nie bardzo rozumiem związeklikipiki pisze:fajna selekcja: to co lubię - metal, to co be - nie metal
Ostatnie płyty legend thrash-metalu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ostatnie płyty legend thrash-metalu
już nie mam tu najwięcej postów

Zastanawiam się pomiędzy Kreatorem, Slayerem a Exodusem. No i jeszcze Destructionem.
Patrzac z perspektywy dnia dzisiejszego...ostatni okres "legend thrash metalowych" to zostawia reszte daleko Exodus. Mimo, ze Test mial ten Gathering, ale cholera kiedy to bylo. to juz az glupio powiedziec , ze to ich ostatnia plyta. Slayer...no cudo koncertowe i zreszta na CI tez. Ale mimo wszystko Exodus pelnie tej jazdy, czegos nowego i moze i tak samo waznego jak plyty BBB czy FD osiagnal wlasnie na ToD i SHKM
Jazz is not dead, it just smells funny.
Exodus wydał 2 bardzo konkretne płyty , odnalazl się w 21 wieku jak mało który ze starych zespołów wie co dobre i chce dawać tego dobrego jeszcze wiecęj . Holt wie jak nie tylko zadowolić siebie ale i innych...jak to zielony powiedział '' Panowie oodstawili alkohol i dragi na bok , i zamiast tego zaczeli spożywać gumę do żucia i colę'' no i jeśli tak jest to chyba i sam Zielony przejdzie na taki system
Swoją drogą w całym tym metalowym świecie jest już tyle kapel tyle hybryd , że czysto thrashowych zespołów się ludziom / dzieciakom słuchać już nie chce , to pokolenie wychowało się na nu-metalu i metalcore ( na całe szczęście większość kapel metalcore'owych zaczyna grać melodeath ) więc nie widać parcia z ich strony na starocie..głownie stara gwardia walczy na koncertach...ale w końcu dla kogoś warto grać.
Gathering jest albumem świetnym chyba najmocniejszą pozycja w dyskografii Testament, w sumie to stawiam ten album zaraz obok debiutu , ta płyta wchodzi jako całość jeśli by ja rozdrabniać to są tam 3 mega killery...
Annihilator nigdy mnie nie interesował , a nowa płyta to ponoć gniot...więc chyba się nie skuszę , ani na nowa ani na poprzednią
Niemieccy thrasherzy od zawsze chodzili swoimi scieżkami i w dupie mieli trendy ( nie jak amerykańce hehe ) ale...chyba najlepiej z nich się trzyma Kreator przynajmniej wg mnie ta kapela ma największy respect i oddanie u fanów .
Już niedługo nastanie nowy rok...2008 a wraz z nim przyjdą nowe albumy tuzów Metallica , Testament , Heathen i być może Artillery... kto i jak będzie walczył o odebranie królestwa thrashu Exodusowi...to się dopiero dowiemy .
Młodzi gniewni też pokażą swoje Fueled By Fire , Evile i Bonded By Blood zapewne nie pozostaną obojętne na to wszystko i stopniowo będą sobie wyrabiać własną marke...o ile Evile już jej sobie nie wyrobiło .
Swoją drogą w całym tym metalowym świecie jest już tyle kapel tyle hybryd , że czysto thrashowych zespołów się ludziom / dzieciakom słuchać już nie chce , to pokolenie wychowało się na nu-metalu i metalcore ( na całe szczęście większość kapel metalcore'owych zaczyna grać melodeath ) więc nie widać parcia z ich strony na starocie..głownie stara gwardia walczy na koncertach...ale w końcu dla kogoś warto grać.
Gathering jest albumem świetnym chyba najmocniejszą pozycja w dyskografii Testament, w sumie to stawiam ten album zaraz obok debiutu , ta płyta wchodzi jako całość jeśli by ja rozdrabniać to są tam 3 mega killery...
Annihilator nigdy mnie nie interesował , a nowa płyta to ponoć gniot...więc chyba się nie skuszę , ani na nowa ani na poprzednią
Niemieccy thrasherzy od zawsze chodzili swoimi scieżkami i w dupie mieli trendy ( nie jak amerykańce hehe ) ale...chyba najlepiej z nich się trzyma Kreator przynajmniej wg mnie ta kapela ma największy respect i oddanie u fanów .
Już niedługo nastanie nowy rok...2008 a wraz z nim przyjdą nowe albumy tuzów Metallica , Testament , Heathen i być może Artillery... kto i jak będzie walczył o odebranie królestwa thrashu Exodusowi...to się dopiero dowiemy .
Młodzi gniewni też pokażą swoje Fueled By Fire , Evile i Bonded By Blood zapewne nie pozostaną obojętne na to wszystko i stopniowo będą sobie wyrabiać własną marke...o ile Evile już jej sobie nie wyrobiło .
hehe, to sobie odświeżymy 
ANNIHILATOR Metal
DEATH ANGEL Killing Season
DESTRUCTION D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.
EXODUS The Atrocity Exhibition: Exhibit A
KREATOR Hordes Of Chaos
MEGADETH United Abominations
METALLICA Death Magnetic
OVERKILL Immortalis
SLAYER World Painted Blood dopiero wyjdzie jak doskonale wiemy
SODOM Sodom najstarszy w towarzystwie (chyba że Anthrax tutaj dodamy)
TANKARD Thirst
TESTAMENT The Formation Of Damnation
VOIVOD Infini
to jak ziomki ?
ja pomine Voivod, Tankard i Destruction bom nie słyszał, choć ten pierwszy to na dniach. U Slayera można dać "Christ" jeszcze
Exo > DA/Meta > Testament/Slayer > Mega > Kreator > Overkill >>>>>>>>>>>>>> Annihilator
generalnie syćko od Overkilla w góre co najmniej dobre, więc można być zadowolonym z kondycji tych staruchów
Annihilator teraz to już celuje w nieco bardziej EMOcjonalne rejony ale z szacunku dla starych płyt go tutaj zostawimy
ANNIHILATOR Metal
DEATH ANGEL Killing Season
DESTRUCTION D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.
EXODUS The Atrocity Exhibition: Exhibit A
KREATOR Hordes Of Chaos
MEGADETH United Abominations
METALLICA Death Magnetic
OVERKILL Immortalis
SLAYER World Painted Blood dopiero wyjdzie jak doskonale wiemy
SODOM Sodom najstarszy w towarzystwie (chyba że Anthrax tutaj dodamy)
TANKARD Thirst
TESTAMENT The Formation Of Damnation
VOIVOD Infini
to jak ziomki ?
ja pomine Voivod, Tankard i Destruction bom nie słyszał, choć ten pierwszy to na dniach. U Slayera można dać "Christ" jeszcze
Exo > DA/Meta > Testament/Slayer > Mega > Kreator > Overkill >>>>>>>>>>>>>> Annihilator
generalnie syćko od Overkilla w góre co najmniej dobre, więc można być zadowolonym z kondycji tych staruchów
Annihilator teraz to już celuje w nieco bardziej EMOcjonalne rejony ale z szacunku dla starych płyt go tutaj zostawimy
ALASTOR Spaaaaazm >>> wszystko inne
trudno się nie zgodzićherki pisze:ALASTOR Spaaaaazm >>> wszystko inne

-
szatanista
- -#Long distance runner

ostatni Kreator jest bardzo fajny i po dziś dzień podniecam sie nim niczym zoofil na widok dorodnej antylopy gnu
SLAYER>>>>>>>>>EXODUS>DEATH ANGEL > VOIVOD > DESTRUCTION > SODOM > KREATOR > OVERKILL > TESTAMENT > MEGADETH > METALLICA > ANNIHILATOR
Tankard nie słyszałem. Oczywiście chodzi o te albumy, które dał Artur
Tankard nie słyszałem. Oczywiście chodzi o te albumy, które dał Artur
z tych co Arczi dał to imo bedzie tak:
Exodus>>>>>>>>Megadeth>>>>TestAmenT>>Sodom>Death Angel=Tankard>>>VoiVod>>>>>Overkill>>>Destruction>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>MetallicA>>>>>>>>>>>Annihilator
Slayera nie wliczam, ale myślę, że wskoczy na miejsce w top3
Faktem jest jednak, że SPAZZZM jak mało jaka płyta mnie wcisnął w fotel
Exodus>>>>>>>>Megadeth>>>>TestAmenT>>Sodom>Death Angel=Tankard>>>VoiVod>>>>>Overkill>>>Destruction>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>MetallicA>>>>>>>>>>>Annihilator
Slayera nie wliczam, ale myślę, że wskoczy na miejsce w top3

paaaaaaaanieslayer pisze:SLAYER>>>>>>>>>
- Elevatorman
- -#Clansman

Exodus>Slayer>Kreator> Tankard>Destruction>Testament> Death Angel> Sodom> Megadeth> OVerkill> Metallica> Annihilator
Voivod nie słyszałem
Voivod nie słyszałem
Oj chłopaczki stawianie death magnetic przed S. to jest dopiero ROTFL i jakieś masakryczne nieporozumienie, bo nawet Psychopathy Red >>>> cała reszta tej listy.
bo niestety ostatni album Exo to jednak The Atrocity Exhibition: Exhibit A.
bo niestety ostatni album Exo to jednak The Atrocity Exhibition: Exhibit A.
-
Deleted User 357
Przed tak, ale na równi już nie.slayer pisze:stawianie death magnetic przed S. to jest dopiero ROTFL
Psychopathy zjada bez popity całe CI, jak cała płyta będzie na tym poziomie to faktycznie Slayera będzie można postawić na szczycie listy.slayer pisze:nawet Psychopathy Red >>>> cała reszta tej listy.
Ogólnie, to oprócz Exo same płyty na poziomie 6-7/10 (ale Exo to też 8 imo co najwyżej),nie licząc słabego Kreatora, Voivoda którego nie słyszałem i Annihilatora, którego z litości nie ocenię.
Swoją drogą zabawne,że takiego sformułowania użył bodajże najmłodszy z dyskutantówchłopaczki
bo wasz gust jest na takim etapie jeszcze 
-
Deleted User 357
To dopiero rotflslayer pisze:bo wasz gust jest na takim etapie jeszcze![]()
Ja z mojego jestem jak najbardziej zadowolony, dzięki temu nie stawiam czegoś na szczycie tylko dlatego, że jest podpisane "SLAYER"
jakby w tej klasyfikacji było "GHUA", zamiast "CI" to spokojnie na szczycie mógłbym postawić,tak ex aequo z Exo.
no ale tego nie zrobie bo GHUA >>> CI
"Christ Illusion" jak już mówiłem - dla mnie bardzo dobre i absolutnie NIC więcej, nie rozumiem jak sie można tym aż tak podniecać
swoją drogą a'propos gustu - dla mnie to troche nielogiczne, żeby sie podniecać "CI", które w ich dyskografii nie jest niczym nowym, przełomowym a jednocześnie z tych samych powodów nazywać ostatni Testament słabym, czy np. Metallike. Rozumiem,że zawsze dochodzi poziom samych kompozycji (bo w przypadku takich tuzów o wykonanie nie ma się co martwić,oczywizm), ale i tutaj jakoś śmieszne dla mnie jest nazywanie np. "The Formation Of Damnation" słabą płytą. Jasne że Slayer ma swój bardzo charakterystyczny styl, odbiega od propozycji Testament, Metalliki czy Death Angel, styl wręcz niepodrabialny, unikalny, ale bez przesady.
toteż pod tym względem ostatni Exo kasuje konkurencję, bo Exodus generalnie tak nie grał wcześniej
radziłbym na chłodno raczej podchodzić, nawet do ulubionych kapel
równie dobrze moge napisać że jeden "Funeral Hymn" niszczy całe "Christ Illusion" 
jakby w tej klasyfikacji było "GHUA", zamiast "CI" to spokojnie na szczycie mógłbym postawić,tak ex aequo z Exo.
no ale tego nie zrobie bo GHUA >>> CI
"Christ Illusion" jak już mówiłem - dla mnie bardzo dobre i absolutnie NIC więcej, nie rozumiem jak sie można tym aż tak podniecać
swoją drogą a'propos gustu - dla mnie to troche nielogiczne, żeby sie podniecać "CI", które w ich dyskografii nie jest niczym nowym, przełomowym a jednocześnie z tych samych powodów nazywać ostatni Testament słabym, czy np. Metallike. Rozumiem,że zawsze dochodzi poziom samych kompozycji (bo w przypadku takich tuzów o wykonanie nie ma się co martwić,oczywizm), ale i tutaj jakoś śmieszne dla mnie jest nazywanie np. "The Formation Of Damnation" słabą płytą. Jasne że Slayer ma swój bardzo charakterystyczny styl, odbiega od propozycji Testament, Metalliki czy Death Angel, styl wręcz niepodrabialny, unikalny, ale bez przesady.
toteż pod tym względem ostatni Exo kasuje konkurencję, bo Exodus generalnie tak nie grał wcześniej
no tak,jeden utwór kasuje całe longplayeslayer pisze:bo nawet Psychopathy Red >>>> cała reszta tej listy.
radziłbym na chłodno raczej podchodzić, nawet do ulubionych kapel
Niestety ? Lepszy od "SKHM", niewiele ustępuje "Tempo...".slayer pisze:bo niestety ostatni album Exo to jednak The Atrocity Exhibition: Exhibit A.
bo tak jestArtur pisze:równie dobrze moge napisać że jeden "Funeral Hymn" niszczy całe "Christ Illusion"
choćbym chciał, się nie zgodze. Exo po powrocie: Tempo>>>> SHKM=TAE:EAArtur pisze:Lepszy od "SKHM", niewiele ustępuje "Tempo...".

- Elevatorman
- -#Clansman

Exodus wydał napewno najlepszą płytę z tych wszystkich co do tego nie miałem wątpliwości ale niemal wszystkie płyty mi podeszły oprócz metallici i annihilato
ciężko było mi wybrać po kolei ale do dwóch ostatnich i 3 pierwszych jestem pewien, może nawet 4 bo ostatni płyta Tankarda, jak każda inna zresztą podoba mi sie niesamowicie:)
Co do Testamentu to mi się nowa płyta podoba bardzo tak samo DA, ale już np Sodom mnie zawiódł, Megadeth podeszło średnio i tak samo Oerkill, ale bardzo ciężko ocenić jest obiektywnie album stawiając obok Sodom Megadeth w moim wypadku sam styl przemawia za Sodom, więc już taki "pojedynek" z góry jest mocno ustawion, aczkolwiek UA mi się podoba a Sodom średnio to i tak bardziej jakoś tak szanuje Sodom, i to raczej jest nieuniknione więc dajcie Slejowi spokój
ciężko było mi wybrać po kolei ale do dwóch ostatnich i 3 pierwszych jestem pewien, może nawet 4 bo ostatni płyta Tankarda, jak każda inna zresztą podoba mi sie niesamowicie:)
Co do Testamentu to mi się nowa płyta podoba bardzo tak samo DA, ale już np Sodom mnie zawiódł, Megadeth podeszło średnio i tak samo Oerkill, ale bardzo ciężko ocenić jest obiektywnie album stawiając obok Sodom Megadeth w moim wypadku sam styl przemawia za Sodom, więc już taki "pojedynek" z góry jest mocno ustawion, aczkolwiek UA mi się podoba a Sodom średnio to i tak bardziej jakoś tak szanuje Sodom, i to raczej jest nieuniknione więc dajcie Slejowi spokój