15/06/2026 - Foo Fighters - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 15/06/2026 - Foo Fighters - Warszawa
Ktoś zainteresowany biletem lub dwoma na płytę?
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Która płyta i w jakiej cenie?
Napisałem na priv.
17 000 sprzedanych biletów na Narodowy. Gigantyczne pustki dzisiaj.
To największa klapa frekwencyjna w historii tego stadionu ?
To największa klapa frekwencyjna w historii tego stadionu ?
www.last.fm/user/darkfuneral18
*największa jak dotąd 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
Niespotykana wcześniej wtopa i żadne promki przed nią nie uchroniły, mimo wszystko spore zaskoczenie.
- Caracalized
- -#Moonchild

Czyli wychodzi na to, że FF to u nas zespół najwyżej na Tauron, nic więcej.
- johnny_o
No właśnie, a mogli ogłosić sold out w Tauronie 
Z jakiego instytutu te dane o frekwencji? 
Niedługo Internet wyjawi prawdę
Niedługo Internet wyjawi prawdę
No pewnie z faktu wyłączenia górnych trybun i ze zdjęć latających po necie.
Jeśli robisz gig na PGE i wyłączasz tak znaczną część miejsc siedzących ze sprzedaży, to równie dobrze możesz ten koncert zorganizować w hali lub wcisnąć go na jakiś festiwal.

Ludzie piszą, że według obsługi sprzedano 17k wejściówek.
Jeśli robisz gig na PGE i wyłączasz tak znaczną część miejsc siedzących ze sprzedaży, to równie dobrze możesz ten koncert zorganizować w hali lub wcisnąć go na jakiś festiwal.

Ludzie piszą, że według obsługi sprzedano 17k wejściówek.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Byłem, widziałem. Górne trybuny wyłączone. Przednia płyta zapełniona może w 3/4, a na tylnej płycie nie było nawet połowy. Siedziałem w sektorze V1 i sporo krzesełek było pustych, w innych sektorach podobnie. Parkingi luźne, można było podjechać pod sam stadion, a przyjechałem na wyjebce dopiero o 19. Żałuję, że kupiłem bilety pół roku temu, bo dzisiaj miałbym je o 300zł taniej, ale kto mógł przewidzieć.
Mimo średniej frekwencji bardzo dobry koncert. 2h55min grania.
Idąc na koncert myślałem, że znam 3-4 kawałki Foo Fighters, okazało się że kojarzę gdzieś że 40% tego co zagrali. Sam siebie zaskoczyłem. A o zgrozo był to mój 2 ich koncert po Tauronie w 2015. Choć z tamtego pamiętam w sumie tylko kolejkę do szatni i Grohla na tronie bo miał nogę w gipsie.
Przyjemna produkcja, nieprzekombinowana, ale radykalnie zmieniająca scenę. Lubię dokładnie taki styl.
Polski fanclub (zakładam że to oni) postarał się i podczas Big Me wśród publiczności pojawiły się dziesiątki dmuchanych białych piłek. Takie nawiązanie do reklamy Mentosa która parodiował teledysk do tego utworu. Zespół wyglądał na autentycznie zaskoczony i wesoły gdy to zobaczył. Choć przy niektórych gadkah Grohla nie do końca byłem pewien czy mi się podoba, może rozczarowany frekwencja
Zagrał też kilka minut na perkusji, nadal potrafi 
Bardzo przyjemny byl motyw gdzie każdy z muzyków zagrał 1 utwór z zespołu w którym występował przed dołączeniem do FF.
Jako że to Narodowy to trzeba coś wspomnieć o dźwięku. Chyba dźwiękowcy się już jednak nauczyli że muszą się przyłożyć na tym obiekcie i nie było źle. Stojąc na środku płyty, jakies 15m od wybiegu słyszało się poszczególne instrumenty, nie było wielkiego hałasu. Przynajmniej przez pierwszą część koncertu, później dźwięk zaczął trochę pływać. Generalnie, ani bez tragedii, Anię bez szału. Takie 4-Cały koncert był ogólnie w miarę cichy, założyłem jak zawsze stopery, ale po chwili zdjalem, nie było potrzeby ich używania. Pewnie pomogło to w lepszych odczuciach.
Idąc na koncert myślałem, że znam 3-4 kawałki Foo Fighters, okazało się że kojarzę gdzieś że 40% tego co zagrali. Sam siebie zaskoczyłem. A o zgrozo był to mój 2 ich koncert po Tauronie w 2015. Choć z tamtego pamiętam w sumie tylko kolejkę do szatni i Grohla na tronie bo miał nogę w gipsie.
Przyjemna produkcja, nieprzekombinowana, ale radykalnie zmieniająca scenę. Lubię dokładnie taki styl.
Polski fanclub (zakładam że to oni) postarał się i podczas Big Me wśród publiczności pojawiły się dziesiątki dmuchanych białych piłek. Takie nawiązanie do reklamy Mentosa która parodiował teledysk do tego utworu. Zespół wyglądał na autentycznie zaskoczony i wesoły gdy to zobaczył. Choć przy niektórych gadkah Grohla nie do końca byłem pewien czy mi się podoba, może rozczarowany frekwencja
Bardzo przyjemny byl motyw gdzie każdy z muzyków zagrał 1 utwór z zespołu w którym występował przed dołączeniem do FF.
Jako że to Narodowy to trzeba coś wspomnieć o dźwięku. Chyba dźwiękowcy się już jednak nauczyli że muszą się przyłożyć na tym obiekcie i nie było źle. Stojąc na środku płyty, jakies 15m od wybiegu słyszało się poszczególne instrumenty, nie było wielkiego hałasu. Przynajmniej przez pierwszą część koncertu, później dźwięk zaczął trochę pływać. Generalnie, ani bez tragedii, Anię bez szału. Takie 4-Cały koncert był ogólnie w miarę cichy, założyłem jak zawsze stopery, ale po chwili zdjalem, nie było potrzeby ich używania. Pewnie pomogło to w lepszych odczuciach.
Ja myślałem, że FF to pełnokrwista, stadionowa bestia, a tu taki zonk
Dziwne, taki SOAD, który w ogóle nie ma dla mnie stadionowego repertuaru, wyprzeda 2 razy PGE - 
- Caracalized
- -#Moonchild

Toxicity, Lonely Day czy Chop Suey to jednak są potężne hity mimo wszystko, ale może rzeczywiście lekko dziwne jest to, że tak mocno się wybili z taką muzyką, lecz jednak zrobioną w oryginalny sposób i z charakterystycznymi głosami czy motywami, a o Foo Fighters co lepszego można powiedzieć poza tym, że to jest po prostu taki o rock? Oni są popularni chyba głównie dzięki temu, że perkusista Nirvany tam jest frontmanem. Wielu ludzi, w tym i ja, od SOAD zaczynało się w ogóle muzyką interesować, jeszcze przed Iron Maiden czy Black Sabbath na nich trafiłem. Wiadomo, że to co wtórne i generyczne najlepiej się sprzedaje, ale SOAD jeszcze się poszczęściło trafić w czas, w którym liczył się pomysł na swoją muzykę, a nie kopiatorstwo i imitowanie bardziej znanych artystów bądź "artystów". Wiadomo, że wielka machina im pomogła, bo ktoś inny mógłby im zarzucić kopiowanie Mr. Bungle albo innego dziwnego zespołu, który w jakiś bardziej pokręcony sposób mieszał stylistyki, lecz mimo wszystko o dziwo udało im się trafić w gusta szerszej publiczności i wciąż mają własną muzyczną tożsamość. I osobiście wolę, by oni podwójnie wyprzedawali narodowy niż Foo Fighters nawet jakiś Torwar zaledwie 
Bardzo dziwne... 
Nie wiem, FF to inna energia, znacznie bardziej "stadionowa", imo. Grohl to też kawal frontmana jednak. Nie odbieram niczego SOAD, po prostu jestem zaskoczony.
Nie wiem, FF to inna energia, znacznie bardziej "stadionowa", imo. Grohl to też kawal frontmana jednak. Nie odbieram niczego SOAD, po prostu jestem zaskoczony.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Mamy przecież modę na comeback numetalu jak hui, zobaczcie jaki szał robi Linkin Park; Korn wyprzedał Tauronkę itd. A SOAD dawno u nas nie było, oni nie koncertują regularnie i ten czynnik też dochodzi.
Klapa koncertu FF na Narodowym to w 100% wina Live Nation. Gdyby organizowali to normalnie, w normalnych cenach, byłoby lepiej.
Klapa koncertu FF na Narodowym to w 100% wina Live Nation. Gdyby organizowali to normalnie, w normalnych cenach, byłoby lepiej.
- Saimon1995
- -#Moderator

- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Znamienne, że Teddy nam się dziś nie spuszcza nad kolejnym mega hitem na Narodowym 
Swoje fantazje o spuszczaniu się zachowaj dla siebie
a koncert: no cóż, zajebisty, choć mógłby być krótszy z pół godziny A to co Ilan Rubin grał na perkusji - kosmos!
Szanuję za czas grania. Oczywiście tak długie koncerty to przede wszystkim gratka dla fanów zespołu, a nie dla osób słuchających okazyjnie, którym zależy na "hitach". Jednak to pokazuje fajne podejście zespołu do grania na żywo.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen