasieka i reszta przestrzeliła, czy chcecie w to brnąć?
Nie porównałem Bon Jovi do Backstreet Boys, dlatego, że ktoś im miał pisać przeboje. Nawet o tym nie wspomniałem.
Ale skoro jest tak :
Felcio pisze: wt maja 04, 2021 10:12 am Sambora mówił że przed pracą nad albumem Crush słuchali tego co akurat jest na czasie i tworzyli nowy materiał na płytę tak żeby nie zawieść oczekiwań ludzi. Chcieli po prostu nagrać kolejny krążek który będzie się podobał jak największej liczbie odbiorców i będzie się dobrze sprzedawał. Ale to chyba żadna tajemnica że Bon Jovi zawsze nagrywało chwytliwe i wpadające w ucho pop-rockowe piosenki i celowało w jak największą rzesze fanów popularnej muzyki
To NICZYM w tym momencie nie różnią się w swoim podejściu od podejścia grup pokroju Backstreet Boys.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
ODPOWIEDZ