Coming Home - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Coming Home - opinie
Miły utworek, fajne melodie, dobrze zaśpiewany. No i na pewno zjada Out of the Shadows na śniadanie jeśli chodzi o ostatnie "balladowe" dokonania Maiden.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Ten numer pasowałby na singla 
Świetny utwór, jak cała płyta zresztą.
Szkoda, że singlem nie został:(
Szkoda, że singlem nie został:(
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Na prawdę świetny utwór
Można go słuchać bez przerwy
Można go słuchać bez przerwy
też z czasem zyskuję ten utwór, przyjemna ballada z ładną melodią, na koncert bym jej nie dawał, ale miło się słucha ,When the Wild Wind Blows też mi powoli zyskuję więc jest dobrze
- Proboszcz_Dobrodziej
- -#Wrathchild

troszkę mi przypomina Out of The Shadows, szczególnie kawałek solówki. Ogólnie całkiem miła ballada
tylko troszkę bo OOTS średnio lubieProboszcz_Dobrodziej pisze:troszkę mi przypomina Out of The Shadows
może kogoś urażę, mam nadzieję że nie,ale jak dla mnie ten kawałek totalnie jest na tej płycie niepotrzebny i brzmi jak jakiś odrzut, tak samo zresztą jak Out of the Shadows, jedynie co mi się w nim podoba to riff na wstępie
Out of the Shadow to według mnie najgorsza piosenka Ironów jaką stworzyli.. Nie mogę tego słuchać. A Coming Home wręcz przeciwnie, na razie z The Talisman najlepszy kawałek na TFF 
Coming Home jest jednym z najlepszych utworów na TFF, i BD się przykłada, może dlatego, że jest to piosenka, która bardziej by pasowała na jego solowy krążek, przypomina mi w stylu Silver Wings z The Best of Bruce Dickinson...
Powinni to dać na singiel.
moim zdaniem świetnym posunięciem byłoby dla Maiden, wydać Coming Home na drugiego singla po El Dorado, plus klimatyczny teledysk z zespołem coś na kształt ostatniego teledysku Metallicy, ale co ja tu mówię, Maideni to nie komercha, nawet bez jako takich singli TFF ma 1 miejsce w wielu krajach 
Nie? Rozumiem że płyty nagrywają i wydają po to by cieszyć się muzyką.. Gdyby nie byli komercyjni w ogóle nie wydawali by singla, a co dopiero teledysk! Zresztą ich wytwórnią płytową jest EMI.. Zarzut o komercyjności to coś co mnie najbardziej wkurzaremi pisze:Maideni to nie komercha
ale na jednych płytach można się starać jeszcze bardziej zarobić i robić to na siłę, a przyznasz że wydawanie Benjamina - 7 minut na singla 4 lata temu, było tego zaprzeczeniem. Nagrywają płyty dla fanów i wiadomo że muszą czerpać z tego zyski, ze sprzedaży płyt czy rewelacyjnych koncertów. a tak w ogóle widział ktoś teledysk final frontiera w MTV czy VIVIe? często tam leci?
- maidengraf
- -#Wrathchild

Nie lubię takiej stylistyki w Maidenach...jest obca , zdecydowanie pasuje do solowych dokonań Dickinsona..i tu się sprawdza...znacznie lepszy utwór niż jego poprzednik z AMOLAD...z mocnym refrenem i ciekawą zwrotką..( w kwestii melodycznej oczywiście )...bo poza tym...jak wspomniałem..Iron to nie Scorpions..nie czuje się w takim balladowym klimacie...ale pomijając ten fakt-utwór ciekawy..tyle i aż tyle:)
Gdy słucham tego utworu to wpadam w taki szczęśliwy i przyjacielski nastrój
Fajnie by było jakby na koncercie Bruce śpiewał z publicznością na zmianę wersy z refrenu.
Nasz wers: "Coming home" i "Coming home! Far away!"
ciekawe jak by to wyszło.
Fajnie by było jakby na koncercie Bruce śpiewał z publicznością na zmianę wersy z refrenu.
Nasz wers: "Coming home" i "Coming home! Far away!"
zdecydowanie tak!maidengraf pisze:Nie lubię takiej stylistyki w Maidenach...jest obca , zdecydowanie pasuje do solowych dokonań Dickinsona..i tu się sprawdza...znacznie lepszy utwór niż jego poprzednik z AMOLAD...z mocnym refrenem i ciekawą zwrotką..( w kwestii melodycznej oczywiście )...bo poza tym...jak wspomniałem..Iron to nie Scorpions..nie czuje się w takim balladowym klimacie...ale pomijając ten fakt-utwór ciekawy..tyle i aż tyle:)
a w Scorpions tez wcale ballady nie są najlepsze, mają znacznie lepsze ostre kawałki z przełomu lat 70 i 80 ,ale to swoją drogą
- maidengraf
- -#Wrathchild

Nie wiem , nie zgłębiałem twórczości Scorpionsów ...jak dla mnie muza Maidenów trzyma się z dala od "balladowania"...poza małymi wyjątkami...to nie ten rodzaj muzy...zdecydowanie bardziej czuje się w klimatach agresywnej ,pulsującej nutyIM_Power pisze:zdecydowanie tak!maidengraf pisze:Nie lubię takiej stylistyki w Maidenach...jest obca , zdecydowanie pasuje do solowych dokonań Dickinsona..i tu się sprawdza...znacznie lepszy utwór niż jego poprzednik z AMOLAD...z mocnym refrenem i ciekawą zwrotką..( w kwestii melodycznej oczywiście )...bo poza tym...jak wspomniałem..Iron to nie Scorpions..nie czuje się w takim balladowym klimacie...ale pomijając ten fakt-utwór ciekawy..tyle i aż tyle:)
a w Scorpions tez wcale ballady nie są najlepsze, mają znacznie lepsze ostre kawałki z przełomu lat 70 i 80 ,ale to swoją drogą
maidengraf pisze:Nie lubię takiej stylistyki w Maidenach...jest obca , zdecydowanie pasuje do solowych dokonań Dickinsona
lubię ten utwór w przeciwieństwie do ballady z AMOLAD, ale absolutnie się zgadzam że to klimat solowego Dicka
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Gdyby 20 lat temu ktoś puścił Harissowi ten kawałek i powiedział - takie cuda w przyszłości nagrywać będzie IM - to myślę, że zostałby skwitowany jedynie szyderczym uśmiechem.