Równie dobrze można by założyć temat, "Za co kochacie Chucka".Wrathchild_88 pisze:Artur napisał:
uważam, że pytanie w temacie jest debilne
a pozatym autor zakłada, że go kochamy Smile nie pyta CZY kochamy tylko od razu ZA CO Smile
Za co kochacie Paula Di Anno?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Za co kochacie Paula Di Anno?
Za to, że ma 66 latM@ti pisze:Równie dobrze można by założyć temat, "Za co kochacie Chucka".
Nie ma za co go kochac
ja go nie kocham, czuje do niego empatie za to ze byl w Maidenach na początku 
-
obserwator
- -#Long distance runner

Prawda jest taka ,że Paul to świetny artysta, w Maiden zagrał dwie świetne płyty, jak słucham Killers w jego wykonaniu mam ciarki na plecach, albo Phantom of the Opera,dużo tu jadu i szaleństwa, no i zaśpiewać to trudno, łatwiej zaśpiewać np.Flight of Icarus czy The Trooper niż Murders in the Rou Mourge wbrew pozorom, no i ten klimat tych lat,klimat slumsów Londynu, kult.
Nie mówie ,że wole płyty z Di Anno ale zrobił cholernie dużo dobrego dla Maiden no i lata z nim miały najwiekszy klimat ,zespół ładował całą kase w sprzęt, wszystko bylo spontaniczne.
Nie mówie ,że wole płyty z Di Anno ale zrobił cholernie dużo dobrego dla Maiden no i lata z nim miały najwiekszy klimat ,zespół ładował całą kase w sprzęt, wszystko bylo spontaniczne.
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

Do tematu:
Za Strange World i ogólnie początki IM
Za Strange World i ogólnie początki IM
-
paulek
- -#Lord of the flies

Jak dla mnie to superowo, ze odszedł już po drugiej płycie, i tyle w temacie
Nie trawię za bardzo Paula, cieszy mnie fakt, że wyleciał tak szybko.
Ale i tak lepiej się sprawdzał na koncertach niż BlazeHallowed pisze:Nie trawię za bardzo Paula, cieszy mnie fakt, że wyleciał tak szybko.
Di Anno nie tylko lepiej sie sprawdzał na koncertach niż Blaze, ale wogóle był świetny na koncertach, to dzięki niemu między innymi Maiden przetrwało ten trudny okres,jaki ma kazdy zespół po wydaniu płyty.
Zresztą jak rozmawiam ze starymi fanami na jakichś forach czy tak o, to dla nich płyty z Di Anno są jednymi z najlepszych,albo nawet najlepszymi.
A utwory z nim,Bruce nie wykonuje już tak dobrze, nie ten typ głosu, jedynie wole Wratchild i Iron Maiden z Brucem. Di Anno jest stworzony do takiego Remember Tomorrow, Prowlera czy Killers(to zwłaszcza
),ale oczywiście każdy moze mieć inną opinię. Z tym ,że Di Anno jest niedoceniony bardzo, zwłaszcza przez tych dla których Maiden=wokal Bruca
Zresztą jak rozmawiam ze starymi fanami na jakichś forach czy tak o, to dla nich płyty z Di Anno są jednymi z najlepszych,albo nawet najlepszymi.
A utwory z nim,Bruce nie wykonuje już tak dobrze, nie ten typ głosu, jedynie wole Wratchild i Iron Maiden z Brucem. Di Anno jest stworzony do takiego Remember Tomorrow, Prowlera czy Killers(to zwłaszcza
Pewni by tak było :] Jeszcze warto wspomnieć, że też swego czasu robił niezły show na scenie, chociaż daleko mu do Bruce'a pod tym względem i z drugiej strony daleko do Blaze, który raczej przyjmował statyczne pozycje podczas koncertuBartSmith pisze:Ale i tak lepiej się sprawdzał na koncertach niż Blaze Wink . Zapewne też lepiej by mu szło śpiewanie piosenek napisanych pod Bruce'a.
Hmm czasami myślę że trochę szkoda, że nie ma di Anno w Maiden, przyjście Bruca i pewnie też wybrany kierunek muzyczny spowodowały, że Maiden ma swój własny styl, który wielu stara się podrobic. jednak gdy słucham Iron z di Anno to mogłem zaraz puścić stare Ac\dc, judas priest czy nawet led zeppelin i wyczuwałem podobny klimat takiej klasyki-nie wiem może to przez produkcje ale głos di anno świetnie pasuje do tych starych już nagrań z Iron i Killers. Z di Anno brzmieli bardziej uniwersalnie z Brucem to czysty Maiden jaki wszyscy znamy.
masz dużo racji, Maiden z Di Anno jest genialne i Maiden z Brucem jest genialne, a nie tak jak niektórzy by chcieli ,że Maiden to tylko Bruce i BruceReach out pisze:Hmm czasami myślę że trochę szkoda, że nie ma di Anno w Maiden, przyjście Bruca i pewnie też wybrany kierunek muzyczny spowodowały, że Maiden ma swój własny styl, który wielu stara się podrobic. jednak gdy słucham Iron z di Anno to mogłem zaraz puścić stare Ac\dc, judas priest czy nawet led zeppelin i wyczuwałem podobny klimat takiej klasyki-nie wiem może to przez produkcje ale głos di anno świetnie pasuje do tych starych już nagrań z Iron i Killers. Z di Anno brzmieli bardziej uniwersalnie z Brucem to czysty Maiden jaki wszyscy znamy.
Mi sie jego show zupełnie nie podobają. Jak ogladam te koncerty co są na Early Days to mnie bardzo szybko nudzą, nie podoba mi się jak sie zachowuje na scenie, jego miny i w ogole jego sceniczność. Jako wokalista w Maiden ok, takie Killers jak napisał TB to tylko z Paulem. Czy Prowler. Ale koncerty...eFear pisze: Jeszcze warto wspomnieć, że też swego czasu robił niezły show na scenie
Nie wiem. Może jakieś uprzedzenie do tego faceta masz, ale IMO głos miał ciekawy. Fakt, przeginał z używkami, ale co z tego
Ważne , że jego śpiew był dobry :]
PRzeczytaj ejszcze raz mojego posta:)Fear pisze:Może jakieś uprzedzenie do tego faceta masz, ale IMO głos miał ciekawy
Napisałam że głos fajny ale nie zachowanie na scenie
Oj wiemEvE pisze:PRzeczytaj ejszcze raz mojego posta:)
Napisałam że głos fajny ale nie zachowanie na scenie Laughing
Japończycy do dziś go wolą od Bruce'a,oni wogóle mają świra na punkcie nowej fali i jakieś małe zespoły z tego nurtu, są u nich witane po cesarsku,gdzie Europa ani USA wogóle o nich zapomniała, na trasie Beast in the East Di Anno miał mase koncertów w Japonii ,zresztą Ironi na trasach Early Days byli tam najcieplej przyjmowani potem już mniej, na ostatniej trasie powrócili tam,właśnie pewnie dlatego ,że wykonywali te stare utwory.
Co do zachowania na scenie, to fakt zawsze jest człowiek przezwyczajony ,zeto Bruce tam szaleje, i faktycznie nie ma porównania, ale podejrzewam ,że jakbym oglądał koncert Maiden w 1980 r. w jakimś klubiku w Londynie,to takie zachowanie by mi pasowało.
Co do zachowania na scenie, to fakt zawsze jest człowiek przezwyczajony ,zeto Bruce tam szaleje, i faktycznie nie ma porównania, ale podejrzewam ,że jakbym oglądał koncert Maiden w 1980 r. w jakimś klubiku w Londynie,to takie zachowanie by mi pasowało.