Już odpowiadam, "Live At..." zostało opublikowane pod koniec 1993 r. z czarno-bialą obwalutą jako LIMITOWANE wydawnictwo , przez EMI -, w niektórych państwach rzecz miała nakład w granicach 6000. Miał to być prezent dla fanów, coś w rodzaju "Official Bootleg". Płytka szybko zniknęła z półek sklepowych, baa wielu nie wiedziało, iż ta się w ogóle ukazała (serio). Grupa a w zasadzie wytwórnia nie traktowały jej jako regularnego wydawnictwa... w takiej sytuacji promocyjny singiel nie wchodzi w rachubę. Co do filmu, wiesz - niesamowicie denerwują mnie te wstawki, filtr Black/White byl wręcz maniakalnie stosowanym zabiegiem przez reżyserów koncertowych rejestracji na początku lat '90tych. Ozzy "Live & Loud" czy "Live Shit..." Metallicy, jeśli oglądałeś te produkcje, wiesz o czym mowa. Maiden w tym temacie MOCNO przedobrzyli, chcieli "czegoś innego" innego - nie znaczy że , lepszego!Man on the Edge pisze:Wie ktoś dlaczego nie pojawił się żaden singiel ani żadne promo do koncertówki Live At Donington?
może jednak jakiś singiel lub promo chodź nie oficjalnie się pojawiło?
Ps. Wie ktoś może dlaczego w wersji wideo Live At Donington są wkładki czarno białe obrazu ? Na początku mnie to denerwowało ale potem skojarzyłem sobie że może jakiś fan zginął podczas tego koncertu. Albo po prostu rocznica od tragicznego koncertu z roku '88 lub specjalnie to zrobili te wkładki czarno białeA heh przypomniało mi się a ta grupa ludzi na scenie podczas utworu "Heaven Can Wait" i robiąca te sławne ooooooooooooooooooooo :rocx :solo: to ludzie z oficjalnego Fan club'u ? często z zespołem jeździli
Maiden Fans FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden Fans FAQ
- Man on the Edge
- -#Invader

no i wszystko jasne dzięki faust :beer
Ps. A co z tym "Heaven Can Wait"
A i jeszcze no dobra na początku Live at Donington był Bootlegiem oficjalnym ale reedycja to już pełno prawny album Live więc mogli jakiegoś singla wypuścić albo promo 
Ps. A co z tym "Heaven Can Wait"
Reedycje rzadko poprzedzają singlami raczej jakimś "Bestem", co do "Heaven..."- sprawa wygląda tak, w wielu państwach gdzie Maiden grają funkcjonują oficjalne FC formacji, wybrani fani mają dostęp do podobnych imprez, wtedy było tak samo, nie musieli zaraz wozić ze sobą kilkudziesięciu osób, rzecz jasna paru wybranych osobników w drodze konkursu może lecieć z kapelą na częś trasy, właśnie w 1992 dwóch gości z UK FC dostąpilo zaszczytu partycypowania w objeżdzie obu Ameryk, sorry nie pamiętam nazwisk kolesi. Wiesz, odnośnie promocji reedycji, "LAD" ukazała się w ciągu "Rising Hell" w 1998, swoistym samplerem była niskonakładowa płytka "In Profile". Podówczas powszechnie stosowano tę praktykę (vide: Deep Purple), przed wznowieniami zastosowano inny trik rynkowy \ EMI w 1997 wycofali z obrotu WSZYSTKIE dostępne egzemplarze płytek Maiden, Reedycje NIE MOGŁY SIĘ NIE SPRZEDAĆ, pan Smallwood ma łeb :laughMan on the Edge pisze:no i wszystko jasne dzięki faust :beer
Ps. A co z tym "Heaven Can Wait"![]()
A i jeszcze no dobra na początku Live at Donington był Bootlegiem oficjalnym ale reedycja to już pełno prawny album Live więc mogli jakiegoś singla wypuścić albo promo
- Man on the Edge
- -#Invader

Man on the Edge pisze:no i wszystko jasne dzięki faust :beer
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Czy w wersji CD singla Running Free/Run To The Hills jest utwór Murders In The Rue Morgue?
Jest to wersja z 1990, marzec - z cyklu "10 years up the Irons", tak ten utwór jest tam obecny, tak na marginesie, fajna wersja!Mr.Hankey pisze:Czy w wersji CD singla Running Free/Run To The Hills jest utwór Murders In The Rue Morgue?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A nie jest przypadkiem tak, że Murder jest tylko na vinylu?
O ile dobrze rozumiem, jesteś zainteresowany wersją CD z 1990, wydaną w serii wznowień. W zamierzeniu każdy z 10 ciu CD zawiera PEŁNY materiał z 2óch kolejnych maxi singlii grupy, wydanych w latach 1980/89. Tylko TE wersje CD "Running Free live'85" były swego czasu dostępne na kompakcie, legalnie oczywiście.... Szersze info znajdziesz na Wikipedii, lub dobrych stronach fanowskich. Jeżeli miałbyś zamiar nabyć oryginalny vinyl z 1985, aby usłyszeć "Murder...'musiałbyś szukać 12to calowej wersji maxi. TYLE.Mr.Hankey pisze:A nie jest przypadkiem tak, że Murder jest tylko na vinylu?
- Man on the Edge
- -#Invader

Czy na koncertach Iron'i w połowie Sanctuary grają/grali kawałek Keep Yourself Alive Queen'ów

Właśnie przesłuchałem ten kawałek Queen bom go nie znał i rzeczywiście grają coś takiego pdobnego na Ullevi albo RiR (na innych pewnie też).
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
To nie jest "Keep Yorself..." Queenów, ten charakterystyczny motyw po pauzie był w tym kawałku zawsze, od lat, w tercecie gitarowym go zmodyfikowali....vyrus pisze:Właśnie przesłuchałem ten kawałek Queen bom go nie znał i rzeczywiście grają coś takiego pdobnego na Ullevi albo RiR (na innych pewnie też).
- Man on the Edge
- -#Invader

Ps. Wie ktoś ile razy na koncertach grali Man on the Edge z Bruce'em na wokalu
http://youtube.com/watch?v=0OEdIcu8jYI Trzeba poszukać 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Świetnie wypadł z Brucem na wokalu. Kawałek dostępny na singlu The Wicker Man (który chętnie sprzedam
).
- Man on the Edge
- -#Invader

dzięki dość fajne ale oryginał lepszy, nie szukałem bo nie chciało mi się wiedziałem że po prostu mogę liczyć na pomoc 
- Man on the Edge
- -#Invader

Interesuje mnie czy jest szansa zapytać zespół czy mogli by wydać Box set Best of the Beast 4 winylową na 4 CD i co by trzeba było zrobić, aby taka prośba w ogóle została rozpatrzona przez zespół? Co wy sądzicie o Best of the Beast 4 CD bo jak wiadomo 4 winylową wersję raczej już nie idzie dostać a 4 CD to by była łatwo dostępna, tylko cena by mogła być też duża no w każdym bądź razie idzie takie coś załatwić

Myslę ,że to nie pytanie bezpośrednio do zespołu tylko do managementu. ..odpowiedź bedzie pewnie brzmiała "NIE
"
- Man on the Edge
- -#Invader

Nic nowegoAbstract pisze:..odpowiedź bedzie pewnie brzmiała "NIE"
Było to wydane na 2cd ze względu na to że na cd można więcej danych zapisać. Więc nie ma sensu według mnie takiego czegoś wydawać.
- Man on the Edge
- -#Invader

Co 4CD to nie 2CD
Ps. Mam pytanie czy kiedykolwiek live Bruce wykonał utwór Virus
Ps. Mam pytanie czy kiedykolwiek live Bruce wykonał utwór Virus