Okładka Senjutsu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Okładka Senjutsu
Szkoda że na okładce nie dali takiego logo jak w Stratego.
- Załączniki
-
- obraz_2021-09-07_161457.png (40.34 KiB) Przejrzano 2832 razy
Nawet Saper Raz się Myli 
Eee..nie.
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
Wg mnie okładka średnia. Fajnie, że motywy japońskie i eddie-samuraj, ale inne tło znacznie poprawiłoby odbiór. Czarny kolor działał dobrze w przypadku TBOS, tutaj psuje odbiór... Ten eddie spoko, choć mógłby być minimalnie bardziej rysunkowy, lub wręcz w stylu tych rycin z bookletu, to byłoby ciekawe 
Taka średnia bym powiedział, taka średnia. Ani ziębi, ani grzeje.
Bo tam moga sobie pozwolić. Na głównej było by to małe faux pas.
Everything I hear influences me. I can't tell you all my influences as a musician.
Lemmy
Lemmy
Okładka dużo lepsza od fatalnego BoS i jeszcze gorszego TFF. Czuć japoński klimat!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie rozumiem czemu nie użyli świetnych artworkow z wkładki
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
+1Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 12:57 am Nie rozumiem czemu nie użyli świetnych artworkow z wkładki
Okładka średnia, ale nie tragiczna, ale można to było zrobić zdecydowanie lepiej
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
No brak tła jest dla mnie totalnie nie zrozumiałe. Jestem ciekaw czy ktoś kiedyś ich o to zapytał.Michał pisze: ↑śr sie 24, 2022 6:40 am+1Bon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 12:57 am Nie rozumiem czemu nie użyli świetnych artworkow z wkładki
Okładka średnia, ale nie tragiczna, ale można to było zrobić zdecydowanie lepiej
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Ciekawe kto te okładki zatwierdza. Czy taki Janick to w ogóle wie co się dzieje, czy tylko nagrywa w studio i nara.
Pewnie Steve z Rodem, reszta zapewne nie ma nic do gadania.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Być może bali się efektu Dance of DeathBon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 12:57 am Nie rozumiem czemu nie użyli świetnych artworkow z wkładki
Ja tam wolę taką pustą okładkę niż z tłem, które może nie wyjść zbyt dobrze...
Według mnie błąd z TBOS został powtórzony - lepsza grafika poszła do bookletu, a na okładkę trafił dość średni obrazek. Sam koncept okładki jest fajny, ale dla mnie wygląda zbyt sztucznie, można było to zrobić w bardziej klasycznym stylu. Brak tła uwiera po zobaczeniu fanowskich projektów obrazka. Ale ogólnie prezentuje się to lepiej, niż TBOS, które nie pobudza wyobraźni w najmniejszym stopniu i Eddie wygląda niezwykle tępo.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
taka jeszcze lepsza, niż z Eddiem, który może nie wyjść zbyt dobrzeSiwy pisze: ↑czw sie 25, 2022 11:40 amByć może bali się efektu Dance of DeathBon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 12:57 am Nie rozumiem czemu nie użyli świetnych artworkow z wkładki
O to toGeri666 pisze: ↑pt sie 26, 2022 4:18 pmindeks.pngSiwy pisze: ↑czw sie 25, 2022 11:40 amByć może bali się efektu Dance of DeathBon Dzosef pisze: ↑śr sie 24, 2022 12:57 am Nie rozumiem czemu nie użyli świetnych artworkow z wkładki
taka jeszcze lepsza, niż z Eddiem, który może nie wyjść zbyt dobrze
Nie ma co zaklinać, że dwie ostatnie studyjne okładki są fajne czy wybitne. Nie, one są odwalone na odpieprz i w dodatku na tym samym patencie. Dziwne to tym bardziej, że w środku nie brakuje ładnych obrazków.
www.MetalSide.pl
Mi tam okładka BoS pasuje. Grafiki w środku są lepsze, ale sama morda na czarnym tle jest ok. Ale taki patent mógł zagrać raz, co gorsza Ed z Senjutsu jest beznadziejny. Najbrzydszy (w tym negatywnym znaczeniu) Ed jakiego kojarzę.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Przecież to komputerowe coś z Final Frontier jest sto razy gorsze.
- Wakterstein
- -#Trooper

Mi się wydaje, że gdyby za tą okładką stała inna muzyka, to wtedy można by uznać za dobrą. Jakaś rzeźnicka muzyka.
Do niektórych kawałków bardziej by pasowała taka okładka:
Wystarczy dokleić mordę Eddiego. Ale wracając do obecnej. Dla mnie starsze okładki albumów miały jakąś wartość artystyczną, można je oglądać, wieszać na ścianie. Tutaj mamy Eddiego na całą okładkę, po raz kolejny w stylu "jestem bardzo groźny i związany z obcą kulturą". Dla mnie ta okładka nie różni się szczególnie od The Book of Souls. Może ogólnie na rynku muzycznym się wyróżnia, tego nie wiem. Oceniam bez porównania z innymi płytami wydanymi w podobnym czasie.
Do niektórych kawałków bardziej by pasowała taka okładka:

Wystarczy dokleić mordę Eddiego. Ale wracając do obecnej. Dla mnie starsze okładki albumów miały jakąś wartość artystyczną, można je oglądać, wieszać na ścianie. Tutaj mamy Eddiego na całą okładkę, po raz kolejny w stylu "jestem bardzo groźny i związany z obcą kulturą". Dla mnie ta okładka nie różni się szczególnie od The Book of Souls. Może ogólnie na rynku muzycznym się wyróżnia, tego nie wiem. Oceniam bez porównania z innymi płytami wydanymi w podobnym czasie.
Ostatnio zmieniony czw wrz 29, 2022 12:21 am przez Wakterstein, łącznie zmieniany 1 raz.