Invader pisze:cenię sobie bardzo pod względem wokalu zwłaszcza albumy z lat 82-88
Na jakiej płycie Bruce śpiewał najlepiej?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Na jakiej płycie Bruce śpiewał najlepiej?
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Oddałem głos na SiT.
-
Deleted User 2259
Dziwne, że BNW na drugim miejscu...
Zapewne wiele osób głosuje po prostu na swój ulubiony album
Nie wiem, jak można stawiać wyżej sobie partie wokalne Bruce'a z DOD niż z TNOTB.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Saimon1995
- -#Moderator

Ode mnie głos na 7 Syna, choć tak naprawdę mógłbym zagłosować - tak jak Invader napisał kilka postów wcześniej - na któryś z albumów z okresu 82-88. Tam słabo wokalnej płyty po prostu nie ma...
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Głos na SIT, mógłby pójść też na Powerslave albo BNW (tak, tak). Na wcześniejszych jeszcze jakby młodzieńczy, a od SSOASS już było słychać chrypkę (przez wokal nie lubiłem Maiden England), potem poprawa nastąpiła od Accident Of Birth do BNW (ew. jeszcze Tyranny). Ale generalnie od Samsonów do BNW jest klasa światowa, od Dance Of Death już "starość nie radość"
.
Najlepiej śpiewał na Shock Tactics
Zauważyłem, że przypadku Iron Maiden - tak samo jak w przypadku wielu innych kapel - funkcjonują pewne opinie - nie zawsze mające potwierdzenie w rzeczywistości - powtarzane często i przez wiele osób, przez co w świadomości wielu fanów nabierają one wymiaru jednej jedynej prawdy. Przykładem takiej opnii jest "Somewhere In Time jest najlepszą płytą zespołu pod względem wokalnym". Moje pytanie brzmi: a w czym ta płyta, pod względem wokalnym, jest lepsza od Powerslave? Albo od PoM, albo 7th Sona? Odpowiedź: w niczym. Co nie przeszkadza zebrać tej płycie ponad 1/4 głosów 
To taki mój granat wrzucony do pokoju, żeby pobudzić trochę dyskusję
To taki mój granat wrzucony do pokoju, żeby pobudzić trochę dyskusję
Mnie się wydaje, że tyle głosów na SiT za opcją "najlepsza pod względem wokalnym" znaczy, że największej ilości ludzi całkowicie subiektywnie najbardziej podoba się brzmienie wokalu Dickinsona na tej płycie i dopasowanie go do muzyki... chyba że to zbyt prosta odpowiedź 
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Zgadzam się z przedmówcą. I do tego wydaje mi się, że napisałem w czym jest lepsza wokalnie. To jest moja opinia. Każdy może mieć inną. Dla mnie na 7S śpiewa już gorzej, a na Piece of Mind śpiewa jeszcze nie tak dobrze. Zastanawiałem się pomiędzy PS i SIT. Wybrałem SIT - może to kwestia produkcji płyty. Nie ważne. Jak się komuś bardziej podoba, to właśnie na tę płytę daje swój głos. Co w tym dziwnego?
A jakby wszyscy napisali, że najlepiej śpiewał na DOD to co? To nic. Oznaczałoby to tylko tyle, że im się na tej płycie najbardziej podobał wokal. Ja bym się z taką opinią nie zgodził, ale nie byłby to powód do "wrzucania granatu".
A jakby wszyscy napisali, że najlepiej śpiewał na DOD to co? To nic. Oznaczałoby to tylko tyle, że im się na tej płycie najbardziej podobał wokal. Ja bym się z taką opinią nie zgodził, ale nie byłby to powód do "wrzucania granatu".
Na the Number of The Beast 
- Moonchild 666
- -#Charlotte

.
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2015 6:33 pm przez Moonchild 666, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaka tragedia? Przecież kawałki z The final frontier były zaspiewane dużo lepiej live niż na płycie
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
- Moonchild 666
- -#Charlotte

.
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2015 6:33 pm przez Moonchild 666, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgadzam się ze studyjnie na tff bruce zaśpiewał źle. To teraz z raczyskiem 5 lat pozniej wypadł duuzo lepiej, porownywalnie z bnw. No ale np na en vivo to każdy kawałek dostał kopa. A talizman to już wgl poezja
. Ciekawe jak tbos na żywo wypadnie. A żeby offtopa nie robić to dla mnie najlepiej śpiewał na... No właśnie. Cokolwiek od numbera do syna mógłbym kliknąć 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Mój głos na Piece of Mind głównie za Ikara, To Tame a Land i Still Life
Zaraz po tym SiT oraz The Number of the beast 
Najlepsze wokale są na Seventh Son. Niekiedy bardzo demoniczne, Bruce niczym Peter Hammill.
-
Bron-Y-Aur Stomp
- -#Wrathchild

Bezwzględnie na Chemical Wedding, a jeśli chodzi tylko o Iron Maiden to na A Matter of Life and Death i Book of Souls.
Na "Brave New World" i "Somewhere in Time", ciężko wybrać.
http://muzycznerecenzje123.blogspot.com
https://rateyourmusic.com/~Rosa2207
Wahałam się między Piece of Mind a Seventh Son Of a Seventh Son. Po namyśle głos poleciał na Piece of Mind.