hehe pójdą na łatwiznę i walną Children of the Damned - bo tylko Belgrad z Europy to w 2009 usłyszał i najwyżej Bring.... i tyle będziemy mieli z niespodzianek.
Najbardziej mnie rozdrażniło to jak na trasie A Matter of the Beast w Donington, Bruce na początku koncertu mówi że to rocznica Numbera itp i że zagrają KILKA kawałków z niego, no więc zagrali : Numbera, Hallowed, Run i Children już by tego Prisonera albo 22 Acacia dali....
Co do kawałka z ostatniej płyty to jestem niemal pewny że będzie to For the greater...., Steva uważa to za super kawałek i musi się znaleźć na setliscie
remi pisze:Co do kawałka z ostatniej płyty to jestem niemal pewny że będzie to For the greater...., Steva uważa to za super kawałek i musi się znaleźć na setliscie
i chwała za to to mój ulubiony akurat utwór z AMOLAD
o premierze w maju można zapomnieć, przecie już by singiel był
remi pisze:Najbardziej mnie rozdrażniło to jak na trasie A Matter of the Beast w Donington, Bruce na początku koncertu mówi że to rocznica Numbera itp i że zagrają KILKA kawałków z niego, no więc zagrali : Numbera, Hallowed, Run i Children już by tego Prisonera albo 22 Acacia dali....
Mieli grac jeszcze 22 Acacia Ave., ale w ostantiej chwili zrezygnowali z tego pomyslu - mial pojawic sie tylko w czasie charytatywnego koncertu Clive'a w Brixton Academy... Jak sie domyslacie takze i tam go nie zagrali.
Ja jestem wiekszym optymista - sadze, ze uslyszymy sporo kawalkow nie granych od jakichs 7-10 lat. Ale na jakies totalne rarytasy jak w 2005 roku (Another Life, Drifter czy Charlotte The Harlot w Czechach i Polsce) raczej nie ma co liczyc.
remi pisze:
Co do kawałka z ostatniej płyty to jestem niemal pewny że będzie to For the greater...., Steva uważa to za super kawałek i musi się znaleźć na setliscie
A ja wam powiem, że te wszystkie sety co tu piszecie to już grają ciągle. Oni nie zrobią nic nowego, tak naprawdę... Muszą odbębnić kawałki dla małolatów, bo starzy fani już rzygają niektórymi. Ja tak prawdę mówiąc nie wiem, co ma Harris w głowie, że ma kilkanaście mocnych strzałów ale i tak piłuje rzeczy, które dawno mogłaby odegrać publika na koncercie. Dobra - Iron Maiden, Run to the hills, Number, Trooper. Hymny. Okej. Ale to są raptem 4 kawałki na całą setlistę, co z pozostałymi 15? 13? Naprawdę możnaby wybrać 100% heavy metalową setlistę, tyle, że oni po prostu już tego nie zrobią bo mają mega stagnację. Przecież to już było na World Slavery - przez 110 koncertów łoili to samo. Identyczne sety przez 4 dni w tyg plus dzień przerwy i w koło macieju. Tyle, że wtedy były solidne kawałki, ale tak naprawdę w sumie nic się nie zmieniło. A jak już coś zmieniali, dawali nudne jak uj Sanctuary.
Ja bym chciał ŚWIERZOŚCI !!! I tyle. Się okaże, co to będzie. Bo jak album będzie taki, jak poprzednik, to się spodziewam mega kaszany. pozdro
Nie ma Clansmana , nie ma radości . Popuszczę w majtki jak usłyszę w połowie kawałka to cudowne ,wykonywane przez cały stadion " Łooo , No , No we can't let them take anymoooore ' !
1. Intro / nowy kawałek
2. 2 minutes
3. Wrathchild
4. Trooper
5. nowy kawałek
6. nowy kawałek
7. Brave New World
8. Heaven Can Wait
9. Number Of The Beast
10. nowy kawałek
11. Reincarnation
12. Can I Play with madness
13. Iron Maiden
14. Hallowed
encores:
15. Run to the hills
16. Fear of the dark
Tez mi sie wydaje ze bedzie jeden kawalek , tak jak bylo w 2003 roku na trasie Give Me ... , ta bedzie zapewne podobna i tez zagraja 1 singiel , a reszta setu the best of.
No dobra skoro ma byc best of to będą drobne zmiany. Ale ogolnie tak będzie. Bo best of iron maiden wiąże sie z tym, że będą to kawalki bardzo oklepane po tylu latach grania.
1.Intro/ Nowy utwór
2. Wratchild
3.The Trooper
4. Powerslave
5. Paschenale
6. Wasted Years
7. Fear Of The Dark
8. Brave New World
9. The Number of The Beast
10. Clairvoyant
11.Run To The Hills
12. For The Greater Good of God
13. Revelations
14.Iron Maiden
15. Hallowed Be Thy Name
molojuh pisze:1.Intro/ Nowy utwór
2. Wratchild
3.The Trooper
4. Powerslave
5. Paschenale
6. Wasted Years
7. Fear Of The Dark
8. Brave New World
9. The Number of The Beast
10. Clairvoyant
11.Run To The Hills
12. For The Greater Good of God
13. Revelations
14.Iron Maiden
15. Hallowed Be Thy Name
BIS:
16. Futureal
17.Man on the Edge
myślę ze dosyć prawdopodobny set choć chyba już nie będą ciągnąć POWERSLAVE i dosyć "odważne" bisy
utwory z nowej płyty (nie wiem ile)
potem:
"Wrathchild"
"The Trooper"
"Fear Of The Dark"
"Iron Maiden"
"The Number Of The Beast"
"Hallowed Be Thy Name"
"Run To The Hills" na bank i między tym może ewentualnie coś z puli:
"Wasted Years"
"Can I Play With Madness"
"The Evil That Men Do"