Ulubiony utwór Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Piotrek Sz.
- -#Prodigal son

Re: Ulubiony utwór Judas Priest
Wszyscy tak tutaj tylko Painkiller i Painkiller. A ja uważam, że średni jest jak cała płyta. Zdecydowanie wolę JP z lat 70 i początku 80. A moje ulubione kawałki to: Sentinel, Run Of The Mill, Beyond The Realms Of Death etc. Średnio lubię też British Steel, które jest uważane przez niektórych za opus magnum zespołu.
Nu pagadi, zajec!!!
Painkiller to mój ulubiony utwór Judas Priest, solówka i wokal miażdzš mózg ,choć Rapid Fire jest w sumie równie genialny. Ale jeli chodzi o płyty to Painkiller zdecydowanie ustępuje pola Defenders of the Faith , British Steel czy Sad Wings of Destiny.
Tak Artur musisz nadrobić zaległoci bo lata 70 u Judas sš genialne . Bez wyjštku.
Tak Artur musisz nadrobić zaległoci bo lata 70 u Judas sš genialne . Bez wyjštku.
waham się, ale chyba Sentinel i Victim. z całym szacunkiem do pain'a (dawka solidnej chłosty yhh) tamte klimaty bardziej mnie kręcą i tu odniesienie do wypowiedzi ThunderBirda
w pełni sie zgadzam
PAINKILLER!!! Cudo piosnka, cudo album!
oo to chwali się, chwali sięYaaqb pisze:Rock Hard, Ride Free. Yeah - Defenders Of The Faith rządzi
trzeba, trzeba niesamowity okres w karierze zespołu.Artur pisze:Painkiller!!!!!!!!!! Nie tylko utwór ale też cały album. Żeby tylko nie było że "tak jak te wszystkie kinder metale co maja jeden album JP, Painkillera oczywiście, i mówią że jest the best" powiem że Screaming For Vengeance, Defenders Of The Faith czy British Steel też wymiatają Tylko wczesnego Judasa nie znam zbyt dobrze... Trzeba będzie to nadrobić
Painkiller w sumie osiągnął status jakiejś świetości i jestem troche zażenowany faktem, ze ludzie oceniają twórczość Judas Priest odnosząc się do tego jedynie utworu
heh kinder metale
No cóż, ja wcale nie oceniam ich twórczości jedynie pod kątem tego utworu czy płyty, tym bardziej że zaczynałem od "Demolition" i ,zabijcie mnie za to, ta płyta mi sie swego czasu baaardzo podobała.hellrider pisze:Painkiller w sumie osiągnął status jakiejś świetości i jestem troche zażenowany faktem, ze ludzie oceniają twórczość Judas Priest odnosząc się do tego jedynie utworu w najlepszym wypadku do całej płyty.
Wiesz , nie tylko kinder metale uważają ten album za świetny :rocx A ja sie za kinder metala nie mam, zależy też jak sie rozumie ten terminhellrider pisze:heh kinder metale
A moje osłuchanie z wczesnym JP kończy się na sławetnym "Unleashed In The East" i nie będę oryginalny jeśli powiem że to rewelacyjna płyta, a "The Ripper" zawsze mnie rozwala :solo
ja także uważam Painkillera za świetny album, ale po prostu kręcą mnie inne klimaty bardziej niż ten Painkillerowaty co nie znaczy, ze nie lubie czy, ze mi sie nie podobaArtur pisze:Wiesz , nie tylko kinder metale uważają ten album za świetny :rocx
:gunsArtur pisze:zaczynałem od "Demolition" i ,zabijcie mnie za to, ta płyta mi sie swego czasu baaardzo podobała.
ja zabijam tylko miłośników pana Rippera
- Angel With Dirty Face
- -#Prowler

mój głosik powędrował do Ram It Down cudna piosenka, i jestem pierwszą osóbką, która zagłosowała na ten utwór, piękny początek i dynamiczne granie mmm... to jest to co tygryski lubią najbardziej 
1 000 of cars and a million guitars yeahhhAngel With Dirty Face pisze:mój głosik powędrował do Ram It Down cudna piosenka, i jestem pierwszą osóbką, która zagłosowała na ten utwór, piękny początek i dynamiczne granie mmm... to jest to co tygryski lubią najbardziej![]()
coby nie było offtopa, bo dostane kopa za niedługo
ciekawe brzmienie i niezłe kompozycje.
One Shot At Glory, Worth Fighting For
painkiller
za solo downinga 
- Metalophil
- -#Moonchild

Brekin de lo! :solo
-
priest_4ever
- -#Prodigal son

Wyroznie piec ulubionych:
Between the Hammer and the Anvil
Sentinel
Freewheel Burning
Tyrant
Beyond the Realms of Death
Between the Hammer and the Anvil
Sentinel
Freewheel Burning
Tyrant
Beyond the Realms of Death
- Iron Marcin
- -#Invader

Ja najabardziej lubie painkiller, a tak poza ta plyta i piosenka to na drugim miejscu jest screamingfor vengance i electric eye :solo :guns
Painkiller, nie wiem czemu, zawsze wpadał mi w ucho i fajny teledysk ma. Jeden z nielicznych utworów które naprawdę mi się podobają. Potem fajne są jeszcze Breaking The Law, Heading to the Highway, Electric Eyee, Living After Midnight.
Breaking the law :solo :rocx :solo :rocx
Postawiłem na Painkillera ale utworów powinno być o wiele więcej. Ostatnio bardzo mi się spodobał Diamonds and rust (wersja koncertowa). :rocx extra jest i już.
- APPARITION
- -#Prisoner

demonizer-z aor
Dla mnie zdecydować, który utwór JP jest najlepszy, to tak jak decydować który kawałek Maiden mi się najbardziej podoba. Bardzo ciężki wybór. Ale wyróżnię:
- Tyrant
- Sinner
- Diamonds And Rust
- Metal Gods
- Heading Out To The Highway
- Don't Go
- The Hellion/Electric Eye
- Prisoner Of Your Eyes
- Rock Hard, Ride Free
- Rock You All Around The World
- I'm A Rocker
- Hell Patrol