Maiden Fans FAQ

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Maiden Fans FAQ

Post autor: RALF »

Man on the Edge pisze:Wie ktoś dlaczego nie pojawił się żaden singiel ani żadne promo do koncertówki Live At Donington?

może jednak jakiś singiel lub promo chodź nie oficjalnie się pojawiło?

Ps. Wie ktoś może dlaczego w wersji wideo Live At Donington są wkładki czarno białe obrazu ? Na początku mnie to denerwowało ale potem skojarzyłem sobie że może jakiś fan zginął podczas tego koncertu. Albo po prostu rocznica od tragicznego koncertu z roku '88 lub specjalnie to zrobili te wkładki czarno białe :?: A heh przypomniało mi się a ta grupa ludzi na scenie podczas utworu "Heaven Can Wait" i robiąca te sławne ooooooooooooooooooooo :rocx :solo: to ludzie z oficjalnego Fan club'u ? często z zespołem jeździli :?:
Już odpowiadam, "Live At..." zostało opublikowane pod koniec 1993 r. z czarno-bialą obwalutą jako LIMITOWANE wydawnictwo , przez EMI -, w niektórych państwach rzecz miała nakład w granicach 6000. Miał to być prezent dla fanów, coś w rodzaju "Official Bootleg". Płytka szybko zniknęła z półek sklepowych, baa wielu nie wiedziało, iż ta się w ogóle ukazała (serio). Grupa a w zasadzie wytwórnia nie traktowały jej jako regularnego wydawnictwa... w takiej sytuacji promocyjny singiel nie wchodzi w rachubę. Co do filmu, wiesz - niesamowicie denerwują mnie te wstawki, filtr Black/White byl wręcz maniakalnie stosowanym zabiegiem przez reżyserów koncertowych rejestracji na początku lat '90tych. Ozzy "Live & Loud" czy "Live Shit..." Metallicy, jeśli oglądałeś te produkcje, wiesz o czym mowa. Maiden w tym temacie MOCNO przedobrzyli, chcieli "czegoś innego" innego - nie znaczy że , lepszego!
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

Post autor: Man on the Edge »

no i wszystko jasne dzięki faust :beer

Ps. A co z tym "Heaven Can Wait" :B :?: A i jeszcze no dobra na początku Live at Donington był Bootlegiem oficjalnym ale reedycja to już pełno prawny album Live więc mogli jakiegoś singla wypuścić albo promo :???:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Man on the Edge pisze:no i wszystko jasne dzięki faust :beer

Ps. A co z tym "Heaven Can Wait" :B :?: A i jeszcze no dobra na początku Live at Donington był Bootlegiem oficjalnym ale reedycja to już pełno prawny album Live więc mogli jakiegoś singla wypuścić albo promo :???:
Reedycje rzadko poprzedzają singlami raczej jakimś "Bestem", co do "Heaven..."- sprawa wygląda tak, w wielu państwach gdzie Maiden grają funkcjonują oficjalne FC formacji, wybrani fani mają dostęp do podobnych imprez, wtedy było tak samo, nie musieli zaraz wozić ze sobą kilkudziesięciu osób, rzecz jasna paru wybranych osobników w drodze konkursu może lecieć z kapelą na częś trasy, właśnie w 1992 dwóch gości z UK FC dostąpilo zaszczytu partycypowania w objeżdzie obu Ameryk, sorry nie pamiętam nazwisk kolesi. Wiesz, odnośnie promocji reedycji, "LAD" ukazała się w ciągu "Rising Hell" w 1998, swoistym samplerem była niskonakładowa płytka "In Profile". Podówczas powszechnie stosowano tę praktykę (vide: Deep Purple), przed wznowieniami zastosowano inny trik rynkowy \ EMI w 1997 wycofali z obrotu WSZYSTKIE dostępne egzemplarze płytek Maiden, Reedycje NIE MOGŁY SIĘ NIE SPRZEDAĆ, pan Smallwood ma łeb :laugh
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

Man on the Edge pisze:no i wszystko jasne dzięki faust :beer
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Czy w wersji CD singla Running Free/Run To The Hills jest utwór Murders In The Rue Morgue?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mr.Hankey pisze:Czy w wersji CD singla Running Free/Run To The Hills jest utwór Murders In The Rue Morgue?
Jest to wersja z 1990, marzec - z cyklu "10 years up the Irons", tak ten utwór jest tam obecny, tak na marginesie, fajna wersja!
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

A nie jest przypadkiem tak, że Murder jest tylko na vinylu?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Mr.Hankey pisze:A nie jest przypadkiem tak, że Murder jest tylko na vinylu?
O ile dobrze rozumiem, jesteś zainteresowany wersją CD z 1990, wydaną w serii wznowień. W zamierzeniu każdy z 10 ciu CD zawiera PEŁNY materiał z 2óch kolejnych maxi singlii grupy, wydanych w latach 1980/89. Tylko TE wersje CD "Running Free live'85" były swego czasu dostępne na kompakcie, legalnie oczywiście.... Szersze info znajdziesz na Wikipedii, lub dobrych stronach fanowskich. Jeżeli miałbyś zamiar nabyć oryginalny vinyl z 1985, aby usłyszeć "Murder...'musiałbyś szukać 12to calowej wersji maxi. TYLE.
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

Czy na koncertach Iron'i w połowie Sanctuary grają/grali kawałek Keep Yourself Alive Queen'ów :?: :B
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Właśnie przesłuchałem ten kawałek Queen bom go nie znał i rzeczywiście grają coś takiego pdobnego na Ullevi albo RiR (na innych pewnie też).
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

vyrus pisze:Właśnie przesłuchałem ten kawałek Queen bom go nie znał i rzeczywiście grają coś takiego pdobnego na Ullevi albo RiR (na innych pewnie też).
To nie jest "Keep Yorself..." Queenów, ten charakterystyczny motyw po pauzie był w tym kawałku zawsze, od lat, w tercecie gitarowym go zmodyfikowali....
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

:B to jest identyczne :mrgreen:

Ps. Wie ktoś ile razy na koncertach grali Man on the Edge z Bruce'em na wokalu :?: bardzo mnie to ciekawi nie słyszałem jeszcze wykonania tego utworu przez Bruc'a :???: :B jedynie co to wiem że na The Ed Hunter Tour 1999 grali ale niestety nie miałem okazji tego usłyszeć :neutral:
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Świetnie wypadł z Brucem na wokalu. Kawałek dostępny na singlu The Wicker Man (który chętnie sprzedam ;-) ).
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

dzięki dość fajne ale oryginał lepszy, nie szukałem bo nie chciało mi się wiedziałem że po prostu mogę liczyć na pomoc :B
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

Interesuje mnie czy jest szansa zapytać zespół czy mogli by wydać Box set Best of the Beast 4 winylową na 4 CD i co by trzeba było zrobić, aby taka prośba w ogóle została rozpatrzona przez zespół? Co wy sądzicie o Best of the Beast 4 CD bo jak wiadomo 4 winylową wersję raczej już nie idzie dostać a 4 CD to by była łatwo dostępna, tylko cena by mogła być też duża no w każdym bądź razie idzie takie coś załatwić :???: :?:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Myslę ,że to nie pytanie bezpośrednio do zespołu tylko do managementu. ..odpowiedź bedzie pewnie brzmiała "NIE :P "
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

Abstract pisze:..odpowiedź bedzie pewnie brzmiała "NIE :P "
Nic nowego :razz:
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Było to wydane na 2cd ze względu na to że na cd można więcej danych zapisać. Więc nie ma sensu według mnie takiego czegoś wydawać.
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

Co 4CD to nie 2CD

Ps. Mam pytanie czy kiedykolwiek live Bruce wykonał utwór Virus :?:
ODPOWIEDZ