Out of The Shadows - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Out of The Shadows - oceny, wrażenia, recenzje!
Kawałek mocno średni niestety... a bardzo na niego liczyłem
Jak dla mnie najsłabszy na płycie! Szkoda, że Steve się do niego zabrał... myślę, że lepiej by wyszedł gdyby podpisał się pod nim sam Bruce 
Tak jak się rzeczywiście wsłuchałem to w refrenie rzeczywiście słychać "Wasting Love" Ciekawe... 
- Wakterstein
- -#Trooper

Ja od początku słyszałem "Wasting Love"
. Jednak mimo to utwór mi się podoba ;P.
mi początek do złudzenia przypomina revelations. chodzi o gitary oczywiście
no ale nie zmienia to faktu ze kawałek na płycie to najsłabszy 
Dokładnie.. ale dla zmyły dodali jeszcze akustyka w tleMatek pisze:mi początek do złudzenia przypomina revelations. chodzi o gitary oczywiścieno ale nie zmienia to faktu ze kawałek na płycie to najsłabszy
Aces High cpt. Dickinson!
ale o so hozi?Celestial pisze:Tak, czy inaczej, piosenka ma 5:36 i nikt tego nie podważy
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A gdyby miała z minutę mniej była by w moim odczuciu dużo ciekawasza. 3 ostatnie minuty to tylko refren przerywany jakimś wstawkamiCelestial pisze:Tak, czy inaczej, piosenka ma 5:36
moze i numer jest slabszy, ale jakos specjalnie od reszty nie odstaje. nie ma sie wrazenia ze to taki zapychacz czy coś, ale sredni, przyzwoity numer... tzn przynajmniej ja nie mam takiego wrażenia 
moze po prostu napisali 10 numerow i glupio im bylo go wywalic i dać na album tylko 9 bo za mało
moze po prostu napisali 10 numerow i glupio im bylo go wywalic i dać na album tylko 9 bo za mało
To mój numer jeden na tym albumie. Zakochałem się w tej piosence od pierwszego przesłuchania. Gdy słucham tego kawałka to po prostu odlatuję w jakiś inny, magiczny wymiar. Fragmencik pomiędzy 3:29, a 4:26 to dla mnie prawdziwy muzyczny orgazm. Ocena: 10/10
ale album ma 72 minuty... Chyba liczy się długość a nie ilośc kawałków?Urchin pisze:moze po prostu napisali 10 numerow i glupio im bylo go wywalic i dać na album tylko 9 bo za mało
Ostatnio zmieniony czw sie 31, 2006 7:33 pm przez syzygy, łącznie zmieniany 1 raz.
to byl taki zartsyzygy pisze:ale album ma 72 minuty... Chyba liczy się długość a nie ilośc kawałków?Lemansky pisze:moze po prostu napisali 10 numerow i glupio im bylo go wywalic i dać na album tylko 9 bo za małobez OOTS byłoby coś 66- to też sporo. Ale ja bym nie wywalał OOTS, podoba mi się.
hehe ja tez...do tej wstawki gdzie gra jednoczesnie akustyk i elektryk - to rozwialo moje podejrzenia o podobienstwoVacter pisze:Ja od początku słyszałem "Wasting Love"
To mi się najbardziej podoba w tym kawalku, zajebiście to brzmi... a wy marudzicie, że wstęp niepotrzebny.remi pisze:hehe ja tez...do tej wstawki gdzie gra jednoczesnie akustyk i elektryk
Też mi coraz lepiej się widzi ta pioseneczka 
Jedna z lepszych na płycie 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
No! To zupełnie jak na koncercie w Chorzowie:syzygy pisze: bez OOTS byłoby coś 66
http://mp3.wp.pl/i/b/74/74941.jpg
Aces High cpt. Dickinson!
Jak dla mnie trochę zaspokojne, ale jak na ten klimat to swietny kawałek, tyle, że narazie mam ochote na ciężkie ostre granie. Dobre tak z laską posiedzieć, wypić winko 
Hmmm a mnie się zawsze wydawało, że Bruce stara się jednak trochę rozgraniczyć solową twórczość (jakby nie było jeszcze świerzą po wydaniu "Anthology") od tej Maidenowej i jego wycie oraz piskliwość wynika właśnie z tego faktu. Mam takie wrażenie, że tej piskliwości jest o wiele więcej na Maidenowych płytkach niż na solowych (porówując po 3 ostatnie płyty solowe i Ironów).EvE pisze:Po raz kolejny przekonałam się, że uwielbiam jak Bruce śpiewa w balladach i mimo jego "życiowej formy" na tej plycie to w tej balladzie nie ma tego drażniącego momentami wycia
Wracając do tematu. Utworek bardzo mi się podoba, mimo że faktycznie zalatuje Tears of the dragon. Jakoś mi to nie przeszkadza. A tym co marudzą powiem tylko, że w wersji koncertowej ta ballada będzie miała dużą moc. Skoro utworek podobny do "Tears...", to wystarczy posłuchac jak mr. Bruce zaśpiewał tę piosenkę na koncercie z "Tribuzy"
to był test na spostrzegawczośćCelestial pisze:No! To zupełnie jak na koncercie w Chorzowie:syzygy pisze: bez OOTS byłoby coś 66
http://mp3.wp.pl/i/b/74/74941.jpg
Przepiekna ballada. Super kandydat do radia. Chcialbym go na singel. Moze nawet lepiej by sprzedal album jak DW.
_R@sterNeT_