Ostatnie płyty legend thrash-metalu

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

KtĂłra lepsza?

Annihilator - Schizo Deluxe
0
Brak głosów
Destruction - Inventor Of Evil
1
2%
Exodus - Shovel Headed Kill Machine
5
10%
Kreator - Enemy of God
8
16%
Overkill - ReliXIV
0
Brak głosów
Sodom - Sodom
1
2%
Slayer - Christ Illusion
8
16%
Testament - The Gathering
10
20%
Megadeth - The System has Failed
5
10%
Metallica - St.Anger
11
22%

Liczba głosów: 49

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Ostatnie płyty legend thrash-metalu

Post autor: Szajba »

likipiki pisze:fajna selekcja: to co lubię - metal, to co be - nie metal :D
nie bardzo rozumiem związek :roll:
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Zastanawiam się pomiędzy Kreatorem, Slayerem a Exodusem. No i jeszcze Destructionem.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Patrzac z perspektywy dnia dzisiejszego...ostatni okres "legend thrash metalowych" to zostawia reszte daleko Exodus. Mimo, ze Test mial ten Gathering, ale cholera kiedy to bylo. to juz az glupio powiedziec , ze to ich ostatnia plyta. Slayer...no cudo koncertowe i zreszta na CI tez. Ale mimo wszystko Exodus pelnie tej jazdy, czegos nowego i moze i tak samo waznego jak plyty BBB czy FD osiagnal wlasnie na ToD i SHKM
Jazz is not dead, it just smells funny.
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

Exodus wydał 2 bardzo konkretne płyty , odnalazl się w 21 wieku jak mało który ze starych zespołów wie co dobre i chce dawać tego dobrego jeszcze wiecęj . Holt wie jak nie tylko zadowolić siebie ale i innych...jak to zielony powiedział '' Panowie oodstawili alkohol i dragi na bok , i zamiast tego zaczeli spożywać gumę do żucia i colę'' no i jeśli tak jest to chyba i sam Zielony przejdzie na taki system :)

Swoją drogą w całym tym metalowym świecie jest już tyle kapel tyle hybryd , że czysto thrashowych zespołów się ludziom / dzieciakom słuchać już nie chce , to pokolenie wychowało się na nu-metalu i metalcore ( na całe szczęście większość kapel metalcore'owych zaczyna grać melodeath ) więc nie widać parcia z ich strony na starocie..głownie stara gwardia walczy na koncertach...ale w końcu dla kogoś warto grać.

Gathering jest albumem świetnym chyba najmocniejszą pozycja w dyskografii Testament, w sumie to stawiam ten album zaraz obok debiutu , ta płyta wchodzi jako całość jeśli by ja rozdrabniać to są tam 3 mega killery...

Annihilator nigdy mnie nie interesował , a nowa płyta to ponoć gniot...więc chyba się nie skuszę , ani na nowa ani na poprzednią :)

Niemieccy thrasherzy od zawsze chodzili swoimi scieżkami i w dupie mieli trendy ( nie jak amerykańce hehe ) ale...chyba najlepiej z nich się trzyma Kreator przynajmniej wg mnie ta kapela ma największy respect i oddanie u fanów .

Już niedługo nastanie nowy rok...2008 a wraz z nim przyjdą nowe albumy tuzów Metallica , Testament , Heathen i być może Artillery... kto i jak będzie walczył o odebranie królestwa thrashu Exodusowi...to się dopiero dowiemy .

Młodzi gniewni też pokażą swoje Fueled By Fire , Evile i Bonded By Blood zapewne nie pozostaną obojętne na to wszystko i stopniowo będą sobie wyrabiać własną marke...o ile Evile już jej sobie nie wyrobiło .
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

hehe, to sobie odświeżymy :P

ANNIHILATOR Metal
DEATH ANGEL Killing Season
DESTRUCTION D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.
EXODUS The Atrocity Exhibition: Exhibit A
KREATOR Hordes Of Chaos
MEGADETH United Abominations
METALLICA Death Magnetic
OVERKILL Immortalis
SLAYER World Painted Blood dopiero wyjdzie jak doskonale wiemy
SODOM Sodom najstarszy w towarzystwie (chyba że Anthrax tutaj dodamy)
TANKARD Thirst
TESTAMENT The Formation Of Damnation
VOIVOD Infini

to jak ziomki ? :twisted:

ja pomine Voivod, Tankard i Destruction bom nie słyszał, choć ten pierwszy to na dniach. U Slayera można dać "Christ" jeszcze

Exo > DA/Meta > Testament/Slayer > Mega > Kreator > Overkill >>>>>>>>>>>>>> Annihilator

generalnie syćko od Overkilla w góre co najmniej dobre, więc można być zadowolonym z kondycji tych staruchów :P

Annihilator teraz to już celuje w nieco bardziej EMOcjonalne rejony ale z szacunku dla starych płyt go tutaj zostawimy :lol:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

ALASTOR Spaaaaazm >>> wszystko inne
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

herki pisze:ALASTOR Spaaaaazm >>> wszystko inne
trudno się nie zgodzić
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

ostatni Kreator jest bardzo fajny i po dziś dzień podniecam sie nim niczym zoofil na widok dorodnej antylopy gnu
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

SLAYER>>>>>>>>>EXODUS>DEATH ANGEL > VOIVOD > DESTRUCTION > SODOM > KREATOR > OVERKILL > TESTAMENT > MEGADETH > METALLICA > ANNIHILATOR

Tankard nie słyszałem. Oczywiście chodzi o te albumy, które dał Artur
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

z tych co Arczi dał to imo bedzie tak:

Exodus>>>>>>>>Megadeth>>>>TestAmenT>>Sodom>Death Angel=Tankard>>>VoiVod>>>>>Overkill>>>Destruction>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>MetallicA>>>>>>>>>>>Annihilator

Slayera nie wliczam, ale myślę, że wskoczy na miejsce w top3 ;) Faktem jest jednak, że SPAZZZM jak mało jaka płyta mnie wcisnął w fotel
Artur
-#Nomad
-#Nomad

slayer pisze:SLAYER>>>>>>>>>
paaaaaaaanie ;)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

slayer pisze:SLAYER>>>>>>>>>
rotfl
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Exodus>Slayer>Kreator> Tankard>Destruction>Testament> Death Angel> Sodom> Megadeth> OVerkill> Metallica> Annihilator

Voivod nie słyszałem
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Oj chłopaczki stawianie death magnetic przed S. to jest dopiero ROTFL i jakieś masakryczne nieporozumienie, bo nawet Psychopathy Red >>>> cała reszta tej listy.

bo niestety ostatni album Exo to jednak The Atrocity Exhibition: Exhibit A. ;)
Deleted User 357

slayer pisze:stawianie death magnetic przed S. to jest dopiero ROTFL
Przed tak, ale na równi już nie.
slayer pisze:nawet Psychopathy Red >>>> cała reszta tej listy.
Psychopathy zjada bez popity całe CI, jak cała płyta będzie na tym poziomie to faktycznie Slayera będzie można postawić na szczycie listy.

Ogólnie, to oprócz Exo same płyty na poziomie 6-7/10 (ale Exo to też 8 imo co najwyżej),nie licząc słabego Kreatora, Voivoda którego nie słyszałem i Annihilatora, którego z litości nie ocenię.
chłopaczki
Swoją drogą zabawne,że takiego sformułowania użył bodajże najmłodszy z dyskutantów ;)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

bo wasz gust jest na takim etapie jeszcze ;)
Deleted User 357

slayer pisze:bo wasz gust jest na takim etapie jeszcze ;)
To dopiero rotfl ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Ja z mojego jestem jak najbardziej zadowolony, dzięki temu nie stawiam czegoś na szczycie tylko dlatego, że jest podpisane "SLAYER" :mrgreen:

jakby w tej klasyfikacji było "GHUA", zamiast "CI" to spokojnie na szczycie mógłbym postawić,tak ex aequo z Exo.

no ale tego nie zrobie bo GHUA >>> CI

"Christ Illusion" jak już mówiłem - dla mnie bardzo dobre i absolutnie NIC więcej, nie rozumiem jak sie można tym aż tak podniecać

swoją drogą a'propos gustu - dla mnie to troche nielogiczne, żeby sie podniecać "CI", które w ich dyskografii nie jest niczym nowym, przełomowym a jednocześnie z tych samych powodów nazywać ostatni Testament słabym, czy np. Metallike. Rozumiem,że zawsze dochodzi poziom samych kompozycji (bo w przypadku takich tuzów o wykonanie nie ma się co martwić,oczywizm), ale i tutaj jakoś śmieszne dla mnie jest nazywanie np. "The Formation Of Damnation" słabą płytą. Jasne że Slayer ma swój bardzo charakterystyczny styl, odbiega od propozycji Testament, Metalliki czy Death Angel, styl wręcz niepodrabialny, unikalny, ale bez przesady.
toteż pod tym względem ostatni Exo kasuje konkurencję, bo Exodus generalnie tak nie grał wcześniej
slayer pisze:bo nawet Psychopathy Red >>>> cała reszta tej listy.
no tak,jeden utwór kasuje całe longplaye :mrgreen:

radziłbym na chłodno raczej podchodzić, nawet do ulubionych kapel ;-) równie dobrze moge napisać że jeden "Funeral Hymn" niszczy całe "Christ Illusion" ;)
slayer pisze:bo niestety ostatni album Exo to jednak The Atrocity Exhibition: Exhibit A. ;)
Niestety ? Lepszy od "SKHM", niewiele ustępuje "Tempo...".
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Artur pisze:równie dobrze moge napisać że jeden "Funeral Hymn" niszczy całe "Christ Illusion" ;)
bo tak jest ;)
Artur pisze:Lepszy od "SKHM", niewiele ustępuje "Tempo...".
choćbym chciał, się nie zgodze. Exo po powrocie: Tempo>>>> SHKM=TAE:EA
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Exodus wydał napewno najlepszą płytę z tych wszystkich co do tego nie miałem wątpliwości ale niemal wszystkie płyty mi podeszły oprócz metallici i annihilato

ciężko było mi wybrać po kolei ale do dwóch ostatnich i 3 pierwszych jestem pewien, może nawet 4 bo ostatni płyta Tankarda, jak każda inna zresztą podoba mi sie niesamowicie:)

Co do Testamentu to mi się nowa płyta podoba bardzo tak samo DA, ale już np Sodom mnie zawiódł, Megadeth podeszło średnio i tak samo Oerkill, ale bardzo ciężko ocenić jest obiektywnie album stawiając obok Sodom Megadeth w moim wypadku sam styl przemawia za Sodom, więc już taki "pojedynek" z góry jest mocno ustawion, aczkolwiek UA mi się podoba a Sodom średnio to i tak bardziej jakoś tak szanuje Sodom, i to raczej jest nieuniknione więc dajcie Slejowi spokój :B
ODPOWIEDZ