Utwory ,które straciły/tracą w naszych oczach:(
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Utwory ,które straciły/tracą w naszych oczach:(
A ja przestałem lubic Trooper'a, po tym jak usłyszałem i zobaczyłem to:
http://www.youtube.com/watch?v=hwUwh6XfShQ
Na szczęscie w wykonaniu B.D. jest dalej ok!
Na szczęscie w wykonaniu B.D. jest dalej ok!
- Elevatorman
- -#Clansman

eeee juz sie boje to napewno w wykoananiu blazea ... to nawet nie wchodze.. 
mnie sie to wykonanie podoba..nieliczac oczywiscie faktu, ze blaze myli słowa 
już nie mam tu najwięcej postów

Run to the Hills ale tylko to przelaczam aha no i studyjne Fear
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

NUMBER OF THE BEAST
RUN TO THE HILLS
HALLOWED BE THY NAME
TROOPER
ACES HIGH
INFINITE DREAMS
CAN I PLAY WITH MADNESS
AFRAID TO SHOOT STRANGERS
FEAR OF THE DARK
SIGN OF THE CROSS
CAŁE BNW
PIERWSZA POŁOWA DOD
RUN TO THE HILLS
HALLOWED BE THY NAME
TROOPER
ACES HIGH
INFINITE DREAMS
CAN I PLAY WITH MADNESS
AFRAID TO SHOOT STRANGERS
FEAR OF THE DARK
SIGN OF THE CROSS
CAŁE BNW
PIERWSZA POŁOWA DOD
Nicko, czemu ta lista się pokrywa w 50% z Twoją listą ulubionych kawałków Maiden?
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Bo to moje ulubione, ale znudziły mi się
Planuje sobie zrobić jakąś dłuższą przerwe od IM, skonczyc uzupelniac kolekcje
Planuje sobie zrobić jakąś dłuższą przerwe od IM, skonczyc uzupelniac kolekcje
- Alkochochlik
- -#Trooper

Praktycznie wszystkie utwory poza tymi z płyt (BNW, DoD, AMoLaD (Nie licząc Different World), SSoaSS) i poza Hallowed be thy name, Rime of the Ancient Mariner, Fear of the Dark, Alexander the Great, choć inne się trzymają jeszcze, za to najbardziej straciły Aces High, Trooper, 2MTM, The Number of the Beast, Running Free.
Z latami i kolejnymi doświadczeniami złymi i dobrymi przestają mnie już jarać tak jak kiedyś utwory krótkie i szybkie, wolę te bardziej rozbudowane.
Iii wyjątkowo nawet te co najmniej mi już podchodzą to w wersjach z Rock in Rio i szczególnie Flight 666 dalej dają kopa
Z latami i kolejnymi doświadczeniami złymi i dobrymi przestają mnie już jarać tak jak kiedyś utwory krótkie i szybkie, wolę te bardziej rozbudowane.
Iii wyjątkowo nawet te co najmniej mi już podchodzą to w wersjach z Rock in Rio i szczególnie Flight 666 dalej dają kopa
Niby tak, bo faktycznie w rozbudowanych kompozycjach więcej się dzieje, ale te szybkie, zwarte, melodyjne utwory typu Trooper,Two Minutes to Midnight czy Clansman świetnie nadają się do jakiegoś picia z kolegami, pod tym względem Ironi też są w czołówce
A co do tych dłuższych kompozycji, to przecież X Factor jest nimi wypełniony po brzegi i dziwię się ,że go pominąłeś
A co do tych dłuższych kompozycji, to przecież X Factor jest nimi wypełniony po brzegi i dziwię się ,że go pominąłeś
- Alkochochlik
- -#Trooper

Wiesz z wiekiem już mnie przestały takie imprezy i tym samym utowry bawić jak kiedyś, wolę rozbudowane muzycznie i lirycznie kompozycje; ale jak wyżej napisałem koncertowe wersje to dają kopa człowiekowi w każdym wieku, dlatego je uwielbiam, a poniekąd zwykle słuchałem studyjnych (wiadomo lepsza jakość) z wiekiem zacząłem słuchać też koncertówek, w studyjnej wersji mi się już osłuchały i tyleIM_Power pisze:Niby tak, bo faktycznie w rozbudowanych kompozycjach więcej się dzieje, ale te szybkie, zwarte, melodyjne utwory typu Trooper,Two Minutes to Midnight czy Clansman świetnie nadają się do jakiegoś picia z kolegami, pod tym względem Ironi też są w czołówce
Nienawidze Blaze'a na wokalu, w X Factor i w Virtual XI nienawidze, a Blaze śpiewający stare utwory jak dla mnie woła i pomste do nieba.IM_Power pisze:A co do tych dłuższych kompozycji, to przecież X Factor jest nimi wypełniony po brzegi i dziwię się ,że go pominąłeś
Spójrzmy choćby na Sign of the Cross, utwór pisany pod Blaze'a, nie wytrzymam słuchania go przez pierwsze 2 minuty, śpiewany przez Bruce'a jest jednym z utworów które oceniam najwyżej. Utwory Blaze'a to jedynie lubię Man on the Edge oraz Virus. Ostatnio stwierdziłem że może jego solowa twórczość mnie zainteresuje, jednak wokal znów mi nie podszedł.
-
Deleted User 4432
run to the hills - w sumie to przeciętny kawałek wylansowany na sztandarowy przebój .
running free - po latach to dla mnie nic specjalnego choć wpada w ucho na początku
running free - po latach to dla mnie nic specjalnego choć wpada w ucho na początku
The Trooper, 2 Minutes to midnight, Sign of the Cross, Running Free, Run to the Hills, Powerslave, Rime..., Hallowed by thy Name, Revelations, Clansman - tylko live'y, nie lubię utworów studyjnych i wcale ich nie słucham.
Sytuacja na końcu utworu w ogóle nie pasuje mi do Maiden. Ciekawe o co poszło...chmielu pisze:A ja przestałem lubic Trooper'a, po tym jak usłyszałem i zobaczyłem to:
Jakiś gościu cały kawałek pluł (?), albo świecił jakimś laserem (?) na Blaze i stąd ta draka. Jak dla mnie to konkretne zachowanie muzyków.
www.MetalSide.pl
Paszoł won z taką hołotą! Stevie'go też wnerwił. Czort wie o co poszło. Ktoś chyba piwem rzucił Blaza.
-
Deleted User 4432
może to był właśnie WarlordTheGreat?Pablo1919 pisze:Ktoś chyba piwem rzucił Blaza
- Alkochochlik
- -#Trooper

Nie rób ludzi za idiotów tagiem you 
Zmartwie Cie, ale tag YOU na tym forum jest wylaczony 
- Alkochochlik
- -#Trooper

Aaaa, no ale to zdecydowanie nie byłem ja...choć jakbym tam był....