03-04/04/2027 - Marillion - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 03-04/04/2027 - Marillion - Kraków
Niedawno sobie odświeżyłem płyty Fishowe. Misplaced i Clutching są bdb, ale lekko tam wyhamowali ze sznytem osiągniętym na Fugazi, które jest zdecydowanie no.1 Marillion. Debiut jest u mnie na drugim miejscu po latach z tego okresu.
A dla mnie Anoraknophobia, Marbles i FEAR gniecie obie
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Ja rozumiem czemu płyty z Fishem są tak wysoko cenione i trudno się nie zgodzić, że te niektóre rzeczy z Hogarthem są dość przeciętne. Ale mając do wyboru czy pójść na Marillion z Fishem czy z Hogarthem to bez zastanowienia wybieram to drugie. Mam jakąś słabość to jego stylu. I jak dla mnie "Seasons End" jako utwór zostawia w tyle wszystko inne Marillionu co słyszałem
co by nie mówić to h się dobrze zestarzał - czy sie jest jego fanem czy nie, to jest fakt. Czego o Fishu powiedziec nie można, a nawet nie powinnojanbigos pisze: ↑śr wrz 16, 2026 7:53 pm Ja rozumiem czemu płyty z Fishem są tak wysoko cenione i trudno się nie zgodzić, że te niektóre rzeczy z Hogarthem są dość przeciętne. Ale mając do wyboru czy pójść na Marillion z Fishem czy z Hogarthem to bez zastanowienia wybieram to drugie. Mam jakąś słabość to jego stylu. I jak dla mnie "Seasons End" jako utwór zostawia w tyle wszystko inne Marillionu co słyszałem
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Pamiętam jak na początku mojej przygody z Marillion to uważałem Fugazi za najsłabsze z Fishem, nie czułem tego, potem było w połowie stawki ze wszystkich płyt, na 1 miejsce wskoczyło dopiero w 2016/2017. Jedna z płyt życia. Chyba najlepsza płyta gatunku.
Zajzajer on the Road 2026:
Rok temu za drugi dzień Archive zapłaciłem 146 zł i organizowało znienawidzone livenation
Rzuciłem okiem na bilety i rzeczywiście, wychodzi na to, że poszedł momentalny sold out. Nawet jak będzie coś pewnie później dostępne z drugiej ręki, to nie jestem takim fanem, aby płacić 600+ zł za karnet.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

No i tu się rodzi pytanie, po co org miałby dawać tańsze bilety, skoro swetry wykupiły całe ICE w mig przy obecnych 
jest soldout, menago kapeli to ogłosiłaMr. M pisze: ↑czw wrz 17, 2026 5:20 pmRok temu za drugi dzień Archive zapłaciłem 146 zł i organizowało znienawidzone livenation. Czyli da się, ale raczej to był wyjątek.
Rzuciłem okiem na bilety i rzeczywiście, wychodzi na to, że poszedł momentalny sold out. Nawet jak będzie coś pewnie później dostępne z drugiej ręki, to nie jestem takim fanem, aby płacić 600+ zł za karnet.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Wpisuje Marillion albo Marillion weekend na alebilet (może coś źle robię) bo 0 wyników, albo nikt nie sprzedaje, albo nie wiem. Mój ojciec mówi, że jakby mu zaproponowali 10 tys za karnet, to by opchnął i by do Berlina sobie pojechał na tamten weekend xD
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Nie ma zgłoszonego wydarzenia, sam zgłaszam większość gigów która mnie interesuje i oni potem dodają.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Rozumiem, jeszcze fakt taki, że nie ma biletów wydrukowanych, bo mi gość mówił, że za 2-3 tyg będziemy mieć. No chyba, że ktoś kupował na eventim czy gdzieś, to już powinien mieć swój bilet. Koniki na pewno się postarały, dla fanklubu bylo od 9tej chyba bilety, wiec oni też już trochę wykupili, swoja droga nie wiem czy sie nie zapisać do tego polskiego 80 zł rocznie? gazetka i coś jeszcze, fajna sprawa.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Pewnie tuż przed koncertem będzie można polować na odsprzedaż biletów, ale to raczej na zagranicznych stronach - na poprzednich weekendach w Łodzi było widać, że duża część publiczności była zza granicy.
Nie dziwię się, że wyprzedało się to w jeden dzień, nawet jeśli w tym roku grają dużo koncertów po Europie, ale w formie są fantastycznej, byłem, widziałem i polecam : )
Nie dziwię się, że wyprzedało się to w jeden dzień, nawet jeśli w tym roku grają dużo koncertów po Europie, ale w formie są fantastycznej, byłem, widziałem i polecam : )