The Pilgrim - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Pilgrim - oceny, wrażenia, recenzje!
Mógł to być moim zdaniem jakiś Bonus Track właśnie na singlu zamiast dawać inne wersje straych utworów..
NoRainmaker. pisze:Dokładnie jak to już pisałem Janick Gers rządzi, Ironi powinni przekazać mu pałeczkę Laughing bo widać że chłopak ostatnimi czasy ma świetne pomysły YEAH! Winkbeaviso pisze:No i ja nastawiam się właśnie na dzieło Janicka. Jeszcze nie słuchałem, ale wiem, że to Janick od pewnego czasu tworzy kawałki, które najbardziej przypadają mi do gustu. Uwielbiam "ludowe melodie" jego autorstwa - motyw przewodni DOD, refren Navigatora, całe Montsegur...
:rocx :rocx
Utwór jest jednym z najlepszych na płycie
Jak już wczesniej wspominałem nawet Nicko tutaj po raz pierwszy używa talerza chiny, co zaskoczyło wszystkich moich znajomych
Oczywiście na plus. Uważam, iż na koncercie ten utwór da czadu :rocx
Kto mówił, że on jest słaby?
świetny refren wstęp, solo tylko zwrotka taka nijaka dlatego 8+/10 :rocx
cellman pisze:Kto mówił, że on jest słaby?świetny refren wstęp, solo tylko zwrotka taka nijaka dlatego 8+/10 :rocx
Nie mówiłem że jest slaby mówiłem że jest nie pasujący ;]
Czyli nikomu nie kojarzy sie z BIG CYC oprocz mnie? 
Z Big Cycem?Budziol pisze:Czyli nikomu nie kojarzy sie z BIG CYC oprocz mnie?
no po wolnym poczatku nie wiem dlaczego jak przyspieszaja i Bruce zaczyna spiewac to kojarzy mi sie z facet to swinia 
Zdaje Ci się 
Utwór b. dobry z bardzo dobrym, przemyslanym tekstem. Takiego numeru po Maiden sie nie spodziewałem 
Rewelacja. Dobrze ze znalazl sie wlasnie tez taki troche szybszy kawalek na plycie. Wnosi spore urozmaicenie. REFREN PO PROSTU CZADOWY 
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Dali by ten numer na singla bo fajny jest :rocx
no super,zgadzzam sieREFREN PO PROSTU CZADOWY
Ale skąd te skojarzenia z Big Cycem?
Może po pierwszysch 3 sek. 
- soulburner
- -#Invader

To pierwszy utwór, który zapamiętałem po pierwszym przesłuchaniu płyty. Byłem tak podjarany, że za pierwszym razem nie wiedziałem kompletnie co się ze mną działo przez tą godzinę-z-minutami 
Wstawki 'orientalne' są po prostu cudowne, trochę mi się nie podoba powrót z początku na samym końcu, trochę zbyt radosny jest - powinien się skończyć po tym orientalnopodobnym czymś
Ale nie narzekam! Utwór i tak piękny
Wstawki 'orientalne' są po prostu cudowne, trochę mi się nie podoba powrót z początku na samym końcu, trochę zbyt radosny jest - powinien się skończyć po tym orientalnopodobnym czymś
Ale nie narzekam! Utwór i tak piękny
You must gather your party before venturing forth.
niesamowity i z niesamowitym kopem na samym początku
. Trochę zwrotka mi się nie podoba, ale pasuje jak najbardziej do piosenki 
Szkoda tylko że początkowy motym pojawia sie na początku i na końcu tylko, bo on mnie zabija najbardziej. No i to co po refrenie się dzieje.
Szkoda tylko że początkowy motym pojawia sie na początku i na końcu tylko, bo on mnie zabija najbardziej. No i to co po refrenie się dzieje.
No Pilgrim jest świetny, to taki prezent od zespołu,dla fanów starszych płyt,takim prezentem miał być Montsegur na DoD,ale Pilgrim jest znacznie lepszy, jest melodyjny,nie za cięzki, ma znakomite melodie w zwrotkach...mi troszke przypomina Flash of the Blade, troche Die With Your Boots On,to dośc luźne skojarzenia.
Zdecydowanie najbardziej heavy-metalowy utwór na płycie. W pierwszej trójce płyty(obok Legacy i FTGoG)
Zdecydowanie najbardziej heavy-metalowy utwór na płycie. W pierwszej trójce płyty(obok Legacy i FTGoG)
Nie chce mi się wypowiadać o każdym kawałku, recenzje napisze później, bo narazie jest jeszcze na to za wcześnie, ale tu musze wtrącić swoje trzy grosze. Dlaczego musze? Bo jest to najlepszy utwór z całej płyty! Daje mu 10/10! Fenomenalny utwór, jak przesłuchiwałem płyte drugi raz, to tylko czekałem aż do niego dojade. No to tyle. 
-
Deleted User 1499
Fear pisze:nawet Nicko tutaj po raz pierwszy używa talerza chiny
No swietnie to brzmi , gdy to uslyszalem to wyskoczylem z kapci a kapcie zrobily dziury w scianach
Naprawde The Pilgrim - Moc i Poteznie ciezki.
Ostatnio zmieniony pn sie 28, 2006 5:39 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też tak miałem na początku, bo ten utwór podoba sie już za pierwszym przesłuchaniem, poprostu Maidenowy killer...ech szkoda że to nie on jest openerem.
Może,faktycznie nie pasuje do płyty,która jest troche mroczna, cięzkawa, poważna,ale co tam, dla mnie jest jednym z faworytów,pewnie dlatego ,że uwielbiam właśnie takie utwory Maiden.
Może,faktycznie nie pasuje do płyty,która jest troche mroczna, cięzkawa, poważna,ale co tam, dla mnie jest jednym z faworytów,pewnie dlatego ,że uwielbiam właśnie takie utwory Maiden.